وجود 8 هزار مرکز تکثیر و پرورش آبزیان در کشور

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۴۰ بازدید

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان دامپزشکی ‌از وجود 8 هزار مرکز تکثیر و پرورش آبزیان در کشور خبر داد و گفت: سال گذشته 7 هزار و 600 مرکز فعال زیرپوشش نظارت دامپزشکی قرار گرفتند

خبرگزاری فارس از انزلی، محسن دستور در همایش ملی آبزی‌پروری ایران در هتل نرگس زیباکنار، بخش آبزی‌پروری در دنیا و کشورمان با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی را دارای شرایط خوب دانست.
وی مسایل مربوط به اهمیت غذایی و محصولات آبزی‌ را جزو بهترین و موثرترین محصولات عنوان کرد و اظهار کرد: امنیت غذایی در صنعت آبزی‌پروری دارای مسایل مختلفی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مباحث اقتصادی، اجتماعی و اشتغالزایی را از موارد مهم در بحث آبزی‌پروری ذکر و تصریح کرد: زمینه‌های خوبی در این زمینه برای توسعه سرمایه‌گذاری وجود دارد.
وی یکی از چالش‌های مهم و بزرگ آبزی‌پروری را وجود بیماری‌ها در این بخش بیان کرد و افزود: این موضوع می‌تواند از ابعاد مختلف تاثیرات خود را بگذارد و به عنوان یک چالش مهم مطرح شود.
دستور با اشاره به سرمایه‌گذاری در صنعت آبزی‌پروری عنوان کرد: از ابتدای برنامه چهارم در زمینه سرمایه‌گذاری آبزی‌پروری کشور 14 درصد رشد داشتیم که 660 هزار تن مجموع تولید این بخش در سال است.
وی وجود بیماری‌ها در آبزی‌پروری را موجب خسارت به این صنعت نامید و تصریح کرد: بیماری‌ها از چند جهت سبب خسارت شده و مانع بزرگ در این بخش است.
این مسئول با بیان اینکه بیش از 10 درصد ضایعات در بخش آبزی‌پروری بر اثر بیماری ایجاد شد، خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا با همت دستگاه‌ها این میزان ضایعات کاهش یابد.
وی از وجود 8 هزار مرکز تکثیر و پرورش آبزیان در کشور خبر داد و افزود: سال گذشته از این میزان، 7 هزار و 600 مرکز فعال را زیرپوشش نظارت دامپزشکی قرار دادیم و در حوزه مبارزه با بیماری‌ها نیز 15 بیماری مورد نظارت قرار گرفت.
دستور درباره خطر مصرف بی‌رویه و غیرمجاز داروها در استخرها و مراکز پرورش آبزیان، عنوان کرد: سال گذشته با همکاری سازمان تحقیقات و شیلات مزارع پرورش قزل‌آلا از نظر باقی ماندن سموم و داروها در بدن ماهی مورد پایش قرار گرفت.
وی با اشاره به نتایج حاصل از این پایش، بیان کرد: این پایش نشان داد که در برخی از مزارع قزل‌آلا مصرف بی‌رویه و غیرمجاز داروی ضدعفونی‌کننده مالاشیت‌گرین وجود داشت که امسال دو اقدام موثر در این راستا صورت گرفت و علاوه بر ممنوعیت کامل استفاده از این ماده سمی، محصولات سالم جایگزین را تهیه و وارد کرده و در اختیار تولید کنندگان قرار دادیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به موضوع صادرات آبزیان اشاره و اظهار کرد: با اقدام‌های انجام شده در زمینه نظارت و کنترل بر سلامت و بهداشت تولیدات آبزیان، ایران در فهرست A صادرات به اتحادیه اروپا در زمینه میگوی پرورشی و ماهیان دریایی قرار گرفت.
وی تاسیس چند‌ مرکز تشخیص تخصصی بیماری‌های آبزیان از جمله مرکز تشخیص تخصصی میگو در بوشهر، ماهیان سردآبی در چهارمحال ‌و بختیاری، ماهیان گرمابی در گیلان و ماهیان دریایی در اهواز را از جمله اقدام‌های سازمان دامپزشکی کشور در سال‌های اخیر عنوان کرد.
به گفته وی، تعدادی از این مراکز به بهره‌برداری رسیده و برخی دیگر نیز تا پایان سال جاری و اوایل سال 91 مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند

دیدگاه خود را بیان کنید