نابودی منابع آبزی با گسترش صید غیرمجاز در آب‌های خلیج‌فارس

پنج‌شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۷ بازدید

نابودی منابع آبزی با گسترش صید غیرمجاز در آب‌های خلیج‌فارس
مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: به دلیل شیوع و گستردگی صید غیرمجاز در آب‌های استان و صید بچه‌ ماهی‌ها، گونه‌های آبزی به بلوغ سنی نمی‌رسند که ادامه این رویه به معنی نابودی منابع آبزی است.
سیدپرویز محبی صبح امروز در نشست بررسی تبعات صید غیرمجاز با اشاره به پیامدهای بی‌شمار صید غیر مجاز در هرمزگان، از صید غیرمجاز به عنوان یکی از عوامل مهم در بازدارندگی توسعه صیادی و صید پایدار یاد کرد.
وی با بیان اینکه آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد بالغ بر 3 هزار شناور غیرمجاز صیادی در استان فعالیت می‌کنند، گفت: صیادان غیرمجاز با صید بچه ماهی، میگو و مولدهای ماهی جلوی رشد آبزیان را می‌گیرند و تکرار این کار موجب کوچک شدن ماهی‌ها طبق استاندارد و نرسیدن ماهی به بلوغ جنسی است.

محبی صید غیرمجاز را پدیده‌ای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خواند و تصریح کرد: اشتغال و واگذاری بیشتر امور به تعاونی‌های صیادی و تقویت یگان حفاظت منابع شیلات هرمزگان از راهکارهای مقابله با صید غیرمجاز است.

مدیرکل شیلات هرمزگان با تاکید بر اینکه تلاش شبانه‌روزی یگان حفاظت از منابع آبزیان شیلات هرمزگان ستودنی است، خاطرنشان کرد: توانایی و بضاعت شیلات هرمزگان و یگان حفاظت از منابع آبزیان در همین حد است و مقابله با صید غیرمجاز و شناورهای غیربومی یاری و حمایت بیش از پیش مسئولان استان را می‌طلبد.

وی با اشاره به نگرانی‌های مسئولان شیلات و دولت در رابطه با میزان ذخایر آبزیان خلیج فارس گفت: رئیس جمهور در نخستین سفر استانی به هرمزگان بیش از یک و نیم میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر هرمزگان اختصاص داد که ادامه و تخصیص اعتبار سالانه برای این مهم می‌تواند تا حد زیادی به بازسازی ذخایر آبزیان کمک کند.

مدیرکل شیلات هرمزگان ابراز داشت: با توجه به اینکه گفته می‌شود بخشی از صید غیرمجاز توسط خانواده‌های صیادان و ملوانان به دلیل بیکاری و نداشتن درآمد در استان صورت می‌گیرد، ضرورت فرهنگ‌سازی و آموزش جامعه صیادی و همچنین ایجاد اشتغال در نوار ساحلی دوچندان است.

محبی افزود: هدایت ملوانان و صیادان به سمت پرورش ماهیان در قفس و صید فانوس ماهیان، راه‌اندازی صیدهای پرورش میگو و بازسازی ذخایر نیز برخی از راهکارهای در حال انجام شیلات هرمزگان برای حل این مشکلات است.

نزدیک به دو سوم از جمعیت استان هرمزگان که قطب عمده صید و صیادی است، در شهرها و روستاهای ساحلی ساکن هستند، مردم این استان از دیرباز با فعالیت در دریا و صیادی ارتزاق می‌کنند و بیش از 28 هزار نفر به صورت مستقیم شغل صیادی دارند.

ماهی قوت غالب بیشتر ساکنان این دیار است، اما در سال‌های اخیر با گران شدن و کمیابی این نعمت خدادادی در حال حذف شدن از سفره‌های مردم است و علت همه این کمیاب شدن آنها و انقراض گونه‌ها آلودگی زیستگاه آبزیان و صید غیر مجاز است.
منبع : خبرگزاری فارس

دیدگاه خود را بیان کنید