حوضچه های پرورش ماهی حیات رودخانه دز را تهدید می کند

پنج‌شنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۹۵ بازدید

حوضچه های پرورش ماهی حیات رودخانه دز را تهدید می کند
رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول گفت:احداث حوضچه های پرورش ماهی زنگ خطری برای حیات رودخانه دز محسوب می شود.
فرهاد قلی نژاددر نخستین نشست کارگروه حفاظت کیفی رودخانه دز در سالن جلسات فرمانداری دزفول افزود: در حال حاضر 10 حوضچه پرورش ماهی در مجاورت پارک ملی و منطقه حفاظت شده دز در حال فعالیت است که پسماند آنها وارد رودخانه دز می شود
وی گفت:ورود پسماند این حوضچه ها به رودخانه دز موجب کاهش آبزیان و آلودگی آب رودخانه شده است.

قلی نژاد ، ساخت و ساز و تصرف عدوانی حریم رودخانه دز ، آلاینده ها و پسماندهای کشاورزی ، آلودگی ناشی از تخلیه رسوبات و پسماندهای تفریحگاه های ساحلی را از جمله مهمترین موارد تهدید کننده حیات رودخانه دز بیان کرد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول بیان داشت:به رغم اینکه حدود 90 درصد فاضلاب خانگی شهر دزفول به تصفیه خانه منتقل می شود ، آخرین نمونه برداری انجام شده از خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهری بیانگر بالا بودن میزان آلودگی است که به دلیل نقص در عملکرد سیستم هوادهی رخ می دهد.

وی گفت:اگر فاضلاب به همین شیوه به رودخانه دز سرازیر شود در آینده نزدیک شاهد فاجعه زیست محیطی در رودخانه دز خواهیم بود.

قلی نژاد ،افزود:فاضلاب شهر چم گلک،زیبا شهر و فاضلاب زهکش سیاه منصور نیز در رودخانه دز تخلیه می شود که این موضوع پیگیری شده اما بی نتیجه بوده است.

وی دلیل گسترش جلبک در رودخانه دز را ورود فاضلاب ها و کاهش دبی رودخانه عنوان کرد و گفت:تغییر جریان طبیعی رودخانه به دلیل سدسازی مانعی در مسیر رودخانه دز ایجاد کرده که موجب رشد سرطانی این جلبک ها شده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست دزفول تخلیه رسوبات و تلمبار شدن رسوبات را دلیلی دیگر در رشد جلبک ها دانست و گفت:فاضلاب یگانهای نظامی چون تیپ 292 زرهی نیز وارد رودخانه دز شده که برای حل این مشکل باید سیستم تصفیه خانه فاضلاب بازسازی شود.

وی با اشاره به تخلیه پساب های کشاورزی در رودخانه دز نیز گفت:پساب های زهکش های متفرقه کشاورزی دشت شمال خوزستان،شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در رودخانه دز تخلیه می شود که ادامه این روند مرگ رودخانه دز را به دنبال دارد.

قلی نژاد تخلیه پسماند پارک ساحل دز ، تفریحگاه های ساحلی بالادست سد تنظیمی ،پسماند تخلیه شده مناطق روستایی در حاشیه ساحل رودخانه و پسماندهای شهر شوش در غرب رودخانه دز را از دیگر موارد تهدید کننده حیات این رودخانه عنوان کرد.

رییس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول نیز در این نشست با اشاره به ساخت و سازهای غیر قانونی در حریم رودخانه دز گفت:این ساخت وسازهای غیر قانونی که برای تفریح مورد استفاده قرار می گیرند فاقد آب آشامیدنی ، برق و نیز جاده بوده و به دلیل اینکه کنترل و نظارتی بر آنها نیست مشکل ساز شده اند.

ˈغلامعلی باغبان کوچکˈ تخریب این مکان های تفریحی را غیر عملی دانست و خواستار نظارت و ساماندهی این امکان تفریحی شد.

ˈاحمد علیپورˈ معاون فرماندار دزفول نیز در این نشست بر ساماندهی ساحل رودخانه دز همچنین مدیریت و نظارت بر امکان تفریحی در ساحل این رودخانه تاکید کرد و گفت: رودخانه دز به عنوان یک سرمایه ملی باید مورد حفاظت قرار گرفته و با آلوده کنندگان آن برخورد شود.

رودخانه دز به عنوان شریان اقتصادی شمال استان خوزستان نقش مهمی در توسعه بخش کشاورزی در منطقه دارد
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید