باران اسیدی، زاییده غفلت از محیط زیست است

جمعه ۲۹ آذر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۵۷ بازدید

باران اسیدی، زاییده غفلت از محیط زیست است
ایرنا : دکتر ایرج نبی پور روز چهارشنبه در دومین همایش علمی محیط زیست و پژوهش دربوشهرافزود: تجمع بیش از حد مراکز آلاینده و رطوبت بالا در استان بوشهر موجب تولید باران اسیدی شده است.

وی بیان داشت:باران اسیدی پدیده ای است که مربوط به تولید اسیدهای نیتروژن، آمونیاک، SO2 و چند گاز دیگر است که وقتی در جو قرار می گیرد و با بارش روی زمین جاری می شود می تواند اثرات مخربی برای محصولات کشاورزی، زمین و ساختمان ها داشته باشد.

نبی پور ادامه داد: اگر خاک نتواند باران اسیدی را خنثی کند آلومنیوم آزاد آن با ورود به دریا موجب خفگی آبزیان خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:همچنین تولیدگاز CO2که 50درصد آن می تواند وارد آب شده و به شکل مایع درآید موجب می شود تا غلظت آب دریا (PH) افزایش یابد و در صورت ادامه این روند ، میزان اسید آب دریا 100 برابر بیشتر خواهد شد و این امر تهدیدی جدی برای سلامت محیط زیست است.

نبی پور با بیان این که زنجیره غذایی در این حالت از بین خواهد رفت گفت: باتوجه به این که حیات یک سوم ماهیان کره زمین وابسته به مرجان هاست با اسیدی شدن دریا مرگ مرجان ها نیز فرا می رسد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: از بین رفتن تنوع زیستی و حیات نرم تنان، صدف ها، سخت و خار پوستان نیز از دیگر پیامدهای اسیدی شدن دریاست.

وی بااشاره به تجمع فازهای پارس جنوبی و چندین پالایشگاه و پتروشیمی در جنوب استان بوشهر گفت: دستگاه های متولی باید به مسوولیت های اجتماعی مناطق پیرامونی خود توجه کنند.

نبی پور بدون اشاره به رقم مشخصی ، بیان کرد: شمار مراجعه کنندگان به بیمارستان کنگان بوشهر در چند سال اخیر 12 برابر افزایش یافته است که 90درصد این افراد از نیروهای شاغل در پارس جنوبی هستند.

وی گفت: براساس آمار سازمان تامین اجتماعی سالانه میلیارد ها ریال از محل بیمه نیروهای شاغل در پارس جنوبی درآمد کسب می کند اما نسبت به سلامت بیمه شدگان خود در قالب تجهیز و راه اندازی بیمارستان اهتمام لازم را ندارد.

عضو شورای نخبگان کشور و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر هم دراین همایش بیان داشت:گرد و غبار یک چالش زیست محیطی جدی در این استان است اما هیچ نمایشگری برای تعیین شدت آلودگی در بوشهر وجود ندارد.

سینا دوبرادران افزود: چه بسا اگر دستگاهی برای سنجش آلودگی هوای بوشهر نیز وجود داشت مانند اهواز که به عنوان آلوده ترین شهر دنیا از آن یادشده است ، بوشهر نیز چنین وضعیتی داشته باشد.

وی بیان کرد:رطوبتی بودن هوا و فعالیت شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی در استان بوشهر باعث شده تا ترکیبات هیدروکربنی که برخی از آنها سرطان زا هستند وارد محیط شود.

دوبرادران افزود: بیماری هایی که منشا آن گردو غبار است و افراد به آنها مبتلا می شوند با وجود درمان، سلامت فرد قابل برگشت نیست.

وی ادامه داد: آلودگی هوا محدوده مرزی نمی شناسد به همین سبب مقابله با آن نیازمند عزم ملی و بین المللی است

دیدگاه خود را بیان کنید