همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
نگهداري ماهي |
نگهداری از ماهی ماهی را فقط وقتی از آب بگیری تازه است. نگهداری ماهی در یخچال و فریزرهم محدودیت زمانی دارد. ماهی تازه را حداکثر تا 2 روز میتوان در یخچال و 2 ماه در فریزر نگه داشت. ماهی یخزده را به محض باز شدن یخ، باید استفاده کرد. گذاشتن دوباره این ماهی در یخچال بیفایده است؛ البته این ماهیها در شرایط فریز تا 6ماه هم ماندگارند. ماهی پخته را حداکثر تا 3روز میشود توی یخچال و حداکثر یک ماه در فریزر میتوان نگه داشت. ماهیهای دودی خشک و شور را باید در اولین فرصت مصرف کرد. این ماهیها حداکثر یک هفته در یخچال قابل نگهداری است ؛ ضمن اینکه مصرف فریز شده آنها هم توصیه نمیشود. یکی از دلایل اصلی این مسئله، از دست رفتن کیفیت ماهی در این شرایط است. سوپ و خورش ماهی را فریز نکنید؛ هرچند که 3 تا 6 ماه ماندگاری دارند. همین غذاها، توی یخچال تا 2روز بیشتر قابل استفاده نیستند. میگو تا 4ماه در فریزر و حداکثر 3روزه در یخچال قابل نگهداری است . ماهی میبایست ابتدا پاک و شستشو شده سپس فریز و منجمد شود. برای جلوگیری از انتشار بوی ماهی به سایر موارد غذایی موجود در فریزر ، حتما ماهی را در ظروف دربسته قرار داده سپس در فریزر بگذارید. ماهی های شور و دودی را فقط در مواقع و موارد ضروری استفاده کنید زیرا بجز منع بهداشتی و پزشکی آنها و ضررهایی که دارند ، از نظر تغذیهای به دلیل تولید به روش سنتی توصیه نمیشوند. ضمن اینکه موقع خرید، دقت کنید کپکزدگی نداشته باشند قبل از خرید و استفاده از کنسرو ماهی حتما از استاندارد بودن آن مطمئن شده و تاریخ های تولید و انقضاء را بررسی نموده و از عدم باد کردگی سر و ته کنسرو، نشتی و علائم زنگزدگی آن اطمینان حاصل کنید. ضمنا از ماهیهای کنسرو شده در مواقع ضروری استفاده نمائید . |
هدف از منجمد كردن ماهی چیست؟ به منظور استفاده از محصولات بعد از چندین ماه و حفظ و خواص ماهی پس از ذوب شدن ، آن را منجمد می كنند. انجماد ماهی باعث جلوگیری از فاسد شدن آن می شود زیرا جانوران ریز و میكروسكوپی در دمای زیر 18 در جه سانتی گراد رشد و نمو نمی كنند و سرعت واكنش های شیمیایی ماهی در این دما به حداقل می رسد. ماهی منجمد چگونه در منزل نگهداری می شود؟ روند فرا انجماد چیست؟ روند فرا انجماد چه فوایدی برای ماهی دارد؟ چرا ماهی بسته بندی شده بیشتر ترجیح داده می شود؟ ماهی بسته بندی تا چه مدت طعم خود را حفظ می كند؟ چرا مصرف ماهی بسته بندی آسانتر است؟ وقتی مشتری ماهی بسته بندی می خرد توجه به چه نكاتی لازم است؟ |
برای نگهداری هر چه بهتر غذاهای زنجیره (منجمد) چه باید كرد؟ بهتر است این محصولات آخرین خرید پیش از خروج فروشگاه باشد و اگر حجم خرید زیاد باشد به علت این كه بسته ها به مرور سرمای خود را از دست می دهند بهتر است در كمتر از 1 ساعت به یخچال منتقل شوند. اگر پس از خرید محصولات بسته بندی شده دیر به خانه برسیم چه باید كرد؟ تفاوت میان كنسرو شده ، دودی نمك سود چیست؟ فرآیند شور كردن چیست؟ فرآیند دودی كردن ماهی چگونه است؟ چرا ماهی خشك می شود؟ ماهی به چند روش طبخ می شود؟ چه نوع ماهی برای آب پز كردن مناسب تر است؟ چه نوع ماهی برای پخت در مایكروفر مناسب تر است؟ بخار پز كردن ماهی چه فوایدی دارد؟ آیا هضم ماهی آسان است؟ مواد مغذی ماهی كدامند؟
