بنادر صیادی و اسکله های شیلاتی استان مازندران

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران شیلات آبزیان خوراک ماهی میگو تن کنسرو صید صیادی صیدگاه ماهیگیری دامپزشکی کلینیک متخصص رستوران خدمات کارشناس همکاران ماشین آلات گرمابی سردآبی زینتی صدف مروارید لارو کشتی لنج قایق دکتر مهندس اسکله موج شکن تالاب دریا دریاچه خزر استخدام کاریابی رودخانه بندر سد اسکله خاویار ماهیان خلیج فارس دریای عمان آبشارAqua Fisheries Aquaculture Fishing Feed Shrimp fish Veterinarian Professional services specialisy Hydrothermal Hot water Scroll Cold water Ornamental Oysters Pearls Larva Ship Boat Boats Tuna Port Caviar Dam Pond Dock careers Employment Engineer Caspian Oman sea Persian gulf

اولین مرجع ارتباطی علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران


بنادر صیادی و و اسکله های شیلاتی استان مازندران
بنادر صیادی و اسکله های استان مازندران

استان مازندران با داشتن ساحل طولانی در کنار دریای خزر، دارای تعداد زیادی بندر صیادی است که نقش مهمی در اقتصاد محلی، فرهنگ و سنت‌های منطقه ایفا می‌کنند. بنادر صیادی در استان مازندران مراکز مهمی برای صید ماهی و آبزیان هستند و فرصت‌های شغلی زیادی برای جوامع محلی فراهم می‌کنند.

در ادامه، به برخی از معروف‌ترین بنادر صیادی استان مازندران اشاره می‌شود:

بندر صیادی بابلسر

یکی از معروف‌ترین بنادر صیادی در استان مازندران، که پیش از این به آن اشاره شد. بابلسر به دلیل موقعیت استراتژیک خود در کنار دریای خزر و فرهنگ غنی صیادی، محبوبیت زیادی دارد. این بندر محلی برای فروش ماهی تازه و آبزیان به بازدیدکنندگان و ساکنین محلی است.

بندر صیادی محمودآباد

محمودآباد نیز یکی دیگر از بنادر مهم صیادی در استان مازندران است که به دلیل دسترسی به مناطق غنی از ماهی در دریای خزر، اهمیت اقتصادی دارد. این بندر مرکزی برای صید و فروش ماهی و همچنین یکی از نقاط جذب توریستی به شمار می‌رود.

بندر صیادی نوشهر

نوشهر با داشتن یکی از مدرن‌ترین و بزرگ‌ترین بنادر تجاری و صیادی در شمال ایران، نقش کلیدی در تجارت دریایی و صیادی دارد. این بندر به دلیل زیرساخت‌های خوب و دسترسی آسان به مناطق صید، برای صیادان اهمیت زیادی دارد.

بندر صیادی چالوس

چالوس نیز یکی از شهرهای ساحلی استان مازندران است که بندر صیادی آن نقش مهمی در اقتصاد و فرهنگ محلی دارد. این بندر به واسطه نزدیکی به مناطق توریستی و دسترسی به آب‌های غنی از ماهی، محل مناسبی برای صیادی و گردشگری است.

بندر صیادی تنکابن (شهسوار)

تنکابن، که به شهسوار هم شناخته می‌شود، دارای بندر صیادی است که تأمین‌کننده بخشی از نیازهای ماهی استان و مناطق اطراف است. این بندر به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی و دسترسی به منابع غنی ماهی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

اهمیت بنادر صیادی استان مازندران

این بنادر، علاوه بر نقش اقتصادی که در تأمین معیشت جوامع محلی و فروش ماهی دارند، بخش مهمی از فرهنگ و سنت‌های محلی را نیز تشکیل می‌دهند. فعالیت‌های صیادی و بازارهای ماهی علاوه بر جذب توریست، محلی برای انتقال دانش و فنون صیادی از نسلی به نسل دیگر هستند. برای حفاظت از این میراث فرهنگی و زیست‌محیطی، لازم است توجه ویژه‌ای به مدیریت پایدار منابع و حفاظت از زیست‌بوم‌های دریایی صورت گیرد.

