1000 تن ماهی به تولید سالانه فارس افزوده می‌شود

چهار‌شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۱۱۷ بازدید


مدیر شیلات سازمان جهادکشاورزی فارس گفت: پیش‌بینی می‌شود در دو سال آینده بالغ بر یک‌هزار تن ماهی به تولید این استان اضافه شود
خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید حمیدرضا سعادت در مراسم افتتاح نخستین مرکز سازنده تجهیزات مکانیزاسیون آبزی‌پروری در استان فارس، اظهار داشت: دستیابی به تعهدات برنامه‌های پنج‌ساله توسعه و تحقق اهداف این برنامه‌ها در بحث آبزی‌پروری در استان فارس به چند طریق امکان‌پذیر است.
وی توسعه سطح مزارع سردابی با احداث مزارع جدید و استفاده از منابع آب‌های سطحی و بازسازی ذخایر منابع آب‌های طبیعی و نیمه‌طبیعی و توسعه تشکل‌های صیادی را از راه‌های دستیابی به تعهدات برنامه‌های پنج‌ساله توسعه عنوان کرد و بیان داشت: توسعه آبزی‌پروری در تلفیق با آب کشاورزی با هدف افزایش تولید، افزایش درآمد خانوار روستایی و غنی‌سازی آب کشاورزی نیز از دیگر روش‌های این مهم است که امسال توانستیم یک‌میلیون و 320 هزار بچه ماهی در 520 استخر ذخیره آب کشاورزی رهاسازی کنیم.
مدیر شیلات سازمان جهادکشاورزی فارس اضافه کرد: پیش از این ماهی‌ریزی به گونه‌ای انجام می‌شد که سالانه یک دوره تولید انجام می‌گرفت اما در حال حاضر ماهی‌ریزی به صورت لایه‌ای و استفاده از فضای خالی مزرعه انجام می‌گیرد و به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که با رهاسازی بچه ماهی در وزن‌های مختلف، در تمام فصول سال ماهی به بازار عرضه شود.
وی در ادامه در تشریح اهداف توسعه مکانیزاسیون در مزارع پرورش ماهی بیان داشت: با استفاده از ادوات مکانیزه و تجهیز این مزارع، افزایش تولید، بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع آبی محقق شده، ضمن آنکه قیمت تمام شده ماهی در مزارع نیز کاهش می‌یابد.
مدیر شیلات سازمان جهادکشاورزی فارس جایگزینی تولید در واحد حجم به جای تولید در واحد سطح و جبران کاهش تولید ناشی از خشکسالی و افزایش تولید در واحد سطح در مواقع ترسالی را از دیگر مزایای استفاده از ادوات مکانیزه برشمرد و گفت: شروع کار شیلات برنامه تولید به صورت 10 لیتر آب، 100 متر استخر و یک تن تولید ماهی بوده (یعنی 10 کیلو در متر مربع) و این در حالی است که امروز با توسعه مکانیزاسیون در مزارع و انتقال تجارب از کشورهای صاحب فن این مقدار به 35 کیلو در متر مربع رسیده است.
سعادت تصریح کرد: همچنین در دو سال گذشته با توسعه مکانیزاسیون در مزارع پرورش ماهی توانسته‌ایم اثرات خشکسالی را کاهش داده و ضمن جلوگیری از تعطیلی مزارع، افزایش تولید نیز داشته باشیم.
این مسئول ادامه داد: تجهیزات مورد نیاز توسعه مکانیزاسیون به طور عمده از کشورهای خارجی و با قیمت بسیار بالایی وارد کشور شده که خرید این تجهیزات از عهده بخش خصوصی خارج است و در همین راستا در استان فارس مهندسی معکوس ساخت این تجهیزات توسط بخش خصوصی انجام و تمام تجهیزات مورد نیاز توسعه مکانیزاسیون اعم از درام فیلتر، سورتر، شکم خالی کن، آکواریوم و ... با موفقیت انجام شده است.
سعادت خاطرنشان کرد: تجهیزات ساخته شده با یک سوم قیمت نمونه خارجی و با همان کارایی تهیه و در اختیار آبزی‌پروران قرار گرفته و علاوه بر تأمین نیاز استان، به خارج از فارس و کشور نیز صادر شده است.
مدیر شیلات فارس در ادامه یکی از برنامه‌های شیلات در استان فارس را توسعه بیش از پیش مکانیزاسیون و افزایش ظرفیت در مزارع پرورش ماهی عنوان کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود در دو سال آینده بالغ بر یک‌هزار تن ماهی به تولید استان فارس اضافه شود

دیدگاه خود را بیان کنید