همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مسئول دفتر قرنطینه و امنیت زیستی دامپزشکی استان مرکزی گفت: علیرغم خشکسالیهای اخیر و مشکل کمآبی در کشور، استان مرکزی با وجود نداشتن رودخانه و نزدیک نبودن به دریا، توانست درحوزه پرورش ماهی قزلآلا با استفاده از آبهای داخلی در مراکز پرورش ماهی از بروز توقف در تولید این ماهی جلوگیری کند. | |
علی رضاییپور، افزود: اکثر زمینهای کشاورزی ایران دارای موتور آب دو منظوره هستند و آب قبل از آنکه وارد زمینهای کشاورزی شود در استخرهایی ذخیره شده و قسمتی از آن وارد چرخهی پرورش ماهی میشود. وی ادامه داد: تعداد ماهیهایی که برای پرورش در اینگونه استخرهای پرورش ماهی در نظر میگیرند بستگی به حجم آب ورودی به استخر دارد. رضاییپور دربارهی مراحل پرورش ماهی گفت: پرورش ماهی ابتدا از مزارع مولد با استفاده از تخم چشمزده قزلآلا شروع میشود. زمانی که این تخمها بارور شد، طی دوماه اصطلاحا به مرحلهی گرم و بندانگشتی وارد شده و بعد از گذشت شش یا حداکثر 9 ماه به ماهی تبدیل میشوند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: معمولا در زمستان پرورش ماهی صورت نمیگیرد و پرورش ماهی از ابتدای بهار شروع و تا انتهای پاییز ادامه مییابد. رضاییپور با بیان این مطلب که ماهی قزلآلا یک ماهی سردآبی است افزود: بهتربن دما برای پرورش این ماهی( 15-14) درجه سانتیگراد است و هر چه این دما کمتر باشد برای ماهی مطلوبتر است. استان مرکزی به دلیل شرایط آب و هوایی خاص و قرار گرفتن در زمرهی استانهای سردسیر کشور شرایط مناسبی برای پرورش این ماهی دارد. وی با اشاره به فعالیت دامداران و کشاورزان در مراکز پرورش ماهی اظهار داشت: دورهی آموزشی جهت آموزش به دامداران و کشاورزان در ارتباط با پرورش ماهی توسط شیلات و شبکه دامپزشکی برگزار میشود. رضاییپور در پایان بیان کرد: برای بهبود کیفیت فعالیت پرورشدهندگان ماهی مشاور فنی و بهداشتی برای آنها در نظرگرفته میشود. کشاورزان جهت رتقوفتق امور مدیریتی این حوزه از شیلات و در ارتباط با بیماریهای ماهیها از دامپزشکی مشاوره دریافت میکنند |