همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تالاب بین المللی شادگان / خوزستان |
این تالاب در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شدهاست. در همایش تالابهای جهان که در رامسر برگزار شد تصمیم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسی و خور الامیه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود. تالاب شادگان جزء 24 تالاب ثبت شده در کنوانسیون رامسر است. این به عنوان پناهگاه حیات وحش می باشد. تالاب شادگان در انتهای جنوب غربی ایران و به فاصله 40 کیلومتری از شهرستان اهواز و بین سه شهر آبادان،شادگان و بندرامام خمینی قرار گرفته است.
از مهمترين منابع تامين كننده آب اين تالاب, آبهاي ورودي از رودخانه جراحي, نهر بحره, مسيل مالح, بارندگيهاي زمستانه و مقدار آبي است كه از طريق جزر و مد خليج فارس تامين مي شود. تالاب شادگان كه بزرگترين تالاب ايران است یکی از 18 تالاب بین المللی ثبت شده در یونسکو است.
اين تالاب نقش رابط بین رودخانه جراحی و خلیج فارس را ایفا می کند.این تالاب محل مناسبی برای پذیرش پرندگان آبزی مهاجری است که از شمال اروپا و کانادا و سیبری در پاییز به منطقه روی می آورند. پوشش گیاهی درون تالاب، چراگاه و منبع مهم تامین علوفه و غذا برای دام های روستاییان حاشیه تالاب تلقی می شود.
مشخصات
· پهناوری : حدود ۴۰۰ هزار هکتار
· پناهگاه حیات وحش : ۳۲۷۷۶۵ هکتار
· محل : واقع در جنوب غربی ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستان های شادگان ، آبادان
گونههای زیستی : تاکنون ۱۵۲ گونه پرنده و۴۰ گونه پستاندار بوده که مهمترین آنها دلفین بینی بطری با نام علمی tursiops truncatus است که با حرکات نمایشی زیبا ، بسیار دیدنی است. این حیوان در دهانه خلیج فارس و خور موسی به راحتی قابل مشاهده است مهمترین پستانداران تالاب بین المللی شادگان عبارتاند از :
1. گراز : با نام محلی خنزیر، ونام علمی sus scrofa
2. گربه جنگلی با نام محلی بزون و نام علمی felischaus
3. شنگ با نام محلی چلیب المای و نام علمی lutra lutra
4. گرگ بانام محلی ذئب و نام علمی canis lupus
5. دلفین با نام محلی دلفین و نام علمی tursiops truncates
در فصل پرآبي رودخانه كارون (از طريق نهر مارد) و رودخانه جراحي (از طريق نهرهاي مختلف چون نهر عطش و رگبه و ...) و آبهاي خليج فارس (از طريق خوردورق , خور سلج و ...) وارد تالاب شادگان مي گردد.
به همين دليل بخش شمالي تالاب شادگان داراي آب شيرين و بخش مياني و جنوبي آن به علت مجاورت با خورهاي خليج فارس (خوردورق) به ترتيب داراي نواحي آب لب شور و شور مي باشد و اين امر موجب مي شود كه ماهيان آب شيرين و آب شور در اين تالاب مشاهده شود.بدين ترتيب با پديد آمدن اكوسيستم هاي متنوع موجبات بوجود آوردن اجتماعات متنوع در اين تالاب فراهم گرديده است.. تالاب شادگان اكوسيستمي ايده آل در منطقه بوجود آورده است وجود پوشش گياهي انبوه آن علاوه بر تامين علوفه و غذاي مورد نياز وحوش و پرندگان و آبزيان موجود, سبب بوجود آمدن مامن و پناهگاهي عالي براي حيات وحش منطقه شده است.
تالاب شادگان به عنوان سومين تالاب در طرح حفاظت از تالابهاي ايران IRIUNDP/GEF/ انتخاب شده است. هدف اين طرح ارتقاي مديريت اکوسيستمي تالاب از طريق تدوين يک برنامه مديريت جامع بمنظور کاهش تهديدات عمدهاي است که متوجه تنوع زيستي با اهميتِ بينالمللي اين تالاب است. هدف از تدوين برنامه مديريت تالاب شادگان فراهم کردن يک چشم انداز مشترک بلند مدت و ارائه يک رويکرد براي مديريت پايدار تالاب شادگان و خدمات ارزشمند اکوسيستمي آن است. به ويژه، هدف آن ارتقاي مشارکت مردم محلي براي استفاده خردمندانه از منابع تالاب، گسترش همکاريهاي بين بخشي جهت دستيابي به اهداف توافق شده و ارتقاي آگاهي در مورد اهميت تالابها مي باشد.