تولید سالانه 90 میلیون ماهی زینتی در کشور

چهار‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۴۲ بازدید

کارشناس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب‌های داخلی گرگان از تولید سالانه 90 میلیون قطعه ماهی زینتی در 834 مرکز کشور خبر داد

خبرگزاری فارس از بندر انزلی، بهروز قره‌وی صبح امروز در جمع پژوهشگران آبزی‌پروری این شهرستان اظهار داشت: تکثیر، پرورش و تجارت ماهیان تزیینی در حال حاضر یکی از حوزه‌های جذب برای سرمایه‌گذاری و تحقیق به‌شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه تنوع گونه‌ها و محیط‌های تولید ماهیان زینتی در مقایسه با آبزیان خوراکی بر جذابیت صنعت آبزی‌پروری می‌افزاید، افزود: توسعه فعالیت ماهیان زینتی در ایران از سال 1372 با 15 واحد دارای مجوز رسمی آغاز شد.
قره‌وی به تولید سالانه بیش از 90 میلیون قطعه ماهی زینتی در 834 مرکز در سراسر ایران اشاره کرد و گفت: بیش از 3 هزار نفر به طور مستقیم در این حرفه فعالیت می‌کنند.
کارشناس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب‌های داخلی گرگان با اشاره به بررسی آلودگی‌های انگلی در کارگاه‌های تکثیر و پرورش ماهیان تزیینی شهرستان مشهد، بیان داشت: حدود 320 عدد ماهی از انواع زبرا دانیو، گوپی معمولی، گوپی سنگاپوری، گورامی، آنجل، پلاتی، فلاور هورن، دم شمشیری، گلدفیش و گرین تیلور از 9 کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان تزیینی شهرستان مشهد نمونه‌برداری شد.
وی ادامه داد: اندام‌های سطح خارجی بدن و باله‌ها، آب‌شش‌ها، و دستگاه گوارش بدن ماهیان تزیینی با استفاده از تهیه لام مرطوب مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته قره‌وی، نتایج حاصل از بررسی‌ها نشان می‌دهد که از بین انگل‌های شناسایی شده، به ترتیب ژیروداکتیلوس با 5.14 درصد در ماهی گوپی، داکتیلوژیروس در ماهی فلاور هورن و انگل کاپیلاریا با 27 درصد در ماهی آنجل بیشترین درصد شیوع را داشته‌اند.
کارشناس مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آب‌های داخلی گرگان میزان نقل و انتقال ماهیان تزیینی نسبت به ماهیان خوراکی درون شهرستان‌ها، بین استانی و حتی کشور را بیشتر دانست و تصریح کرد: جابه‌جایی انگلی از طریق ماهیان تزئینی بیشتر صورت می‌گیرد.
وی بر رعایت اصول مدیریت بهداشتی در واردات ماهیان تزیینی از طرف پرورش دهندگان به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی به منظور جلوگیری از ورود انگل‌های خطرناک به درون کارگاه‌ها تاکید کرد و اذعان داشت: این امر نظارت بیشتر دستگاه‌های اجرایی به عنوان متولی امر بهداشت و بیماری‌ها را می‌طلبد.

دیدگاه خود را بیان کنید