افزایش 30 درصدی تولید آبزیان در استان کرمان

سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۸۱ بازدید

افزایش 30 درصدی تولید آبزیان در استان کرمان
تا چند سال پیش پرورش ماهی در کویر امری غیر ممکن بشمار می‌رفت اما هم‌اکنون با تلاش کشاورزان کرمانی پرورش ماهی در این استان کویری رونق یافته، طوری‌که پیش‌بینی می‌شود امسال 1300 تن انواع ماهی گرمابی و سرد آبی از 240 مزرعه پرورش ماهی در استان کرمان برداشت شود.
روند برداشت ماهی طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که پرورش ماهی در سال‌های گذشته با استقبال خوب مردم مواجه شده است طوری‌که پرورش و تولید آبزیان در استان کرمان امسال در مقایسه با پارسال، بیش از 30 درصد افزایش دارد
«مهدی ابراهیمی»، مدیرکل شیلات استان کرمان در این‌باره به ایسنا می‌گوید: استان کرمان با توجه شرایط اقلیمی و کم‌آبی در راستای توسعه‌ی آبزی‌پروری از استان‌های مستعد در زمینه‌ی آبزی‌پروری در کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: کرمان با برخورداری از تنوع اقلیمی و داشتن ارتفاعات بلند و ظاهر کویری آن، استعداد بسیار خوبی برای پرورش آبزیان دارد و آبزی‌پروری در منابع آبی این استان، علاوه بر تولید انواع گوشت سفید که وضعیت تغذیه را بهبود بخشیده، سبب ایجاد اشتغال برای بسیاری از افراد جویای کار شده است.

مدیرکل شیلات استان کرمان می‌افزاید: استخرهای کشاورزی موقعیت مناسبی را برای پرورش انواع آبزیان ایجاد کرده است که نگاهی به آمار و ارقام آن‌ها چشم‌انداز وسیعی را برای توسعه‌ی پرورش آبزیان در استان کرمان ارائه می‌دهد.

ابراهیمی با اشاره به ظرفیت‌ها، استعدادها و توسعه‌ی فعالیت‌های آبزی‌پروری در منطقه ادامه می‌دهد: در استان کرمان ‌برخلاف ذهنیت‌های موجود، در آب‌های شور و شیرین زمینه‌های بسیار مناسب و مستعدی برای پرورش آبزیان وجود دارد که می‌توان علاوه‌بر تولید گوشت سفید ماهی در ایجاد اشتغال و استفاده‌ی بهینه از منابع آبی و افزایش سطح درآمد روستائیان گام‌های مؤثری را برداشت.

مدیرکل شیلات استان کرمان می‌گوید: گونه‏‌های جدید آبزیان در کرمان برای استفاده‌ی بهینه از منابع آبی موجود، ایجاد شغل و افزایش تولید آبزیان پرورش داده می‌شوند.

ابراهیمی ادامه می‌دهد: با توجه به وجود منابع آبی خرد در استان کرمان، مدیریت شیلات استان بمنظور دستیابی به اهداف تولید، گام‌های مطلوب و موثری در راستای توسعه‌ی فعالیت‌های آبزی‌پروری و ترویج مصرف آبزیان برداشته است.

وی با بیان اینکه بیش از 7000 منبع آبی مستعد پرورش آبزیان علاوه‌بر رودخانه‌ها و سدها در این استان وجود دارد، می گوید: چنانچه حدود 20 درصد منابع آبی موجود در استان کرمان در زمینه‌ی پرورش آبزیان فعال شود تولید آبزیان در این استان به بیش از 5000 تن می‌رسد.

مدیرکل شیلات استان کرمان می‌افزاید: 240 استخر و مزرعه‌ی پرورش ماهی و 16 بند خاکی و سیمانی در کرمان در تسخیر پرورش ماهی قرار دارد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه پارسال، تولیدات آبزیان در استان 970 تن شامل ماهیان سردآبی و گرم‌آبی بوده است، می‌گوید: ماهیان گرم‌آبی در استخرهای ذخیره و منابع آبی شامل بندهای خاکی و سیمانی رهاسازی و تولید و پیش‌بینی می‌شود امسال با فراهم بودن شرایط، 1300 تن انواع آبزیان در استان کرمان تولید شود.

وی با بیان اینکه که امکان پرورش انواع ماهی های سرد آبی، گرم آبی، ماهیان خاویاری، زینتی، آرتمیا و تیلاپیلا در استان وجود دارد، می‌گوید: مرکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی آبزیان در عنبرآباد با ظرفیت تولید 20 میلیون بچه ماهی آماده بهره‌برداری است.

مدیر شیلات استان کرمان می‌گوید: منطقه‌ی جنوب کرمان با داشتن منابع مستعد آبزی‌پروری از جمله سد مخزنی جیرفت، 22 هزار حلقه چاه و 15 بند سنگ و سیمانی یکی از مناطق مستعد و عظیم آبزی‌پروری استان بشمار می‌رود که پتانسیل تولید بیش از 10 هزار تن انواع آبزیان را در سال داراست.

ابراهیمی می‌گوید: پرورش آبزیان صرفه‌ی اقتصادی دارد و به ازای هر هفت تا هشت تن ماهی یک نفر بصورت مستقیم و یک نفر بصورت غیرمستقیم فعالیت می‌کنند و براین اساس بهره‌برداران کشاورزی در زمینه‌ی احداث مزارع و استخرهای ذخیره آب دو منظوره، تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند.

وی خرده مالکان و کنار نیامدن برخی مالکان برای ایجاد مزارع و استخرهای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره‌ی آب کشاورزی را نمونه‌ای از مشکلات آبزی‌پروری در استان کرمان عنوان و اظهار امیدواری می‌کند با همکاری بیشتر کشاورزان و بهره‌برداران منابع آبی بتوانیم آبزی‌پروری در استان کرمان را توسعه داده و تولید خوبی داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، تا سه سال آینده ظرفیت تولید ماهی در استان کرمان به 5000 تن در سال افزایش می‌یابد.
منبع : خبرگزاری ایسنا

دیدگاه خود را بیان کنید