راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد بهداشت آبزیان

پنج‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۷۸ بازدید

راه‌اندازی مقطع کارشناسی ارشد بهداشت آبزیان
مدیر گروه دکتری بهداشت دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات گفت: اقدامات لازم برای تأسیس رشته بهداشت و فرآوری مواد غذایی در مقطع کارشناسی و رشته بهداشت آبزیان در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده دامپزشکی این واحد آغاز شده است
نقل از اداره کل روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، ودود رضویلر مدیر گروه دکتری بهداشت دانشکده دامپزشکی این واحد گفت: در حال حاضر دو گروه تخصصی بهداشت مواد غذایی و گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان در واحد علوم و تحقیقات تدریس می‌شوند که از سال گذشته، جذب دانشجو در گروه بهداشت مواد غذایی از رزیدنتی به PhDتغییر پیداکرده است.
رضویلر با بیان این مطلب که رشته بهداشت مواد غذایی دارای چهار گرایش میکروب شناسی مواد غذایی، بهداشت صنایع گوشت، بهداشت صنایع شیر و شیمی مواد غذایی است، افزود: اقدامات لازم برای تأسیس رشته بهداشت و فرآوری مواد غذایی در مقطع کارشناسی و رشته بهداشت آبزیان در مقطع کارشناسی ارشد در دانشکده دامپزشکی واحد علوم و تحقیقات آغاز شده است.
وی به فعالیت‌های علمی و کاربردی این گروه اشاره کرد و ادامه داد: جذب دانشجو به صورت پژوهش محور در دانشکده علوم دامپزشکی واحد با ارگان‌هایی چون سازمان شیلات ایران، سازمان دامپزشکی کشور و بخش غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور، در دست اقدام است که منجر به تهیه طرح‌های تحقیقاتی مشترک بین دانشکده و این سازمان‌ها خواهد شد.
وی با بیان این مطلب که یکی از اهداف اصلی تأسیس دانشکده دامپزشکی، تولید غذای سالم برای سفره مردم است و در این راستا در همه کشورها، دامپزشکان متولی و مسئول درجه یک بهداشت مواد غذایی (ایمنی غذا) هستند، تصریح کرد: دامپزشکان با تحصیلات تخصصی در زمینه‌های انگل شناسی، میکروب شناسی، آسیب شناسی، بیوشیمی، بیماری های عفونی و مشترک بین دام و انسان، تغذیه دام، بهداشت دام و آبزیان و بالاخره بهداشت مواد غذایی دارای بالاترین اشراف در زمینه سلامتی غذای انسان هستند. بنابراین توسعه و حمایت این تخصص در دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی می‌تواند گره گشای سلامتی غذا در کشور باشد.
رضویلر ادامه داد: با توجه به اهمیت ایمنی غذا Food Safety در تمام جوامع جهانی از نظر بهداشتی، اقتصادی، روانی، سیاسی و غیره، اقشار مختلف جامعه همواره اخبار مربوط به مصرف صحیح مواد غذایی را پیگیری می‌کنند.
وی گفت: با توجه به کادر تخصصی بسیار محدود و ناکافی ایمنی غذا در وزارت بهداشت (طبق بیان وزیر بهداشت) و بخش بهداشت غذای سازمان دامپزشکی در حال حاضر نیاز به واگذاری امور به بخش خصوصی بیش از پیش احساس می‌شود که با انجام آن، علاوه بر اشتغال زایی برای قشر وسیعی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، سیستم غذایی کشور مسیر منطقی و صحیحی را در پیش خواهد گرفت.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات، جذب دانشجو به صورت پژوهش محور، گسترش فعالیت‌های آزمایشگاه‌های تخصصی مواد غذایی و بهداشت آبزیان برای استفاده عمومی و خصوصی از جمله برنامه‌های گروه تخصصی بهداشت مواد غذایی در راستای تنوع درآمدزایی دانشگاه دانست
منبع : خبرگزاری فارس

دیدگاه خود را بیان کنید