همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مدیر شیلات و امور آبزیان یزد از تولید سالانه یکهزار تن انواع ماهی در این استان خبر داد. |
محمد علی مبینی گفت: ماهیان سردابی و گرمابی مانند قزل آلا، کپور، ماهی سفید، تیلاپیا، ماهیان خاویاری، آمور و فیتوفاگ از گونه های آبزی است که در استان یزد پرورش و تولید می شود. |
مدیر شیلات و امور آبزیان استان یزد با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف ماهی اعم از تن و غیره در استان یزد هفت کیلو و 250 گرم گرم است،گفت: سالانه شاهد رشد این رقم به میزان 250 گرم به ازاء هر نفر هستیم.
وی میانگین سرانه مصرف کشور را 8.5 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: تا رسیدن به این رقم هنوز فاصله زیادی داریم. این مسوول بیشترین مصرف ماهی در استان یزد را قزل آلا، ماهی شیر به ویژه تیلاپیا عنوان کرد و افزود: ماهی قزل آلا در این استان تولید بسیار خوبی دارد. وی مصرف ماهی استان یزد را هفت هزار تن اعلام کرد و یاد آور شد: ماهی سفید از شمال و ماهیان شیر و غیره را از جنوب کشور وارد می کنیم. او افزود: با توجه به مصرف استان یزد امیدواریم با هشت هزار منابع آبی اعم از چشمه، قنات، چاههای عمیق و نیمه عمیق که داریم بتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم. مبینی مهمترین راه برای افزایش تولید ماهیان، را استفاده از ادوات مکانیزاسیون و استفاده ازعلم تکنولوژی جدید برشمرد. وی برداشت ماهیان سردابی از قبیل قزل آلا را متذکر شد و گفت:این گونه در ماههای اسفند و فروردین، یک مرتبه به دست می آید و به مرور مصرف و یا درهمان موقع به استانهای همجوارصادر می شود. این مسوول اضافه کرد: اکنون که مجهز به سیستم فرآوری و واحد های سردخانه ای هستیم ماهیان این فصل را پس از برداشت، فریز می کنیم تا به مرور زمان به بازار مصرف عرضه شود. مبینی به پرورش و تولید تیلاپیا در بافق اشاره و خاطر نشان کرد این گونه ارزشمند به خاطر فیله بودن و پخت راحت ، جایگاه مصرف بالایی در میان مردم پیدا کرده است. وی در مورد خصوصیات تیلاپیا افزود:این ماهی گرم آبی همه چیزخوار و سریع الرشد است و نیاز کمتری به اکسیژن دارد. مدیر شیلات استان یزد تصریح کرد: با توجه به این خصوصیات و همکاری محیط زیست می توان این ماهی را در تمامی استخرها رها سازی کرد و تحول عظیمی در پرورش ماهی استان به وجود آورد. این مسوول به سوابق مرکز تحقیقات شیلات آبهای شور بافق هم اشاره کرد و گفت: این مرکز بعنوان تنها مرکز تحقیقات ماهیان آب شور کشور، 14 سال پیش با هدف پرورش و تکثیر گونه های سازگار با آب شور به ویژه تیلاپیا در این شهر تاسیس شد. به گفته وی،این مرکز در زمینه پرورش ماهی قزل آلا 30 درصد و در سایرگونه های آبزیان آب های شور و تیلاپیا 70 درصد فعالیت داشته است. مبینی خاطرنشان کرد: ماهانه حدود 40 هزار قطعه ماهی تیلاپیا در این ایستگاه تولید و در استخرهای شهرستان بافق رهاسازی می شود |