همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
انتخاب ماهي |
ماهی منجمد بهتر است یا ماهی تازه؟
|
قبل از خریدن ماهی بخوانید!
بررسی ها نشان می دهند برخی از موارد ابتلا به مسمومیت در اثر مصرف ماهی به دلیل زندگی ماهی ها در آب آلوده به ویروس و یا آلودگی های زیست محیطی رخ می دهد.بروز مسمومیت در اثر ماهی خوردن به علت وجود بیماری در بدن ماهی است. پزشکان توصیه می کنند تا افراد برای مصرف یک وعده ی غذایی سالم با انواع ماهی ها حتما ماهی تازه صید شده خریداری کنند که چشم ماهی روشن و واضح باشد و بوی خیلی تندی ندهد.
همینطور به محض خرید ماهی بهتر است در اولین فرصت ماهی را در فریز منجمد نموده و پس از آن که حدود 24 ساعت گذشت برای طبخ غذا از ماهی استفاده شود. پزشکان دمای مناسب برای طبخ ماهی را در حدود 45 درجه ی فارنهایت پیشنهاد می کنند چون در این دما تمام میکروب ها و بیماری های احتمالی موجود در ماهی از بین می رود
|
دل به دریا نزنید
از فروشگاههای معتبر یا میادین میوه و ترهبار ماهی بخرید. به مردمک چشم ماهی دقت کنید؛ اگر یک نقطه سفیدرنگ در چشم ماهی خوبی است ولی اگر چشم یخزدهاش کاملا کدر یا شیریرنگ باشد ، آن ماهی قبل از یخزدن اوضاع خوبی نداشته است. |
ویژگیهای ماهی تازه، مانده و فاسد شده
علائم ظاهری ماهی تازه: ظاهری درخشنده وشفاف علائم ظاهری ماهی مانده:
علائم ظاهری ماهی فاسد: |
ماهی گران، مغذی تر است؟
|
نكاتي چند در موردضوابط بهداشتي ماهی و ميگو
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
اندازه ماهی مناسب برای مصرف چقدر است؟
چگونه می توان تازگی ماهی را تشخیص داد؟ ماهی تازه چه بوئی می دهد؟ ماهی تازه چگونه باید به بازار ارائه شود؟ خصوصیات كلی ماهی تازه چیست؟
ماهی تازه چگونه از آب شش های آن قابل شناسایی است؟
چشمان ماهی تازه باید چه شكلی داشته باشند؟ ظاهر گوشت تازه ماهی به چه صورت می باشد؟ مشتری چه اطلاعاتی باید داشته باشد؟ |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
راهکارهای شناخت ماهی سالم از فاسد
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
هشدار : وی با بیان اینکه ماهی مانده فلسهایی بلند شده و میخ مانند دارد که به راحتی کنده میشود، افزود: در این حالت برخی از فروشندگان ممکن است اقدام به کندن فسلهای ماهی کنند تا شک فاسد بودن و مانده بودن ماهی از جانب خریدار از بین برود.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل دامپزشکی زنجان، ادامه داد: در صورتی که ماهی تازه نباشد، صلابت نعشی را از دست داده، شل و نرم میشود، لذا برخی ماهیفروشان به منظور گمراه کردن مشتری، این ماهیها را مدتی در ویترین یخچال یا فریزر قرار داده و زمانی که سخت شد بجای ماهی تازه به فروش میرسانند.
وی، کدر و بدون جلا شدن قرنیه چشمها را از دیگر علایم تازه نبودن ماهی عنوان کرد و گفت: در این گونه موارد برخی فروشندگان ماهی، چشمها را از حدقه خارج میسازند تا مانده بودن ماهی قابل تشخیص نباشد.
اسکندرپور ابراز کرد: آبششهای ماهیهایی که مدتی مانده باشد دارای رنگ تیره و زننده است و در این حالت جهت گمراه کردن خریدار آن را با خون گاو یا مرغ و غیره یا با رنگهای مصنوعی و قرمز مثل ائوزین و کارمن رنگ میکنند و گاهی نیز خون گاو یا مرغ روی سرپوش آبشش یا دهان نیز میمالند تا لکههای رنگی علایم فساد دیده نشود!
وی با بیان اینکه برخی فروشندگان ماهی گاهی آبششی را که کاملاً آبی تیره شده باشد، بهطور کامل برمیدارند، تصریح کرد: برداشتن امعاء و احشاء ماهی نیز میتواند یکی از علایم فساد ماهی باشد.