|
مدت زمان مقتضی برای طبخ : برای محاسبه مدت زمان طبخ به منظور حفظ ویتامین ها و سایر مواد مغذی، باید میزان گوشت و ضخامت ماهی را اندازه گیری کنیم. مدت زمان های پیشنهادی عبارتند از: ماهی به ضخامت 1 سانتيمتر: 3 دقیقه در فر، 4 دقیقه نیم سرخ شده، 5 دقیقه بریانی، 8 دقیقه آب پز، 3 دقیقه بخار پز. ماهی به ضخامت 2 سانتيمتر: 11 دقیقه در فر، 7 دقیقه نیمه سرخ شده، 6 دقیقه بریانی، 10 دقیقه آب پز، 7 دقیقه بخار پز. ماهی به ضخامت 3 سانتيمتر: 15 دقیقه در فر، 10 دقیقه نیمه سرخ شده، 9 دقیقه بریانی، 12 دقیقه آب پز، 11 دقیقه بخارپز. ماهی به ضخامت 4 سانتيمتر: 20 دقیقه در فر، 13 دقیقه نیمه سرخ شده، 11 دقیقه بریانی، 13 دقیقه آب پز، 14 دقیقه بخار پز. مدت زمان مقتضی برای طبخ انواع فریز شده : |
توصیههایی برای نگهداری ماهی در فریزر : گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت پزشکان بدون مرز، شما ممکن است نتوانید یک ماهی بزرگ را در یک وعده مصرف کنید پس بهتر است که ماهی های کوچک را بدون قطعه قطعه کردن فریز کرد ولی انواع بزرگتر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و یا فیله آن را متناسب با مصرف یک وعده خانواده منجمد نمایید . مدت زمان نگهداری ماهی در فریزر منازل بسیار کمتر از ماهی منجمد شده در سردخانه است چرا که شرایطی از قبیل تونل انجماد با برودت منفی ۳۶ درجه سانتی گراد برای انجماد و سالن های نگهداری با برودت منفی ۱۸ درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی مناسب ، در منازل مهیا نمی باشد. از طرفی بنا به ضرورت و نیاز روزانه در فریزر باز و بسته می شود و هر چند مدت نیاز به دیفراس نمودن فریزرها می باشد که از عمر ماندگاری گوشت و محتویات داخل آن می کاهد. لذا توصیه می شود علیرغم رعایت شرایط بهداشتی بیش از ۳ ماه ماهی ها را برای مصرف در فریزر نگهداری ننمایید. دمای فریزر برای نگهداری طولانیمدت ماهی باید منهای ۱۸ درجه سانتیگراد باشد. هرگونه تغییر در دمای فریزر سبب خراب شدن مواد غذایی خصوصا ماهیها میشود. از انباشت بستههای ماهی در یک طبقه فریزر جلوگیری کنید؛ چرا که از یک سو جابهجایی هوای سرد در میان بستهها امکانپذیر نخواهد بود و یخزدن بخوبی صورت نمیگیرد و از سوی دیگر موجب افزایش ناگهانی دمای فریزر و کاهش کیفیت مواد غذایی میشود. بهتر است ماهی قبل از پایان ماه سوم مصرف شود و نگذارید ماهی بیش از ۴ ماه در فریزر بماند زیرا ارزش غذایی آن کاهش می یابد . معمولا ماهیهای منجمد با اندازه بزرگ در یک وعده مصرف نمیشوند. بنابراین هنگام خرید از فروشنده بخواهید که آنها را در مقابل شما تکه کند تا در هنگام مصرف مجبور به انجمادزدایی تمامی ماهی نشوید. وقتی یخ ماهی را باز میکنید باید آن را حداکثر در مدت ۲۴ ساعت به مصرف برسانید.
