دلفین ها را بشناسیم

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی لنج قایق دکترمهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزراستخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارFisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian golf

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران


دلفین ها را بشناسیم

دلفین ها را بشناسیم
بدن دلفین‌ها در طی میلیون‌ها سال به تدریج برای زندگی در آب تطابق یافته است. دلفین‌ها و دیگر آب‌بازسانان برای حرکت در آب باله دارند و دمشان همچون ایجادکننده پیش‌رانش کار می‌کند. بدنشان نیز به گونه‌ای است که برای شنای هر چه سریع‌تر در آب و ماندگاری برای مدت زمان بیشتر در آن با یک بار نفس‌گیری مناسب است.
دلفین‌ها همانند بسیاری دیگر پستانداران فرزندانشان را زنده به دنیا می‌آورند و به آن‌ها شیر می‌دهند. آن‌ها از توانایی‌هایی چون تولید سونار و شنوایی بسیار قوی برای یافتن طعمه‌هایشان بهره می‌گیرند. غذای این جانوران را ماهی و سرپایان تشکیل می‌دهند. نهنگ قاتل تنها دلفینی است که پستانداران بزرگ دریایی را نیز شکار می‌کند.
اعضای دو تیره عمده دلفین‌های اقیانوسی و دلفین‌های رودخانه‌ای در همه آب‌های آزاد جهان و همچنین در بعضی رودخانه‌های در امتداد آب شیرین یافت می‌شوند. آن‌ها از جمله باهوش‌ترین جانوران روی زمین هستند و روش‌های منحصر به فردی برای شکار و برقراری ارتباط دارند. شکل‌های گوناگون ارتباطی در میان اعضای گروه‌های بعضی نژادهای دلفین به عنوان نوعی فرهنگ شناخته شده‌اند. به دلیل توانایی‌های هوشی بالا، ظاهر دوستانه، و جنب و جوش همیشگی‌شان، دلفین‌ها از گذشته در طول تاریخ توجه انسان‌ها را به خود جلب کرده‌اند.
دلفین ها حیوانات باهوش و شادی هستند. آنان بسیار بازی گوش اند و البته گاهی اوقات میشنویم که کمک های بسیار مهمی به انسانهایی که در دریا گرفتار شده اند میکنند. دانستنیهای بسیار جالبی در باره مغز، ویژگی جسمی و رفتار این موجود بامزه( از نظر رفتار) وجود دارد که در اینجا به ۱۰تا از اینها اشاره شده.
- کوچکترین دلفین دریاها پرپیز در دریای کرتز زندگی میکند که طولش ۱٫۵ متر و وزنش ۵۰ کیلوگرم میباشد. بزرگترین نوع دلفین در اُرکا وجود دارد که جنس نر آن تا ۸ متر رشد میکند و وزنش تا ۶ تن هم میرسد.
- دلفین ها گوشهای(سن سرهای شنوایی) بسیار قوی دارند بطوری که میتوانند فرکانس های خیلی ضعیفی را دریافت کنند که از انسان و یا هر موجود دیگری بعید است.
- دلفین های آزاد تنها نیمی از مغز خودشان را مورد استفاده قرار میدهند و این در مورد دلفین هایی که در باغ وحش متولد میشوند هنوز ثابت نشده است.
-دلفین ها بصورت گروهی (کوچک و بزرگ) زندگی میکنند، که برخی از این گروه ها شامل ۱۰۰۰تا ۸۰۰۰ هزار دلفین میباشد و در هر گروه دلفین های ماده در مرکز قرار میگیرند و توسط دلفین های نر محاصره میشوند.
- دلفین ها از دسته پستانداران میباشند و برای قدرت ماهیچه هایشان به اکسیژن جو نیاز دارند.جالب اینه که آنها فقط ۰٫۵ ثانیه از اکسیژن هوا تنفس میکنند و میتوانند ۱۵ دقیقه نفس خود را حبس کنند. دلفین های باتل نوز(نوع خاصی از دلفین ها) ۲ تا ۳ دقیقه بینی خود را از آب بیرون می آورند تا بتوانند نفس خود را بیشتر حبس کنند.
- دلفین ها با ایجاد صداهایی به شکل تلگراف یا موسیقی با هم ارتباط برقرار میکنند. سن سرهای شنوایی آنها میتوانند صدایی با بسامد ۲۵۰Hz تا ۲۰۰KHz را دریافت کنند با این توانایی آنان قادرند تصویر دقیقی از جزئیات زیر دریا را به دقت نقشه یا عکس به هم ابلاغ کنند هرچند فاصله آنها خیلی زیاد باشد.
- ماهی، هشت پا و صدف از غذاهای مورد علاقه دلفین ها هستند. هرگاه هر کدام از آنان به منبع غذایی میرسد با ایجاد صداهایی دیگر دلفین ها را باخبر میکند تا شکاری دسته جمعی داشته باشند، این نوع شکار دلفین ها بسیار مفید برای ماهی گیران و دیگر شکارچیان دریا نیز میباشد.
- دلفین ها شنا گران، غواصان، شیرجه زنان خیلی ماهری هستند. برخی میتوانند ۴۰ کیلومتر را در نیم ساعت طی کنند و ۳۰۰ متر به عمق دریا بروند و ۶ متر به بیرون از سطح آب بپرند و البته نوع خاصی از آنان (باتل نوز) میتوانند ۳۰ دقیقه نفس خودشان را حبس کنند.
- دلفین ها کمکهای زیادی به انسانها میکنند. اونها به ماهی گیران کمک میکنند تا ماهی بیشتری را صید کنند، به غواصان کمک میکنند تا کشتی های غرق شده را پیدا کنند، از غرق شدن شنا گران در دریا جلوگیری میکنند و حتی به پزشکان کمک میکنند تا خیلی از مشکلات رفتاری کودکان را درمان کنند

