همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
شرق: بازيافت خليجفارس كه به موجب آن قرار بود 35 هكتار از ساحل شرقي درياي درگهان خشك شود تا روي زمينش پاساژ بسازند، در نتيجه اعتراض و تجمع تعدادي از شهروندان درگهاني كه اجازه ندادند كارگران كارشان را ادامه دهند، متوقف شد. اين در حالي است كه هنوز هيچ تضميني از سوي سازمان مناطق آزاد قشم مبني بر توقف كامل اين پروژه داده نشده است.
منوچهر دريانورد، عضو شوراي شهر درگهان با بيان اين مطلب به شرق گفت: «پس از آنكه در خواستهاي مكتوب به ادارههاي مربوط به شهرستان و استان مبني بر توقف اين پروژه اعلام شد، عدهاي از مردم درگهان در تجمعي آرام و بدون تنش جلوي سايت بازيافت، جمع و خواستار توقف و تعطيلي پروژه شدند و از مسوولان خواستند به وضعيت مبهم ماهيگيران و جاريشدن آبهاي سطحي در سطح شهر پس از اتمام اين پروژه و خشكشدن 35 هكتار از خليجفارس پاسخ بدهند، نتيجه كار آنها در صورتجلسهاي به مسوولان استان باعث شد تا اين پروژه به صورت موقت تعطيل شود.»
در اين تجمع آرام نمايندگان كلانتري درگهان و نيروي انتظامي قشم نيز حضور داشتند. به گفته عضو شوراي شهر درگهان هرچند اين پروژه به صورت موقت تعطيل شده است، اما هنوز هيچ تفاهمنامهاي از سوي سازمان منطقه آزاد قشم با مردم و شوراي شهر درگهان صادر نشده و اصلا معلوم نيست كه اين پروژه تا چه زماني متوقف شده است. دريانورد در ادامه گفت: «مردم درگهان مردمي صبور و تابع قوانين نظام جمهوري اسلامي هستند و در طول 33 سال عمر انقلاب هيچ وقت براي نظام تنش و دردسري ايجاد نكردهاند و اين تجمع آرام هم فقط به خاطر مشكلاتي كه خشككردن خليجفارس براي كسبوكار و زندگي مردم و تخريب محيطزيست به وجود ميآورد، صورت گرفت.»
هفته پيش هم در توماري كه به امضاي بيش از 500 نفر از اهالي درگهان رسيد، مردم خواستار توقف خشكشدن 35 هكتار از آبهاي خليجفارس شدند و اين تومار به استانداري، اداره محيطزيست استان، سازمان محيطزيست كشور، سازمان بازرسي كل كشور، اداره اطلاعات استان، دادگستري شهرستان، دفتر رياستجمهوري و شورايعالي مناطق آزاد فرستاده شد.
وقوع دوباره يك فاجعه زيستمحيطي
اما براي نخستين بار نيست كه خليجفارس با مجوز سازمان منطقه آزاد قشم خشك ميشود. 35 هكتاري كه هم اكنون با برداشت خاك از كوه هلر جزيره قشم در حال خشكشدن است، در حقيقت فاز سوم پروژهاي است كه براي نخستين بار كلنگش حدود 14 سال پيش زده شد. در فازهاي يك و دو پروژه 25 هكتار از خليجفارس خشك شدند تا به جايش 9 مجتمع تجاري ساخته شود. دريانورد در اينباره ميگويد: «اين پروژه در همان زمان هم با اعتراضات مسوولان محلي درگهان مواجه شد، ولي متاسفانه قدرت سازمان منطقه آزاد بيشتر بود و ساخت اين پروژه تنها منجر به عقد تفاهمنامههايي شد كه به موجب آن سازمان مناطق آزاد مكلف شد حوضچهاي به وسعت 150 در 300 متر در وسط 25 هكتار بازيافتشده، ايجاد كند تا مكاني براي تخمريزي ماهيها وجود داشته باشد.» دريانورد اضافه ميكند: «اما اگر اين 35 هكتار به آن 25 هكتاري كه قبلا بازيافت شده بود، اضافه شود در حقيقت مهمترين مركز تخمريزي ماهيها و ميگوها از بين ميرود. مردم درگهان اين بار به عقد تفاهمنامه راضي نيستند و خواستار توقف پروژه هستند.» 35 هكتاري كه قرار است در فاز سه پروژه تجاريشدن قشم خشك شود، ساحل گلي ويژه تخمريزي ماهي و ميگو است. در بين ساحلهاي شني، صخرهاي ماسهاي تنها ساحل گلي است كه مناسب تخمريزي است. با پركردن اين بخش از دريا فضاي جزري دريا از بين ميرود و ماهيها و ميگوها جايي براي تخمريزي ندارند و علاوه بر نابودي اين آبزيان، ماهيگيران زيادي نيز بيكار خواهند شد. از طرفي از آنجا كه درگهان از يك سو به كوه و از سوي ديگر به دريا منتهي ميشود، آبهاي سطحي شهر كه به هنگام بارندگي فصلي جمع ميشوند، از طريق چندين كانال به دريا ميريزد. حال با پركردن اين بخش از خليجفارس اين آبهاي سطحي در شهر روان ميشوند.
مجوز بيمجوز
در حالي كه سازمان منطقه آزاد قشم ادعا ميكند كه براي خشكشدن 35 هكتار از خليجفارس مجوز محيطزيست را دارد، عبدالرضا كرباسي، معاون دريايي سازمان حفاظت محيطزيست به سبزپرس گفت: «سازمان منطقه آزاد قشم براي ساختوساز در سواحل قشم، هيچگونه مجوزي از سازمان حفاظت محيطزيست دريافت نكرده است و ارزيابي زيستمحيطي هم براي اين اقدام صورت نگرفته است.» او با بيان اينكه حتما اين مساله را پيگيري خواهد كرد، گفت: «درخواستهايي براي استحصال زمين در دريا داشتهايم، اما سازمان منطقه آزاد قشم درخواستي ارايه نكرده است و ما اجازه نميدهيم در ايران هم اتفاقي كه در ابوظبي [دوبي] افتاد، رخ دهد. در آنجا براي ساخت جزيره نخليشكل، قسمت زيادي از دريا را استحصال كردند و وضعيت هيدرولوژيكي آب منطقه، به شدت تحت تاثير اين سازه بسيار عظيم قرارگرفت.» معاون دريايي سازمان حفاظت محيطزيست توضيح داد: «معمولا قسمتهاي خشكي مناطق آزاد كيش و قشم از اكولوژي حساسي برخوردار نيستند و محيطزيست دريايي اين مناطق است كه از اهميت ويژهاي برخوردار است، حتي سواحل دريا هم در اختيار مناطق آزاد نيست و بخشي از خليجفارس محسوب ميشود. بنابراين سازمان حفاظت محيطزيست بر اساس قانون ميتواند بر اين مناطق نظارت داشته باشد