همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه کشور جمهوری آذربایجان بیشترین آلودگی را در دریای خزر ایجاد میکند، افزود: تاکنون چهار کشور از پنج کشور حاشیه دریای خزر ، پروتکل الحاقی به کنوانسیون دریای خزر (تهران) را به جز کشور آذربایجان امضا کردهاند.
به گزارش پارس به نقل از ايسنا، محمد جواد محمدیزاده در مراسم امضای پروتکل الحاقی به کنوانسیون دریای خزر (تهران)، افزود: تفاوت سهم کشورها در آلودگی دریای خزر به جمعیت و اهتمامی که برای حل این مسئله دارند مربوط میشود. مثلا کشور آذربایجان با برداشتهایی که از مخازن نفتی کف دریای خزر داشته، موجب شد که در ماههای پیش شاهد گلولههای نفتی باشیم که تنها 25 تن آن در سواحل ایران جمعآوری شد و اگر ایران وارد عمل نشده بود، دچار آسیبهای جدیتری میشدیم.
وی با بیان اینکه 15 میلیون نفر در حاشیه دریای خزر زندگی میکنند، افزود: هشت میلیون نفر از این جمعیت متعلق به ایران و هفت میلیون باقی مربوط به چهار کشور دیگر است.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست، برنامه ایران برای رفع آلایندگیهای دریای خزر شامل کنترل فاضلاب خانگی نیز میشود که تاکنون 30 درصد فاضلاب خانگی شهر رشت کنترل شده و تا پایان سال این میزان به 100 درصد میرسد.
وی ادامه داد: 100 درصد فاضلاب شهری شهر انزلی نیز امسال مدیریت و کنترل شد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه همه کشورهای حاشیه دریای خزر به نوعی در ورود پساب، پسماند و فاضلابهای خانگی به دریای خزر نقش دارند، افزود: بعضی کشورها هنوز فاضلاب خام و تصفیه نشده را وارد خزر میکنند که تلاش میکنیم تا پنج سال آینده به کلی این مشکل حل شود.
محمدیزاده با بیان اینکه برای حفاظت از آلایندگیهای حوزه خزر هدفگذاریهای متفاوتی داریم، افزود: موضوع حفاظت از حیات آبزیان و ذخایر دریایی، برداشتهای غیرمجاز و بیش از ظرفیت خزر تهدیدی است که برای آن برنامههای مختلفی داریم.
وی ادامه داد: اگر تا پنج سال گذشته ایران سالی 400 تن ماهی خاویاری صید میکرد، در دو سال گذشته رقم آن را بسیار بسیار پایین آورده است اما صیدهای غیرمجاز و بیش از ظرفیت ماهیان خاویاری به این ثروت عظیم آسیب رسانده و به دنبال رفع این مشکل هستیم.
معاون رییس جمهور در خصوص آلایندههای دریاچه خزر نیز اظهار کرد: در حوزه آلایندگی با دو منبع مواجه هستیم که منبع آن آلایندگیهای گازی و نفتی در خود دریاست که ایران هیچگونه آلودگی از این نظر نداشته و برخی کشورهای دیگر نیز تنها کمی آلایندگی دارند.
محمدیزاده با بیان اینکه کنوانسیون تهران در سال 2004 با هدف رعایت مسائل زیست محیطی خزر شکل گرفت، افزود: در قالب این کنوانسیون تعاملاتی بین پنج کشور حاشیه خزر صورت گرفت که دو پروتکل نیز در آن قطعی شده است که پروتکل اول حدود یک سال قبل در کشور قزاقستان با هدف مقابله با آلایندههای نفتی شکل گرفت که ایران اولین کشور عضو آن است.
وی ادامه داد: پروتکل دوم نیز با موضوع مقابله با آلایندگیهای با منشاء خشکی برای مدیریت این بخش در ایران به امضا رسید.
رییس سازمان محیط زیست اضافه کرد: بعضی کشورها از جمله ایران با اختیاراتی که از هیات وزیران کسب کرده بودند در مسکو که پروتکل اول در آن شکل گرفت، به عضویت آن درآمده اما برخی کشورها که نیازمند تشریفات قانونی هستند، در پروتکل دوم به عضویت این کنوانسیون درآمدند.
محمدیزاده با بیان اینکه حداقل دو پروتکل دیگر نیز تحت کنوانسیون تهران پس از گذراندن مراحل کارشناسی شکل خواهد گرفت، افزود: پروتکل حفاظت از تنوع زیستی خزر و انجام بازرسیها در این منطقه ازجمله طرحهایی است که برای کنترل آلایندگی این دریاچه طی سه تا چهار ماه آینده خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: موضوعات مربوط به دریای خزر در قالب کارگروهی متشکل از کشورهای عضو با مسئولیت وزارت امور خارجه و به نمایندگی از ایران تعقیب میشود و باید خدا را برای روند امیدوار کننده و شتاب این اقدامات شاکر باشیم.
وی ایجاد دبیرخانه کنوانسیون کشورهای حاشیه دریای خزر را از دیگر اقدامات سازمان محیط زیست برای ایجاد همگرایی بین کشورهای منطقه دانست و گفت: در اجلاس قبلی برای انتقال این کنوانسیون از ژنو به منطقه موافقت شد که امیدواریم با تفاهم با کشورهای عضو این دبیرخانه را در ایران مستقر کنیم.
پروژه احیای زیستگاه ببر ایرانی شکست نخورده است
ببر روسی
معاون رییس جمهور در ادامه این مراسم در پاسخ به گفته خبرنگاران مبنی بر شکست احیای زیستگاه ببر ایرانی پس از ورود این حیوان از روسیه به کشور اظهار کرد: نمیتوان گفت که این پروژه شکست خورده است زیرا این پروژه صرفا یک اقدام تحقیقاتی بود.
وی افزود: ببرهایی که از روسیه وارد شدهاند مریض نبوده و دلیل بیماری این حیوانات بی مبالاتی باغ وحش تهران بود که باعث شد یکی از ببرها از دست برود.
وی تاکید کرد: اگرچه باغ وحش باید در مقابل این رفتار پاسخگو باشد اما اصل پروژه که با طرف روسی به اجرا درآمده است نه تنها اشکالی نداشته بلکه یک اقدام مناسب و عملی است.
محمدیزاده افزود: در آن زمان به دلیل اینکه زیستگاه میانکاله آماده نبود مجبور شدیم ببرها را در باغ وحش نگهداری کنیم اما اکنون که میانکاله آماده است و IUCN که مرجع بین المللی و اصلی برای تایید احیای زیستگاه این حیوانات است، آنرا تایید کرده، مشکلی برای ورود مجدد ببرهای سیبری به کشور نداریم