ایجاد صنایع فرآوری از مهم‌ترین راه‌های توسعه سیستان و بلوچستان است

سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۲۰۳ بازدید

ایجاد صنایع فرآوری از مهم‌ترین راه‌های توسعه سیستان و بلوچستان است
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان گفت: ساخت صنایع مختلف به ویژه فرآوری‌های محصولات کشاورزی، صنایع شیلاتی و معدنی از مهم‌ترین راه‌های توسعه سیستان و بلوچستان به شمار می‌روند.
عبدالحکیم ریگی‌میرجاوه در مراسم تجلیل از صنعت‌گران و معدن‌کاران سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: با حضور استاندار تلاشگر و تحولات گسترده‌ای که در این زمینه ایجاد شده است، صنعت معدن در استان مورد توجه قرار گرفته و در حال تحول است.
وی، صنعت، معدن، تجارت و شیلات را از عمده‌ترین محورهای توسعه در سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: به دلیل شرایط اقلیمی این استان از توانمندی‌های فراوانی در بخش تجارت و بازرگانی، صنعت، کشاورزی و شیلات برخوردار است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان با اشاره به خشکسالی‌های 15 سال گذشته و کمبود آب برای کشاورزی و دامداری که سبب کاهش شدید تولیدات این بخش و ایجاد بیکاری فارغ‌التحصیلان این رشته شد، بیان کرد: کاهش فعالیت‌های بخش کشاورزی، نقش تجارت و بازرگانی، صنعت و معدن و شیلات را در استان دو چندان کرده است.

ریگی‌میرجاوه تصریح کرد: وجود معادن غنی فلزی و غیر فلزی، همجواری شهرهای استان با دریای عمان، موقعیت مرزی و گستردگی مرزها در استان، فرصت مناسبی برای توسعه تجارت، ترانزیت و اشتغال است و توجه به این امور اقتصاد منطقه را متحول می‌کند.

وی، فعالیت‌های تجاری، صادرات و واردات را از اولویت‌های نخست استان برشمرد و افزود: ساخت صنایع مختلف به ویژه فرآوری‌های محصولات کشاورزی (به ویژه خرما) و صنایع شیلاتی و معدنی از مهم‌ترین راه‌های توسعه منطقه محسوب می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زاهدان اضافه کرد: استان سیستان و بلوچستان بر روی کمربند فلزی، کانی و معدنی جهان از یوگسلاوی تا پاکستان قرار دارد و دارای ظرفیت مناسبی است که در صورت فراهم شدن شرایط زیربنایی و تجهیز بهینه نیروی انسانی به قطب اقتصادی کشور تبدیل می‌شود.

ریگی‌میرجاوه عنوان کرد: ایجاد پیوند بخش معدنی با سایر بخش‌های صنعتی، شیلاتی و تولیدی سبب پیشرفت رو به صعود توسعه استان می‌شود.

وی تصریح کرد: 28 شهر و ناحیه صنعتی (13 شهر و 15 ناحیه) به مساحت 4 هزار و 440 هکتار در منطقه، همجواری با دو کشور افغانستان و پاکستان، وجود منطقه آزاد تجاری‌صنعتی چابهار نیز از زمره مولفه‌های مهمی است که موقعیت استراتژی مطلوبی را برای ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی در استان فراهم کرده است.

خرد جمعی و هم‌اندیشی مردم و مسئولان راه را برای توسعه دراستان تسهیل کرده است

رئیس خانه صنعت و معدن استان سیستان و بلوچستان نیز در این آیین اظهار کرد: موانع بر سر راه توسعه استان، آسیب‌شناسی شده و چنانچه زیرساخت‌ها به طور اصولی و زیربنایی فراهم شود شاخص توسعه در استان امیدوار کننده است و دیگر فرار سرمایه‌ها از استان را نخواهیم داشت.

علی میرحسینی گفت: 35 درصد از موانع مربوط به بروکراسی حاکم بر سر راه کارآفرینان، ساخت و سازهای عمرانی است.

وی افزود: چگونگی اخذ مالیات‌ها و مقوله سوخت و انررژی واحدهای تولیدی و معضل انتقال، حمل و نقل کالاهای تولیدی و تهیه مواد اولیه آنها، قاچاق کالا، نبود تکنولوژی به روز، عدم پرداخت به موقع اعتبارات و تسهیلات، از زمره علل خارج کردن طرح‌های تولیدی از توجیه اقتصادی آنهاست.

رئیس خانه صنعت و معدن استان سیستان و بلوچستان، اخذ منابع اعتباری، معافیت‌های مالیاتی منطقی 10 ساله، اعلام شهرک‌های صنعتی جاده میرجاوه زاهدان را به عنوان منطقه آزاد تجاری و فراهم آوردن امکانات زیربنایی را از جمله آیتم‌های تحول در استان برشمرد و آن را عامل ایجاد نشاط و امید در مردم استان به ویژه قشر جوان دانست.
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید