موفقیت محققان دانشگاهی در پرورش آرتمیا با کمترین امکانات

دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۵۰ بازدید

موفقیت محققان دانشگاهی در پرورش آرتمیا با کمترین امکانات
ایسنا منطقه آذربایجان غربی، انجمن علمی گروه زیست شناسی دانشگاه ارومیه طی ابتکاری جالب و در قالب یک طرح علمی توانست برای اولین بار در دانشگاه ارومیه آرتمیا را با کمترین امکانات ممکن از جمله آکواریوم شیشه‌ای، پمپ هوا تک فاز و چند عدد بطری نوشابه و چراغ مطالعه پرورش دهد
دانشجویان انجمن علمی زیست شناسی دانشگاه ارومیه برای اولین بار در شرایط عادی موفق به پرورش آرتمیا شدند
آرتمیا یکی از انواع مهم سخت پوستان است که از آبهای شور تا آبهای خیلی شور که میزان املاح آنها ممکن است تا چند برابر آب دریا باشد، زندگی می‌کند. اسم و جنس این سخت پوست به زبان لاتین با توجه به شکل ظاهری آن آرتمیا به معنی گوشواره آبی است. در زبان انگلیسی به آن Artemia یا brine shrimp می‌گویند.
دریاچه ارومیه مهمترین زیستگاه آرتمیا در ایران است. آرتمیای دریاچه ارومیه اولین بار در سال 1899 میلادی توسط شخصی به نام Gunther گزارش شد و در سال 1976 میلادی توسط Bowen و Clark به عنوان گونه‌ای جداگانه شناخته و نامگذاری شد. علاوه بر آرتمیای دو جنسی که در دریاچه ارومیه زندگی می‌کند، نوعی آرتمیای بکرزا در برکه‌های اطراف دریاچه ارومیه وجود دارد که اولین بار در سال 1376 شناسایی و گزارش شده است.
مهمترین کاربرد آرتمیا در پرورش آبزیان است که به صورتهای مختلفی از جمله سیست‌های پوسته زدایی شده، ناپلی تازه تفریخ یافته، متاناپلی، آرتمیای جوان و بالغ، آرتمیای یخ زده و خشک شده تحت سرمای شدید با اهداف مختلف در پررش طیف وسیعی از آبزیان از جمله میگوی پنائیده Penaeidae، میگوی آب شیرین، ماهیان دریایی، ماهیان آب شیرین، ماهیان آکواریومی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
بر اساس این گزارش، این طرح با همکاری دکتر رامین مناف فر عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا، دکتر رشید جامعی مدیر گروه زیست شناسی، دکتر سیاوش حسینی عضو هیات علمی گروه زیست شناسی و استاد راهنمای طرح و توسط اعضای انجمن علمی گروه و با کمترین امکانات در سوم آذرماه امسال آغاز و با تلاش‌های شبانه روزی اعضای انجمن و دانشجویان علاقه‌مند به نتیجه رسید

دیدگاه خود را بیان کنید