همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
رشت - خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات استان گیلان گفت: امسال حدود 50 میلیون قطعه انواع بچه ماهی در تالاب های استان رها سازی شده که نسبت به سال گذشته 75 درصد رشد داشته است. |
حجت سعیدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه یکی از سیاست های سازمان شیلات ایران تثبیت مشاغل صید، صیادی و بازسازی ذخایر دریای خزر و تالاب هاست، افزود: امسال در این زمینه 200 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی، گونه های در حال کاهش، خاویاری و کپورماهیان در دریا و تالاب های استان رهاسازی شده است. وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر 330 نفر صیاد در تالاب شهرستان بندرانزلی فعالیت دارند، افزود: این تالاب شهرستان های رشت، صومعه سرا و بندرانزلی را در بر می گیرد. مدیرکل شیلات گیلان گفت: امسال برای نخستین بار در برخی از رودخانه ها مثل رودخانه سیاه درویشان شهرستان صومعه سرا عملیات رهاسازی بچه ماهی شروع شده است. |
وی بیان داشت: طی سال جاری رهاسازی 200 میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه سیاه درویشان برای درآمد صیادان و صید بیشتر این قشر زحمتکش برنامه ریزی شده است.
سعیدی درادامه از روستاییان حاشیه رودخانه ها خواست در زمان ممنوعیت صید نسبت به حفاظت رودخانه ها اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی همچنین با بیان اینکه فرآورده های دریایی یکی از مهمترین منابع تامین پروتئین حیوانی در کشور است، گفت: با کاهش میزان برداشت از دریاها توجه مسئولان به پرورش آبزیان درآبهای داخلی معطوف گشته و با توجه به افزایش روز افزون جمعیت، برنامه ریزان و دست اندرکاران با هدف بهره برداری از امکانات موجود علاوه بر صید ماهی از منابع دریایی، بهره گیری از امکانات موجود در داخل کشور بمنظور تولید ماهی و افزودن آن به سبد غذایی مردم را مدنظر قرار داده اند.
مدیرکل شیلات گیلان افزود: اهمیت فعالیت های شیلاتی در استان صرفنظر از تأمین مواد پروتئینی، ایجاد اشتغال در جامعه از ابعاد دیگری نظیر صادرات، ارز آوری و بعنوان اهرمی برای توسعه و عمران مناطق ساحلی و روستایی حائز اهمیت است.
گوشت ماهی سرشار از پروتئین و بیش از20 نوع اسید آمینه دارد
وی به برخی از مهمترین شاخصه ها و ویژگی های بارز که اهمیت شیلات و مزایای استفاده از پروتئین موجود در آبزیان را نشان می دهند، اشاره کرد و اظهارداشت: گوشت ماهی سرشار از پروتئین است و بیش از20 نوع اسید آمینه دارد که 10 نوع برای بدن بسیار ضروری و بدن قادر به ساخت آن نیست، حدود 19درصد گوشت ماهی پروتئین است که سهل هضم بوده و به طور کامل جذب می شود.
سعیدی گفت: آبزیان در تامین غذایی مصرفی جامعه و کمک به امنیت غذایی سهم بخش کشاورزی و شیلات نقشی بسیار موثر دارند.
وی در ادامه به اشتغالزایی حوزه شیلات اشاره کرد و افزود: این استان با داشتن دریا، تالاب، رودخانه های پر آب و آب بندان های غنی، ظرفیت های بالفعل و بالقوه بسیار فراوان و مناسبی در زمینه صنعت شیلات و آبزیان دارد.
مدیرکل شیلات گیلان بیان داشت: این قابلیت های صید، صیادی و تکثیر و پرورش آبزیان در آبهای داخلی و صنایع شیلاتی از جنبه اقتصادی برای کشور حائز اهمیت بوده و چرخه تولید تا مصرف آبزیان به لحاظ اشتغالزایی بالا و نقش آن در صنایع بهره برداری، تولید، تشکلهای مردمی، تعاونی های تولیدی و خدماتی به عنوان یکی از زیربخش های اقتصادی بسیار پُررنگ و نمایان است، به این دلیل شیلات در استان حتی کشور می تواند اهمیت بسزایی در اهداف برنامه ای برای رفع معضل بیکاری و اشتغال داشته باشد.
وی اظهارداشت: روند رو به رشد فعالیت های صید، صیادی، تکثیر و پرورش آبزیان در کشور باعث شده است نه تنها پروتئین مورد نیاز جامعه تأمین شود بلکه در راستای تولید محصولات با مزیت نسبی با هدف صادرات و ارزآوری نیز برای دولت منبع درآمد باشد.
سعیدی یادآورشد: درصورت برنامه ریزی صحیح و شایسته در صنعت شیلات می توان دورنمای مناسبی را در بخشی از چرخه های اقتصادی در سطح ملی و بین المللی انتظار داشت.