پرورش ميگوي پاسفيد غربي با آب شور چاه‌ها در خراسان شمالي

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۱۷ بازدید

مدير اداره آبزيان دامپزشکي خراسان شمالي گفت: پرورش ميگوي پا سفيد غربي با استفاده از آب شور چاه‌ها در آب‌هاي داخلي استان در سال آينده انجام خواهد شد

دکتر حسين ياوري در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: اين طرح در راستاي برنامه‌هاي توسعه استان و تاکيد بر بررسي امکان آبادي مزارع غيرقابل کشت استان با استفاده از آب‌هاي شور انجام مي‌شود.

وي دستيابي استان به برنامه جامع پرورش ميگو در آب‌هاي داخلي را از ديگر اهداف انجام اين طرح بيان کرد.

ياوري با اشاره به اين که تبديل اراضي فاقد کشت کويري و استفاده از آب شور براي توليد پروتئين ارزشمند يکي از اهداف مهم توسعه در بسياري از کشورها از جمله ايران است، ادامه داد: بيش از 2.43 ميليون هکتار از اراضي کشور جزو اراضي درجه چهار بوده که فاقد ارزش زراعي است.

وي گفت: وجود آب‌هاي فراوان شور و لب شور و گستره اراضي کويري احتمال استعداد بالقوه مناسبي براي توسعه پرورش ميگو و ساير گونه‌هاي آبزي دريايي محسوب مي‌شود.

وي با بيان اين که اين اراضي معمولا در مناطق غيربرخوردار، محروم و دور افتاده قرار دارند که ايجاد مزارع پرورش ميگو مي‌تواند اثرات قابل توجهي بر ساختار اقتصادي و اجتماعي اين مناطق (کويري) داشته باشد، تاکيد کرد: بخشي از اين اراضي نيز در اين استان موجود است که مي‌توان بر روي آن برنامه‌ريزي‌هاي لازم را انجام داد.

وي بيان کرد: در صورت رديابي چاه‌هاي آب شور با کيفيت مناسب براي آبزي پروري مي‌توان مورد استفاده قرارداد و با احداث استخر و بکارگيري تکنولوژي مناسب، پروتئين را در اين مزارع غير قابل کشت توليد کرد.

وي با ذکر اينکه بر خلاف آب دريا ترکيب يونهاي تشکيل دهنده شوري آب‌هاي زيرزميني متنوع است و يکسان نيست گفت: از آنجايي که ميگوي پا سفيد غربي در دامنه شوري وسيعي(نيم تا 55 گرم در ليتر) تحمل مي‌کند، در حال حاضر معمول‌ترين گونه پرورشي در جهان از جمله ايران به دليل اين که توان رشد و پرورش در دامنه شوري نيم تا 55 گرم در ليتر را دارد را به خود اختصاص داده است.

به گفته مديراداره آبزيان دامپزشکي خراسان شمالي براي اجراي اين طرح در اين استان هم اکنون مطالعات آبشناسي در حال انجام است.

دیدگاه خود را بیان کنید