بندر صیادی و اسکله شیلاتی بابلسر

بندر صیادی بابلسر به عنوان نخستین بندر از این نوع در مازندران 07/10/1399 به طور رسمی به بخش خصوصی واگذار شده است

ساخت بندر صیادی بابلسر سال ۷۴با یک موج شکن ٩٥٠ متری آغاز شد و در سال های بعد اسکله های دیگری مانند اسکله مصارف انسانی ماهیان کلیکا به طول ٣٠ متر و یک اسکله ١٢٥ متری دیگر در مجاورت رودخانه بابلرود بنا شد . فاز دوم توسعه این بندر هم سال٩٠ با ساخت دیوار هادی و لایروبی حوضچه آرامش به مساحت بالغ بر ١٠ هکتار اجرایی شد و احداث اسکله ٢٠٠ متری نیز آغاز شد که در حال اجرا می باشد.

بندر صیادی بابلسر به عنوان نخستین بندر صیادی در مازندران در دی ماه 1399 برابر اصل ۴۳ " قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت " به طور رسمی به بخش خصوصی اتحادیه صیادان کیلکا مازندران واگذار شد.

۲ پست اسکله ١٢٠ متری و یک اسکله ۳۰ متری مصارف انسانی به اتحادیه کلیکاداران مازندران واگذار شد.

این بندر، اولین بندر صیادی بخش خصوصی مازندران به شمار می رود.

بندر صیادی بابلسر دارای ٣٧ فروند شناور صید ماهی کلیکا است و بیش از یکهزار نفر در آن به صید و صیادی مشغول هستند. این صیادان سالانه بیش از ١٥ هزار تن کلیکا از دریای خزر صید می کنند.

فاز دوم توسعه این بندر هم سال٩٠ با ساخت دیوار هادی و لایروبی حوضچه آرامش به مساحت بالغ بر ١٠ هکتار اجرایی شد و احداث اسکله ٢٠٠ متری نیز آغاز شد که در حال اجرا می باشد.

بندر صیادی بابلسر که در انتهای مصب رودخانه بابل رود واقع در شهر ساحلی بابلسر واقع است ، ظرفیت تخلیه ۲۵ هزار تن صید کیلکا را دارد. این بندر که مالکیت و مدیریتش در اختیار شیلات مازندران بود ، ۴۵ فروند شناور ویژه صید کیلکا در اختیار دارد.

در ارزيابي ذخاير ماهيان كيلكا منطقه بابلسر به عنوان يكي از مناطق با تراكم مناسب شناسايي شده است .

بندر صیادی و اسکله شیلاتی محمود آباد

بندر صیادی و اسکله شیلاتی امیرآباد

مجتمع بندري امیرآباد یا منطقه ویژه اقتصادی بندر امیر آباد ، بندری تجاری صنعتی واقع در جنوب شرقي درياي خزر در شمال شهرستان بهشهر در استان مازندران است. این بندر بعنوان يكي از حلقه هاي ارتباطي بين دريا وخشكي وهمچنين محل امن براي پهلوگيري شناورهااز مناطق مستعد وقابل توجه در استان مازندران است و براساس میزان تخلیه و بارگیری به عنوان بزرگترین بندر شمال کشور و ششمین بندر بزرگ ایران بشمار میرود

مجتمع بندري اميرآباد در استان مازندران ، مجتمع بندري چند منظوره است :
وجود پتانسيل هاي متعدد و شرايط مناسب جغرافيايي خصوصا عمق مناسب مطالعات انجام شده روي ذخائر پروتئيني درياي خزر وتعيين ميزان قابل قبول صيد ماهي كيلكا در محدوده جنوب شرقي اين دريا، آزاد بودن اراضي جهت ايجاد تاسيسات پشتيباني بندر، نزديكي منطقه اميرآباد به خطوط جاده اي و راه آهن، استعدادهاي مختلف منطقه جهت ايجاد و گسترش فعاليتهاي صيادي وصنايع جنبي شيلاتي همچنین امكان برقراري ارتباطات تكنولوژي شيلاتي وبازرگاني با جمهوري هاي استقلال يافته ضرورت احداث بندر اميرآباد در اين منطقه را توجيه نموده است.
مطالعه طرح احداث بخش صید و صیادی مجتمع بندری امیرآباد در سال 1367 شروع و عملیات اجرایی و احداث بندر صیادی امیر آباد در سال 1369 آغاز گردید. بندر صیادی امیر آباد با 1.610 متر موج شکن اصلی و فرعی و 20.000 متر ساختمان و تاسیسات جنبی برای پذیرش سالیانه 25.000 تن صید آبزیان پیش بینی شده است.

بخش صید و صیادی مجتمع بندری امیرآباد با هدف صید و صیادی ماهیان استخوانی، محل تخلیه صید و پهلوگیری شناورهای صیادی کیلگاگیر، بعنوان اسکله پشتیبانی پرورش ماهی در قفس های دریایی و همچنین درجهت طرح کمک به تکثیر طبیعی فعالیت و کاربرد چند منظوره دارد.

