همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تالاب يانيق / آذربایجان شرقی |
تالاب يانيق از ديگر تالاب هاي زيباي هشترود است كه در ۳۵ كيلومتري جنوب غربي اين شهرستان و در كنار جاده آسفالته هشترود - مراغه، واقع شده است.
اين تالاب از ۲ بخش مجزا به فاصله 5/1 كيلومتر از همديگر، تشكيل شده است.
يكي از ۲ تالاب يانيق كه به عنوان استخر طبيعي آبياري مورد استفاده كشاورزان قرار مي گيرد، وسعتي در حدود يك هكتار و تالاب ديگر كه در گوي تپه ماهور قرار گرفته و به صورت نوار باريك، امتداد يافته، ۴ هكتار وسعت دارد.
ارتفاع تالاب هاي يانيق ازسطح دريا يك هزار و ۶۰۰ متربوده و هردو آنها در بخش مركزي خود بيش از ۲ متر عمق دارند.
سواحل و حوزه آبريز تالاب يانيق را زمين هاي زراعي و چمنزار، تشكيل داده و در تركيب پوشش گياهي سواحل غيرازتعدادي درخت بيد، درخت يا درختچه ديگري وجود ندارد.
حاشيه تالاب يك هكتاري، دايره اي شكل و كاملاپوشيده از ني است به طوري كه آب داخل محدوده، تالاب را به صورت حلقه اي در برگرفته است.
وجود اين نيزار انبوه مخفي گاه مناسبي را براي پرندگان آبزي بويژه در زمان احساس خطر به وجود آورده است.
پوشش گياهي حوزه آبريز و سواحل تالاب هاي يانيق از ۲ بخش مرتعي و زراعي تشكيل شده كه گياهان مرتعي متشكل ازانواع استپي و نيمه استپي بوده و بخشي از پوشش گياهي مرتعي را گياهان مهاجم يا علف هاي هرز تشكيل داده كه در اثر تغيير كاربري و چراي مفرط دام در منطقه، شكل گرفته است.
گياهان حاشيه تالاب هاي يانيق را انواع جگن، گراس ها و آلاله تشكيل مي دهد كه داراي رويش فصلي بوده و بر حسب تغييرات حجم آب تالاب در سواحل، ظاهر و در ميان گل و لاي، مدفون مي شوند.
تالاب يانيق هم مانند ديگر تالاب هاي هشترود با فرا رسيدن فصل سرما در يخبندان زمستانه فرو مي رود.
دوران يخبندان يانيق مانند تالاب هاي ديگر بين چهار تا پنج ماه طول كشيده و پس از ذوب شدن يخ ها، پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي در هر ۲ تالاب، حضور مي يابند.
متأسفانه تالاب يانيق به رغم شناخته شدن به عنوان يكي از چهار زيستگاه زادآوري اردك سرسفيد در كشور از نظر قانون مندي مناطق تحت مديريت سازمان حفاظت محيط زيست در زمره مناطق آزاد بوده و در فصول مجاز، مورد استفاده شكارچيان قرار مي گيرد.