این مقام مسئول گفت: از دیگر تقلبات متداول، مخلوط بودن ماهیهای تازه و مانده است که تازهها را در رو و ماندهها را در زیر قرار میدهند یا ماهیان کوچک مانده را در شکم ماهیان تازه قرار میدهند و همچنین به منظور مخفی کردن بوی تند ماهیهای مانده، برخی فروشندگان بعد از شستوشوی دائم، ماهیها را در بین جلبکهای دریایی قرار میدهند تا بوی جلبکها و گیاهان دریایی بوی تند ماهی فاسد را کاهش دهد.
وی در رابطه با خصوصیات و مشخصات ظاهری ماهی تازه و منجمد و فاسد، افزود: اگر ماهی به حالت زنده منجمد شده باشد، دارای رنگ پوست طبیعی است و بالههای شنا منظم، باز و مستقیم است، همچنین در این حالت مردمک چشم باز و عدسی چشم نیز شفاف است.
اسکندرپور افزود: در صورتی که ماهی زنده بعد از صید منجمد شود دارای بالههای شنای جمع شده و به بدن چسبیده است و چشمها نیز همسطح با دایره سوراخ چشمی است و از حدقه خارج است.
وی ادامه داد: در صورتی که ماهی بعد از مردن منجمد شود، سرپوش برانشیها در این ماهیها باز است، دهان باز و رنگ پوست بدن تیرهتر از رنگ طبیعی بدن است.
رئیس اداره مبارزه با بیماریهای طیور، آبزیان و زنبور عسل دامپزشکی زنجان، با یادآوری اینکه اگر ماهی در حین فساد منجمد شده باشد در حالت انجماد بویی از آن به مشام نمیرسد، خاطرنشان کرد: برای اثبات فساد میتوان قسمتی از برانشها را برداشته به وسیله آب گرم شسته، بعد استشمام کرد یا کاردی را در آب داغ فرو کرده و پس از بیرون آوردن، پاک کرده، سپس آن را در عمق عضلات طرفین تیره پشت فرو کرد و بعد استشمام کرد. همچنین میتوان قطعهای از گوشت ماهی را بریده، بعد از پختن، بو و طعم آن را آزمایش کرد و در این موارد استشمام بوی گندیدگی نشانه فاسد شدن ماهی منجمد است
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ماهي منجمد بهتر است يا ماهي تازه؟
ماهیهایی که از دریای جنوب میآیند، طبق قوانین کشور ما باید حتماً منجمد شده باشند مگر این که حملونقل آنها با سیستم هوایی انجام شود و برچسب تاریخ جدید را هم به پوشش ظروف حملشان متصل کرده باشند.
ماهی منجمد باید به صورت منجمد نیز عرضه شود و محیطی که برای فروش در آن گذاشته می شود، باید حتما به نحوی باشد که از حالت انجماد خارج نشود. ماهی تازه یا ماهی شمال یا ماهی استخرهای پرورشی، معمولا به صورت تازه عرضه می شوند و منعی برای انجماد ماهی های شمال وجود ندارد ولی ماهی های جنوب حتما باید منجمد باشند.
توصیه می شود هنگام خرید ماهی (چه ماهی شمال چه جنوب)، علاوه بر اینکه به مشخصات درج شده روی بستهبندی دقت میکنید، اگر ماهی کامل است به مشخصات ظاهری ماهی هم توجه شود. بسیاری از افراد، ماهی منجمد نمیخرند چون تصور میکنند هر گوشتی منجمد شود، مزه و طعم آن عوض میشود در صورتی که اگر انجماد درست و مراحل صید تا انجماد به شکل صحیح صورت گرفته باشد، دیگر جایی برای این تصورات نخواهد بود.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ماهي شمال يا ماهي جنوب؟
تصور عمومي بر اين است كه ماهي جنوب بو ميدهد و كيفيت پايينتري نسبت به ماهي شمال دارد. اين تصور از پايه غلط است. ماهي جنوب و شمال ايران اساسا با هم متفاوتند. ماهيهاي خليج فارس تكامل يافتهترند، به همين دليل اكثر آنها تيغ كمي دارند و اين يك مزيت هنگام خوردن است.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
نکات مهم براي خريد فيله و ماهي تكه شده
دنبال ماهيهايي بگرديد كه گوشت سرحال و سفتي دارند، اگر هنوز پوست داشت، نبايد شل و آويزان باشد، پوست ماهي بايد محكم به گوشت آن چسبيده باشد .