برای اینکه به مواد غذایی فریزری آسیب نرسد و ارزش غذایی آنها از بین نرود، باید بعد از خارجکردن از فریزر به صورت صحیح یخ این مواد غذایی را آب کرد و بعد آنها را مصرف کرد. سه روش برای این کار وجود دارد، یخزدایی در یخچال، یخزدایی در آب سرد و یخزدایی با مایکروویو. در شیوه یخزدایی در یخچال، ۲۴ ساعت قبل، باید بسته ی گوشت را از فریزر به یخچال منتقل کرد. بسته را نباید باز کرد یا روی آن نمک پاشید تا زودتر یخ آن باز بشود. این کارها به شدت به ماده غذایی آسیب می رساند. در یخزدایی با آب سرد باید بسته غذایی بدون آنکه از کیسه خارج شود، داخل آب سرد قرار بگیرد. آب باید هر نیم ساعت یک بار عوض شود تا بسته غذایی ما تا موقع بازشدن یخ آن در آب سرد باشد. در غیر این صورت عوامل بیماریزای احتمالی موجود در ماده غذایی شروع به فعالیت کرده و ماده غذایی را آلوده می کنند. برای یخزدایی با مایکروویو هم باید براساس دستور آن عمل کنید. فقط لازم است دما را به دقت تنظیم کنید تا ماده غذایی به جای یخ زدایی، نیم پز نشود. درضمن باید موادی را که توسط مایکروویو یخزدایی شده سریع مصرف کنید. از نمکزدن، باز کردن بستههای غذایی برای سریع ترکردن یخزدایی آنها، گرفتن آنها زیر آب جوش، باز کردن بسته و قرار دادن آنها در محیط اتاق یا داخل آب گرم و به طور کلی هر حرکتی که باعث تغییر ناگهانی دمای بسته می شود، جداً خودداری کنید. ماهیهای منجمدی که توسط عرضهکنندگان متخلف انجمادزدایی و به صورت تازه عرضه میشوند، بسیار مستعد فساد بوده و معمولا دارای بافتی نرم و شل و حاوی خونابه هستند؛ بنابراین حتما ماهیهای جنوب را به صورت منجمد و از مراکز معتبر شیلات خریداری کنید و سعی کنید ماهی (چه تازه و چه منجمد) را به صورت بستهبندی شده تهیه کنید. ماهیهای بستهبندی شده مجوز و تاریخ مصرف دارند و به دلیل آن که تحت نظارت مستمر ماموران بهداشت هستند خیال شما را از بابت ماندگی، فساد یا چند بار انجماد بودن راحت میکنند. در صورتی که ماهی منجمد خریداری می کنید باید بستهبندی شده و روی بستهبندی تمامی مشخصات ضروری درج شده باشد. که این موارد شامل مشخصات زیر است : ۱- کد بهداشتی دامپزشکی مشخصات بالا لازم است که روی بستهبندی ذکر شده باشند. هر چه مشخصات شناسایی محصول بیشتر باشد، بهتر است و مصرف آن بیش از ماهیهای دیگر توصیه میشود |
برش های مختلف ماهی انواع برش های ماهی عبارتند از: فیله : نکات مهم براي خريد فيله و ماهي تكه شده : بوي بد و دورنگ بودن فيله علامت ماندگي است: در اينجا هم فشار دادن گوشت البته با اجازه فروشنده جواب ميدهد. گوشت ماهي تازه سفت است و جاي انگشت روي آن نميماند. ماهيهاي منجمد با بستهبندي وكيوم كيفيت خوبي دارند، چون تمام نكات بهداشتي در آنها رعايت شده است و در كارگاههاي مجهز بستهبندي و تميز شده اند. مشكل در حمل و نقل است چون اين ماهيها بايد از زمان بستهبندي تا هنگام عرضه منجمد بمانند. اگر از اين ماهيها استفاده ميكنيد، پس از آب شدن، دوباره آنها را منجمد نكنيد،یعنی به اندازه مورد نياز از آن جدا كرده و بقيه را همچنان منجمد نگه داريد |
رعایت احتیاط: ماهی ها در بسته بندی های مختلف به بازار عرضه می شوند اما بهتر است در خرید آنها دقت بیشتری به خرج دهیم. برخی از ماهی ها به صورت غیر قانونی صید می شوند (با توجه به قوانین مصوب برای حمایت از پرندگان و چهارپایان) و برخی دیگر از انواع آنها در جریان ماهیگیری بازرگانی کشته می شوند. نکات ضروری : |
اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی لنج قایق دکترمهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزراستخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارFisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian golf