همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مدیر شیلات استان مرکزی در گفتگو با خبرگار باشگاه خبرنگاران اراک گفت: در این واحد 15 هزار قطعه فیل ماهی که از انواع برتر ماهیان خاویاری است رهاسازی شده و تا سال 94 امکان استحصال خاویار در این واحد بوجود می آید.
دوره برداشت ماهیان خاویاری گوشتی 4 سال و استحصال خاویار 9 تا 11 سال است.
اکبری گفت از سال هشتاد و شش 1200 قطعه بچه ماهی خاویاری در این مزرعه پرورش رهاسازی شده و از سال 91 مجوز لازم برای تولید خاویاری صادر گردیده است .
دریای خزر تا پیش از سال هشتاد و شش 93 درصد ذخایر خاویار جهان را در اختیار داشت که بدلیل صید غیرمجاز تغییر زیستگاهها و انتشار آلودگی در خزر نسل این ماهیان ارزشمند رو به انقراض رفت و در سال 89 برداشت و صید خاویار تا 5 سال به تصویب سوان کشورهای حاشیه دریای خزر رسید با منع صید خاویاری تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در مزارع پرورشی که از سال 86 آغاز شده بود در کشور رونق گرفت و در حال حاضر 32 مزرعه پرورشی و دو واحد تکثیر در کشور فعال است و در سال گذشته 312 کیلو گوشت و یک تن خاویار در این مزارع تولید شده است.
مدیر شیلات استان گفت استان مرکزی با تولید 21 تن گوشت ماهی خاویاری سهم شش و نیم درصدی در تولید این محصول داشته است نیاز کم به آب حساس نبودن در برابر کاهش اکسیژن آب نیاز کمتر به خوراک نسبت به سایر آبزیان از جمله مزایای پرورش خاویار نسبت به سایر آبزیان است.
قیمت هر کیلو گوشت این ماهیان خاویاری بین 30 تا 40 هزار تومان و هر کیلو خاویار بسته به کیفیت بین 3 تا 8 میلیون تومان است.
اکبری مدیر شیلات استان گفت مجوز لازم و ساخت و ساز مزرعه پرورشی با ظرفیت 30 تن در تفرش صادر شده و پیش بینی می شود تا سه ماه آینده 30 هزار بچه ماهی خاویاری در این مزرعه رها سازی شود.
فیل ماهی، تاس ماهی و اوزون برون از جمله گونه های خاویاری است که در مزارع پرورشی تکثیر و نگهداری می شود.
ایران در سال 1370 با صادرات 225 تن خاویاری نخستین تولید کننده این محصول ارزشمند در دنیا بود و با کاهش ماهیان خاویاری خزر این میزان به حدود 10 تن در سال 85 و درحال حاضر چین با تولید و صادرات 4 تن خاویار که در مزارع پرورشی تولید می کند نخستین صادر کننده دنیا است