ماهیهای کوچک و متوسط را به انواع بزرگتر مثل کوسه ماهی و مارلین ترجیح بدهید. احتمال وجود جیوه در ماهیهای بزرگتر زیاد است. این مسئله برای خانمهای باردار و بچهها اهمیت بیشتری دارد. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
اینگونه آبزیان تازه را از کهنه تشخیص دهید : برای خرید میگو و ماهی باید نوع تر و تازه آن را انتخاب کنید، تشخیص ماهی و میگوی سالم راه و روش خاصی دارد که دراین مطلب به آن پرداخته ایم به گزارش بهداشت نیوز، با توجه به اینکه ماهی و میگو یکی از اقلام مهم در سبد غذایی خانوار است توجه به کیفیت و سلامت آن نیز مهم تلقی میشود و باید نکاتی را هنگام خرید این محصولات در نظر گرفت. در هنگام خرید میگو باید به شفافی رنگ و عاری بودن از هرگونه لک روی پوست آن توجه کرد. همچنین در خصوص ماهی نیز توجه به شفافیت و برآمدگی چشم، قرمزی آبشش، حالت ارتجاعی بافت و رنگ شفاف پوست ماهی توجه کرد. علیاصغر مجاهدی، معاون سازمان شیلات درباره چگونگی تشخیص میگوی سالم به گفت: اگر میگو کهنه باشد لکههای تیرهرنگی در ناحیه دم و سرش پدیدار میشود و رنگ کلی میگو به صورت شفاف نیست.وی ادامه داد: میگوی تازه صورتی رنگ و شفاف است. چشم ماهی باید شفاف و درخشان باشدمجاهدی در خصوص تشخیص ماهی سالم و تازه نیز اظهار کرد: هنگام خرید ماهی باید به حالت چشم ماهی توجه شود چراکه چشم ماهیهای تازه، علاوه بر این که شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتیکه چشم ماهیهای فاسد تیره و کدر است و کره چشم بطور کامل در حفره چشم فرو رفته است. گوشت ماهی تازه قابلیت ارتجاعی داردمعاون سازمان شیلات با بیان اینکه بدن ماهیهای تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است، اظهار کرد: این درحالی است اگر روی بدن ماهیهای فاسد فشار دست وارد شود کاملا فرو رفتگی ایجاد میکند و ترشحات بدن ماهی زیاد است و حالت چسبندگی دارد. آبشش ماهی تازه، مرطوب و قرمز روشن استوی قرمزی آبشوش ماهی را یکی دیگر از عوامل سلامت ماهی دانست و افزود: در ماهیهای تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند ولی در ماهیهای فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارند. مجاهدی ادامه داد: در ماهیهای تازه سرپوش گوشها بطور کامل و تقریبا چسبیده هستند و سطح داخلی آنها لکه ندارد ولی در ماهیهای فاسد این سرپوشها تقریبا جدا هستند و روی سطح داخلی آنها لکههای قهوهای و قرمز رنگ دیده می شود. فلسهای ماهی تازه کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا میشوندوی اظهار کرد: در رابطه با ماهیهای تازه فلسها کاملا به بدن چسبیده و به سختی جدا می شوند در حالی که در ماهیهای فاسد، فلسها برجسته و به راحتی کنده میشوند. معاون سازمان شیلات بوی ماهی را یکی دیگر از عوامل شناسایی ماهی باکیفیت عنوان و اظهار کرد: ماهیهایی که تازه هستند تقریبا بوی مطبوعی دارند و اگر از آبهای شیرین صید شده باشند بوی گیاهان آبزی همان منطقه را میدهند ولی ماهی فاسد بوی نامطبوعی دارد که بیشتر اوقات بوی آمونیاک و ترشیدگی و در اثر پیشرفت فساد بوی گندیدگی می دهد. مجاهدی بهترین مکان برای خرید ماهی را فروشگاههای معتبر که نکات بهداشتی در آنها رعایت می شود دانست و گفت: باید از خرید ماهی در مکان های نامناسب و غیر بهداشتی اجتناب شود. مدت نگهداری ماهی و میگووی در خصوص مدت نگهداری ماهی و میگو اظهار کرد: ماهی تازه یک تا دو روز داخل یخچال قابل نگهداری است اما ماهی یخ زده پس از خارج شدن از یخچال به سرعت باید مصرف شود و حدود یک ماه در فریزر قابلیت نگهداری دارد.مجاهدی ادامه داد: میگو تازه نیز یک تا دو روز داخل یخچال و تا چهار ماه داخل فریزر قابلیت نگهداری دارد.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
