همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
(ایسنا)- منطقه آذربایجانشرقی به نقل از روابط عمومی دفتر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی، احمد قرقی با بیان این مطلب افزود: هماکنون جلبک ارزشمند اقتصادی دونالیلا سالینا در دریاچه ارومیه در خطر نابودی قرار دارد، این جلبک ارزشمند اقتصادی حاوی ماده بتاکاروتین، پایه سازنده ویتامین A، است. این ماده برای ساخت کرمهای بهداشتی و آرایشی و همچنین در مواد خوراکی کاربرد دارد.
به گفته این پژوهشگر، ایران هماکنون دانش به کارگیری این جلبک در مصارف صنعتی را نیز دارد که باید این امر عملیاتی شود.
وی با بیان این که بانک ژن متشکل از انواع آبزیان همچون انواع ماهی، مرجان، گیاهان آبزی، آرمیتیا و میگو است، تصریح کرد: هماکنون جلبک دونالیلا سالینا در بانک ژن کشور موجود است، اما زیستگاه این آبزی در معرض خطر قرار دارد که باید برای حفظ این آبزی تدابیری اندیشیده شود.
مدیر گروه ژنتیک مولکولی آبزیان اظهار کرد: جلبک دونالیلا سالینا همچون آبزی آرمیتیا دارای ارزش اقتصادی بالاست و زیستگاه هر دو آبزی دریاچه ارومیه است.
به گزارش ایسنا، این جلبک تک سلولی است و در آبهای شور ساحلی، آبگیرهای صخرهای و دریاچههای آب شور زندگی میکند، این جلبک برای زندگی در آبهای شور غلیظ سازگار و یکی از گونههای حیاتی مقاوم به نمک که تاکنون شناخته شده، است.
شایان ذکر است این جلبک در زمان عادی که شوری دریاچه کمتر است رنگدانه سبز ترشح میکند و با بالارفتن شوری و یا تبخیرشدید آب برای سازگاری با این شوری از خود رنگدانه قرمز ترشح میکند، شکوفایی این جلبک هیچگونه خطری برای جوامع بشری نداشته و به دلیل حضور همیشگی در آب برای موجودات دریایی نیز خطری نخواهد داشت. بنابراین سرخ شدن آب دریاچه ارومیه هیچ گونه خطر زیست محیطی، اکولوژیکی برای دریاچه ندارد و حتی میتواند در صورت انجام مطالعات و بالا بودن تراکم وسیعی از جلبکهای "دونالیلا سالینا" در استخراج مواد بیولوژیک دریایی مهمی چون بتاکاروتنها مورد استفاده قرار گیرد