خطر بیماری زایی ماهی های قرمز

دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱  ۰ نظر   ۸۰ بازدید


انور در گفتگو با مهر اظهار داشت: در آستانه سال جدید و در راستای کنترل بهداشتی مراکز عرضه ماهی قرمز این شبکه به صورت مستمر بر مراکز عرضه ماهی قرمز نظارت و با عرضه غیرمجاز و غیر بهداشتی برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.
وی افزود: بیماری هایی وجود دارد که بین انسان و آبزیان مشترک است و ممکن است میکروب هایی که بر روی بدن ماهی است به وسیله افرادی که بدون دستکش به ماهی قرمز دست می زنند و یا آن را از مراکز غیرمجاز خریداری می نمایند به انسان منتقل شود.
انور تصریح کرد: ترشحات روی پوست ماهی قرمز ممکن است وارد آب تنگ شود که باعث ایجاد حساسیت های جلدی، اگزما و خارش پوستی می شود.
رئیس شبکه دامپزشکی راور با بیان این مطلب که احتمال انتقال برخی عفونت های میکروبی مانند استرپتوکوک، لپتوس پیرا، سالمونلوز و ... از طریق تماس با این ماهی ها وجود دارد توصیه نمود که مردم عزیز این ماهی ها را با دست جابجا نکنند و حتی المقدور از دستکش استفاده نمایند.
وی گفت: با هماهنگی هایی که این شبکه با شهرداری و نیروی انتظامی انجام داده، عرضه ماهی قرمز فقط با دریافت مجوز بهداشتی از دامپزشکی مجاز می باشد و با موارد خلاف برخورد قانونی خواهد شد.
رئیس شبکه دامپزشکی راور اظهار داشت: ماهی قرمز خریداری شده باید دارای ظاهر و تحرک مناسب بوده و از خرید ماهیانی که علائمی نظیر جمع شدن و تاخوردن باله ها، وجود لکه های پنبه مانند در اطراف دهان، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمزی روی بدن دارد خودداری شود.
وی اظهار داشت: شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام سه درصد، ترکیبات آمونیوم چهار تایی به مقدار 0.1گرم در یک لیتر آب بمدت 10 تا 15 دقیقه لازم می باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از دستکش خصوصا برای افراد حساس و دارای سابقه آلرژی، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب ماهیان زینتی در پیشگیری از ییماری ها بسیار مؤثر خواهد بود

دیدگاه خود را بیان کنید