منوی دریایی ماهیهای شمال
ماهی آزاد: مرغوبترین ماهی جهان به حساب میآید؛ دوکی شکل و کشیده است. فیلهماهی آزاد را به صورت دودی هم مصرف کرده و ورقههای نازکش را با نان سفید و کره میل میکنند. ماهی سفید: دوکی شکل است با گوشت سفید و لطیف؛ البته جنس نر این ماهی (روی سرش خالهای درشت و سفید دارد) کشیدهتر است و گوشت بیشتری دارد. نوع دریاییاش هم، خب، قطعا از پرورشی مرغوبتر میشود. ماهی سفید را میشود سرخ کرد، کبابی خورد یا بخارپز و دودیاش را مصرف کرد بسته به ذائقه و سلیقهتان دارد. اردک ماهی: گوشت لذیذی دارد؛ چه سرخش کنید، چه کبابی بزنید توی رگ. کفال: این ماهی دوکی شکل، گوشت سفید اما سفتی دارد و اصالتا روسی است. شمالیها اغلب «دودی» و «شور»اش را مصرف میکنند. سرخ شده و کبابی کفال را هم با نارنج و لیمو میل میکنند.
منوی دریایی ماهیهای جنوب
حلوا سفید: فلس دارد اما با یک دست کشیدن، تمیز میشود. جنوبیها بهاش «زبیده» به معنای برگزیده میگویند. «حلوا» را اغلب به صورت شکم خالی در روغن سرخ میکنند و سر سفره میآورند. نوع سیاهپوست این ماهی (حلوا سیاه)، گوشت سفتتری دارد اما مزهاش همان است. سنگسر: از نظر شکلی،کتابی است اما خواندنی نیست. بدیاش استخوان زیادی است. معمولا کباب یا سرخش کرده یا در قلیهماهی استفاده میکنند. شوریده: ماهی شوریده، دوکی شکل و ظریف است. گوشت سفید و کمتیغاش هم بعد از پخت، حسابی نرم میشود و زیر زبان انگار که آب میشود. این ماهی را درسته و البته با شکم خالی، میشود سرخ کرد. شیر: تقریبا بدون تیغ و بیآزار است؛ با گوشتی صورتی که ضایعات کمی دارد. همهجورهاش را هم درست میکنند؛ سرخ کرده، بخارپز، کبابی و شکم گرفته. سرخو: شبیه سنگسر است؛ منتها با گوشت سفید و لطیف. سرخ شدهاش را میخورند یا توی قلیه ماهی استفاده میکنند. هامور: هامور اسم خانوادگی تعداد زیادی ماهی خلیج فارس و دریای عمان است. در این میان، هامور قهوهای را میشود برای میهمانی، درسته کباب کرد. گوشتش بعد از پختن، سفید و البته سفت میشود. وقت پختن قلیهماهی با ماهی هامور، پوستش را نمیکنند؛ چون حسابی لعاب میاندازد. راشکو: ماهی مرغوب جنوب است که با داشتن گوشت سفید و نرم، ضایعات کمی دارد و به هر روشی برای پخت هم تن میدهد. راشکو را برای قلیهماهی هم استفاده میکنند. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
فواید تغذیهای ماهی کیلکا
|
کدام ماهیها بیشترین جیوه را دارند؟ ماهیهای بزرگ دارای میزان جیوه بیشتری میباشند، چرا که این ماهیان دارای طول عمر زیادی بوده و این سبب ازدیاد جیوه در بدن آنها میشود. آنها در طول زندگی زمان بیشتری برای تولید جیوه در سطوح بالاتری را دارند.
ماهیانی که کمترین میزان جیوه را دارند عبارتند از:
ماهیانی که دارای جیوه متوسطی میباشند عبارتند از: ماهیانی که دارای جیوه زیادی می باشند عبارتند از: ماهیانی که بیشترین جیوه را دارند عبارتند از: منبع: سلامت نیوز |
اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی لنج قایق دکترمهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزراستخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارFisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian golf