منبع : باشگاه خبرنگاران

وقتی اجساد دلفین‌ها را در کنار ساحل می‌بینیم درمی‌یابیم که اقیانوس‌ها و دریاها وضعیت خوبی ندارند و سلامت آب‌ها و آبزیان در خطر است.

در این گزارش به نقل از پایگاه اینترنتی «وت استریت» به حقایق ناشناخته‌ای از این پستانداران جذاب و محبوب اشاره شده که خواندن آن خالی از لطف نیست چراکه بهترین راه نجات دلفین‌ها از انقراض، شناخت این آبزیان ارزشمند و تهدیدهای احتمالی پیش روی آنها است. بنابراین گزارش، هفت واقعیت جالب درباره دلفین‌ها که احتمالا تاکنون چیزی در مورد آنها نشنیده‌اید به شرح زیر است:

دلفین‌ها با سبیل متولد می‌شوند

اگرچه پوست دلفین‌ها بسیار صاف به نظر می‌رسد اما آنها در مقطعی از زندگی خود یعنی در بدو تولد مقدار کمی مو شبیه سبیل درست مانند انسان‌ها پشت لب بالایی خود دارند اما به دلیل شنا کردن این موها به زودی زود می‌ر‌یزند.

دلفین‌ها تارهای صوتی ندارند

این تصور که دلفین‌ها به دلیل نداشتن تارهای صوتی با استفاده از دهان خود صدا تولید می‌کنند نیز اشتباه است چون تمام صدایی که ما از دلفین‌ها می‌شویم با کمک سوراخ بینی آنها تولید می‌شود.

دلفین‌ها هم اسم دارند

صدایی که از دلفین‌ها خارج می‌شد صرفا به منظور تبادل ارتباط عمومی و جهت‌یابی نیست بلکه آنها یکدیگر را از روی تفاوت در صدای منحصربه‌فرد می‌شناسند. هر دلفین یک سوت اختصاصی و انحصاری دارد که در اجتماع آنها به عنوان یک اسم در نظر گرفته می‌شود.

دلفین‌ها همراه با گونه‌های مختلف سفر می‌کنند

برخی دلفین‌هایی که به آب‌های همسایه سفر می‌کنند اغلب سبب شکل‌گیری نژادهای تلفیقی از دلفین‌ها می‌شوند. دلفین‌ پهلوسفید بومی اقیانوس آرام یکی از همین نمونه‌هاست که از آمیزش دلفین و نهنگ شکل گرفته است. این پدیده در دلفین‌ها به دلیل ویژگی‌های معاشرتی، مهربان و کنجکاوانه‌ای که دارند، تعجبی ندارد.

دلفین‌ها ذاتا کوررنگ هستند

آنچه که دلفین‌ها در مشاهده اشیاء رنگی می‌بینند هنوز برای محققان ناشناخته است. اما مطالعات روانشناختی نشان می‌دهد دلفین‌ها قادر به دیدن طیف نور سبز نیستند که این به دلیل نداشتن سلول مخروطی بینایی طیف سبز در چشم آنهاست. به عبارت دیگر مطالعات رفتارشناسی پیش‌بینی می‌کند که احتمالا دلفین‌ها قابلیت دیدن رنگ‌ها را دارند اما کارشناسان معتقدند دلفین‌ها به نور واکنش نشان می‌دهند در حالی که در مقابل مشاهده رنگ، واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

دلفین حس بویایی ندارد

دلفین‌ها همچنین به دلیل نداشتن ناحیه بویایی در مغز خود قادر به تشخیص بو نیستند و حس بویایی ندارند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لاروکشتی لنج قایق دکترمهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزراستخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارFisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian golf