همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
تالاب بزوجق / آذربایجان شرقی |
اين تالاب به عنوان يكي از ۴ تالاب ارزشمند و غني هشترود است كه در ۴۰ كيلومتري غرب شهرستان ميان روستاهاي بزوجق و گنج آباد در يك فرورفتگي طبيعي واقع شده است.
تالاب بزوجق، دايره اي شكل بوده، حدود۱۰ هكتار وسعت دارد و عمق آن در برخي نقاط به ۵ متر مي رسد.
آب تالاب بزوجق برخلاف تالاب هاي ذولبين و يانيق، لب شوربوده و به طور عمده به مصرف شرب دام هاي اهلي روستاهاي اطراف مي رسد.
منابع تأمين كننده آب تالاب بزوجق، روان آب هاي ناشي از نزولات جوي و چشمه موجود در محل بوده و شوري موجود درآن نيز به طور عمده، مربوط به املاحي است كه از حوزه آبريز در طول ساليان متمادي وارد تالاب شده است.
اين تالاب به دليل لب شور بودن آب آن، داراي گياه آبزي چنداني نبوده و تنها در محدوده كوچكي در محل ورودي آب چشمه به تالاب گونه هايي مانند لويي و ني به چشم مي خورد.
تالاب بزوجق به دليل نداشتن نيزارهاي انبوه، بيشتر محل لانه گزيني و زادآوري پرندگان آبزي بوده و به دليل عمق زياد آن، پرندگان آبزي از ديگر زيستگاه ها در زمان احساس خطر به اين تالاب پناه مي آورند.
به دليل قابل دسترس نبودن تالاب از طريق جاده هاي عمومي و داشتن فاصله زياد از هشترود، آسيب پذيري آن در مقابل شكارچيان كمتر است هر چند كه مواقعي مورد دستبرد شكارچيان واقع مي شود.
فاصله سال هاي ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷ وضع تالاب هاي ذولبين، بزوجق و يانيق از نظر ميزان آب و پوشش نيزار مطلوب بوده است.
دراين فاصله زماني اردك سرسفيد به عنوان گونه نادر و حمايت شده براي تابستان گذراني و جوجه آوري، فروردين ماه هر سال در تالاب هاي سه گانه بويژه ذولبين و بزوجق، سكني مي گزيد.
به گفته وي، در سال ۱۳۷۸ به دليل بروز خشكسالي شديد و افت ميزان بارش، سطح آب تالاب هاي سه گانه هشترود بشدت كاهش يافته و حتي تالاب ذولبين به طور كامل خشك شد.
بروزاين وضع به بحران زيستي تالاب ها منجر شد تا آنجا كه اردك هاي سرسفيد دراين سال قبل از جوجه آوري و در اوايل تابستان، تالاب ها را ترك كردند.
فروردين ماه ۱۳۷۹ شاهد حضور ۲۳ قطعه اردك سرسفيد، شامل ۱۵ قطعه نر و ۸ قطعه ماده در تالاب مصنوعي ملاجق و يك قطعه اردك سرسفيد نر در تالاب طبيعي بزوجق بود اما حضور اين تعداد اردك سرسفيد در تالاب هاي يادشده به دليل كمي آب و عدم وجود پوشش مناسب نيزار در سد خاكي ملاجق، ديري نپاييد و آنها پس از چند روز منطقه را ترك و احتمالاً به تالاب قوري گل، مهاجرت كردند