همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرگزاری فارس: سرپرست امور شيلات و آبزيان سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي گفت: پرورش ماهيان خاوياري از سال 89 در استان در دو مزرعه پرورش ماهي آغاز و امسال با شروع طرح پرورش ماهي خاوياري در قفس در درياچه سد ارسباران وارد مرحله جديدي شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان آذربایجانشرقی، محمد صمدزاده اظهار کرد: ايران جزو معدود کشورهاي دنياست که در طبيعت آن ماهيان خاوياري وجود داشته و سالها ايران جزو توليدکنندگان عمده خاويار دنيا بوده است.
وی تصریح کرد: در گذشته مهاجرت ماهيان خاوياري از درياي خزر به رودخانههاي ارس و قزلاوزن نشانگر شرايط مناسب منطقه براي زيست اين ماهيان بوده، از این رو از سال 1389 پرورش آزمايشي ماهيان خاوياري در سطح دو مزرعه در حومه شهرهاي تبريز و مرند با رهاسازي 500 قطعه بچه ماهي خاوياري از گونههاي ازونبرون، تاس ماهي ايراني، شيپ و استرلياد با ميانگين وزن 3.5 گرم در استخرها آغاز شده که در حال حاضر ميانگين وزن اين ماهيان براي گونههاي مختلف از 300 گرم تا 500 گرم در نوسان است.
صمدزاده با اشاره به نتايج مثبت به دست آمده از طرح فوق افزود: در سالجاري نيز با هماهنگيهاي به عمل آمده با سازمان شيلات ايران یکهزار و 200 قطعه بچه فيل ماهي، 885 قطعه شيپ، یکهزار و 87 قطعه چالباش، 156 قطعه استرلياد و 200 قطعه بچه ماهي سيبري با ميانگين وزن 12-9 گرم به استان انتقال و در مزرعهاي در حومه شهر مرند در حال پرورش است.
وی با بيان اينکه طرح پرورش فيل ماهي در قفس در درياچه سد ارسباران با همکاري انستيتو تحقيقات بينالمللي ماهيان خاوياري و براي نخستين بار در آبهاي داخلي ايران به اجرا درميآيد و نتايج حاصل از آن به صورت الگويي در اختيار توليدکنندگان و علاقهمندان بخش خصوصي قرار خواهد گرفت، ادامه داد: در اين طرح توليد سه تن گوشت فيل ماهي در طي مدت دو سال پيشبيني شده است.
سرپرست امور شيلات و آبزيان سازمان جهاد کشاورزي آذربايجانشرقي با بيان اينکه صاحبان چاههاي کشاورزي ميتوانند با آب کشاورزي خود ماهي پرورش دهند، افزود: آن دسته از کشاورزان زحمتکش که داراي چاه کشاورزي و پروانه بهرهبرداري از شرکت آب منطقهاي استان هستند ميتوانند با در دست داشتن پروانه بهرهبرداري در تمام ايام هفته به غير از روزهاي تعطيل به واحد شيلات مستقر در مديريتهاي جهاد کشاورزي شهرستانها و يا مديريت امور شيلات و آبزيان استان مستقر در سازمان جهاد کشاورزي استان مراجعه و نسبت به بهرهمندي از خدمات ارائه شده در اسرع وقت اقدام کنند.
وی با بیان اینکه مجوز آب چاه اینگونه متقاضیان برای احداث استخر دومنظوره جدید باید پنج لیتر در ثانیه با کارکرد دو هزار ساعت در طول فصل زراعی و دارای برق کشاورزی باشد، افزود: درخواست متقاضیان دارای استخر ذخیره کشاورزی موجود با دبی کمتر از پنج لیتر در ثانیه با لحاظ سایر شرایط مذکور، پس از بررسیهای کارشناسی لازم قابل بررسی و اقدام خواهد بود.