حدود ۵۰ درصد موافقت اصولی شناورهای کیلگاگیر دراین بندر میباشد.

بندر صيادي اميرآباد يكي از مراكز ثقل اعمال سياستهاي شيلاتي در شرق استان مازندران در بهره برداري پايدار صنعت صيد محسوب ميگردد كه علاوه بر توسعه صيد وصيادي وابسته در سايت بندري تاكنون 600 فرصت شغلي براي منطقه ايجاد نموده كه در بخش هاي مختلف صيد مشغول فعاليت ميباشند كه پيش بيني ميگردد در صورت تكميل طرحها وصنايع تبديلي به 2000 فرصت شغلي ارتقاء يابد بعلاوه اينكه باعث رونق اقتصادي اجتماعي منطقه گرديده است.

بندر صیادی و اسکله شیلاتی نوشهر

بندر صیادی و اسکله شیلاتی چالوس

بندر صیادی و اسکله شیلاتی تنکابن

توجه به پایداری و حفاظت از محیط زیست در بنادر صیادی استان مازندران از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این بنادر نه تنها برای اقتصاد محلی و فرهنگ ساحلی مهم هستند بلکه در حفظ تنوع زیستی دریای خزر نیز نقش دارند. برای حفظ و ارتقاء پایداری در این بنادر، رویکردهای چندگانه‌ای می‌تواند مد نظر قرار گیرد:

1. مدیریت منابع آبزیان

کنترل صید: اجرای سیاست‌های کنترل صید برای جلوگیری از بیش صید و حفظ ذخایر آبزیان. این شامل تعیین فصول ممنوعه صید و سهمیه‌بندی صید برای حفظ تعادل زیستی است.

2. آموزش و افزایش آگاهی

آموزش صیادان: برگزاری دوره‌های آموزشی برای صیادان در مورد روش‌های صید پایدار و اهمیت حفاظت از زیست‌بوم‌های دریایی.

آگاهی عمومی: افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت حفاظت از دریای خزر و ترویج مصرف مسئولانه منابع آبزی.

3. حفاظت از محیط زیست

مبارزه با آلودگی: اجرای اقدامات برای کاهش آلودگی ناشی از فعالیت‌های بندری و صیادی، از جمله پردازش زباله‌ها و جلوگیری از رهاسازی زباله در دریا.

حفاظت از زیستگاه‌ها: تلاش برای حفاظت از زیستگاه‌های حساس و ارزشمند دریای خزر که برای آبزیان حیاتی هستند.

4. ترویج گردشگری پایدار

توسعه گردشگری اکوتوریسم: تشویق به توسعه گردشگری پایدار که تأکید بر حفاظت از محیط زیست و فرهنگ محلی دارد، می‌تواند منبع درآمد پایدار برای جوامع محلی ایجاد کند.

5. همکاری‌های بین‌المللی

مشارکت در تلاش‌های منطقه‌ای: تعامل با کشورهای ساحلی دریای خزر در زمینه مدیریت پایدار منابع آبزی و حفاظت از محیط زیست دریایی.

نتیجه‌گیری

بنادر صیادی استان مازندران با پیروی از اصول پایداری و مشارکت فعال در تلاش‌های حفاظت از محیط زیست، می‌توانند نقش مثبتی در حفظ تنوع زیستی دریای خزر و تأمین معیشت پایدار برای جوامع محلی ایفا کنند. این رویکردها نه تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کنند بلکه برای نسل‌های آینده، محیط زیستی پایدار و سالم را تضمین می‌نمایند.

مطالب این صفحه متعلق به سایت ایران آکوا www.iranaqua.ir است و انتشار آن تنها با ذکر منبع مجاز و بلامانع است
منتظر مطالب و تصاویر بیشتر و متنوع تر باشید

اگر شما هم در خصوص موضوع این صفحه ، نظر و مطلب اصلاحی و یا تکمیلی دارید لطفا از طریق درگاه دیدگاه ذیل این صفحه یا ایمیل ایران آکوا info@iranaqua.ir و یا فرم تماس با ما برایمان ارسال فرمایید تا بنام خودتان در ادامه مطالب فوق درج گردد.

همچنین همکاران و علاقه مندان شیلاتی عزیز میتوانند تصاویر مرتبط با این صفحه را با ذکر نام و نام خانوادگی و تاریخ عکسبرداری به آدرس http://www.iranaqua.ir/fa/FormView/17 ارسال فرمایند تا بنام خودتان در این صفحه درج گردد.

درج آگهی در صفحات داخلی