نگاهی به خواص بیشمار ماهی
شیلات , آبزیان , ماهی , میگو , صید , صیادی , مزرعه , پرورش ماهی , صیدگاه , ماهیگیری , دامپزشک , متخصص , رستوران غذاهای دریایی , خدمات کارشناسی , گرمابی , سردآبی , کنسرو تن , زینتی , ماهیان زینتی , بچه ماهی , صدف , مروارید , لارو , کشتی , لنج , قایق , اسکله , موج شکن , اقیانوس , تالاب , دریا , دریاچه , خزر , خلیج فارس , دریای عمان , آبشار , سد , رودخانه , خاویار , ماهیان , بندر , خور , استخدام , کاریابی , بازارچه , دانشگاه , تکثیر و پرورش , تخم چشم زده , امگا 3 , تیلاپیا
اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
نگاهی به خواص بیشمار ماهی
نگاهی به خواص بیشمار ماهی
ماهی و محصولات دریایی با وجود آن که جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوتاند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی به طور عمده حاوی ترکیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند که این ترکیبات موجب بالا بردن کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون میشوند.
بنابراین افراط در مصرف چربیهای حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سکتههای قلبی و مغزی میشود. ولی ماهی و آبزیان با وجود آن که از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و از اسیدهای چرب اشباع نشده به نام امگا ۳ در آبزیان وجود دارد که اثرات بسیار مهمیدر سلامت انسان به عهده دارد و در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازندهای به عهده دارد.
ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمیبه عهده دارد. آهن موجود در ماهی به گونهای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف میرسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش میدهد بنابراین نقش مهمیدر پیشگیری از کم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.
ماده مغذی دیگری که در ماهی به مقدار کافی وجود دارد روی میباشد. روی یک ماده مغذی است که در رشد کودکان و نوجوانان و نیز در بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر مهمیدارد. کمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب کوتاهی قد و در صورت کمبود شدید باعث کوتولگی میشود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تاخیر در بلوغ جنسی میشود. ماهی این ماده غذایی مفید با دارا بودن روی به میزان کافی میتواند به رشد و تنظیم بلوغ جنسی کمک کند.
ماهی از منابع خوب فسفر محسوب میشود. فسفر ماده ای است که همراه کلسیم در سلامت و استحکام استخوان ها تاثیر مهمیدارد. ماهیهایی که با استخوان مصرف میشوند مانند ماهی کیلکا و ساردین علاوه بر خواصی که برای انواع ماهیها ذکر شد حاوی مقدار قابل توجهی کلسیم نیز میباشند. بنابراین در رشد، استحکام و سلامت استخوانها و دندانها مؤثرند.
استفاده مستمر از ماهی در برنامه غذایی می تواند با متوقف کردن روند تحلیل مغز، از ابتلا به بیماری آلزایمر، به طور اعجاب انگیزی پیشگیری کند
منبع : تیتر 1
|