مدیریت مصرف آب راه نجات دریاچه ارومیه

چهار‌شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۰ بازدید


خبرنگار مهر، علی مختاری ظهر سه شنبه در نشست خبری به مناسبت بزرگداشت هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: برای اجرای این طرح ها 380 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده و با بهره برداری از آنها برای 900 نفر اشتغال ایجاد و 3300 خانوار از مزایای آنها بهره مند می شوند.
وی پوشش انهار سنتی، لایروبی و مرمت قنوات، خطوط انتقال آب کشاورزی، احداث استخر ذخیره آب کشاورزی، آبیاری تحت فشار، سردخانه و سورتینگ و بسته بندی میوه، فرآورده های لبنی، مرغداری گوشتی، کارخانه جوجه کشی، پرورش آبزیان، پرورش گاو شیری را از اهم این طرح ها ذکر کرد.
مختاری از رونمایی هشت طرح تحقیقاتی همزمان با هفته جهاد کشاورزی در استان نیز خبر داد و افزود: معرفی رقم جدید ذرت، چغندر قند، مشارکت در تولید و تکثیر گندم میهن مقاوم به خشکی، تولید و تکثیر پایه های طوقه انگور، دستیابی به رقم جید انگور، تولید رقم جدید نخود مقاوم در برابر سرما از مهمترین طرح های تحقیقاتی هستند.
وی طرح پرورش ماهی در قفس برای اولین بار در پشت سدهای ارس و و سد حسنلو، توجه به بازاریابی و ماندگاری محصولات صادره کشاورزی در خارج از کشور با توسل به شیوه های نوین بسته بندی به همراه سوق دادن کشاورزان برای استفاده از سردخانه های مدرن را از اهداف اجرای طرح های بخش کشاورزی عنوان کرد.
عقب ماندگی بخش کشاورزی آذربایجان غربی در استفاده از فناوری های انرژی هسته ای
وی با انتقاد از عقب ماندگی بخش کشاورزی استان در استفاده از فناوری های نوین انرژی هسته ای اظهارداشت: با توجه به تکنولوژی های روزافزون در بخش کشاورزی از جمله انرژی هسته ای متاسفانه در استان از این فناوری بهره لازم برده نشده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بالا بردن ماندگاری و کیفیت محصول و تولیدات بخش کشاورزی را از مزیت های استفاده از این فناوری نوین نام برد و گفت: این فناوری در سطح استان وارد شده و امیدواریم تا ماه های آتی در بسیاری از بخش های کشاورزی استان مورد استفاده قرار گیرد.
مختاری استفاده از فناوری انرژی هسته ای در بخش کشاورزی را یکی از مصداق های تحقق حماسه اقتصادی دانست و اعلام کرد: اگر این امر تحقق یابد چشم انداز های بخش کشاورزی استان که برای سالهای 94 تا 95 ترسیم شده در سالجاری محقق می شود.
وی بیان اینکه سالانه هزاران تن سموم در بخش کشاورزی استان مورد استفاده قرار می گیرد عنوان کرد: با استفاده از فناوری انرژی هسته ای می توان راه های جدید در جهت ارتقای سطح کیفیت تولیدات محصولات کشاورزی و اراضی موجود کشف و استفاده کرد.
استفاده از مدیریت مصرف آب بهترین راه نجات دریاچه ارومیه
رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه آذربایجان غربی مشکل آب ندارد اظهارداشت: مشکلات آبی به همراه بحران دریاچه ارومیه ناشی از عدم مدیریت بهینه آب به ویژه در بخش های مخلتف از جمله کشاورزی است.
وی استفاده از شیوه آبیاری نوین را یکی از مهمترین راهکارها ذکر و اعلام کرد: متاسفانه اعتبارات مورد نیاز این بخش تاکنون به صورت انقباضی تخصیص یافته ولی در سالجاری امیدواریم با تزریق به موقع اعتبارات بتوانیم اراضی آبی کشاورزی در استان را تحت پوشش قرار دهیم.
جذب 303 نفر در بخش کشاورزی آذربایجان غربی
مختاری در ادامه از جذب و استخدام هزار نفر طی سه سال آینده در بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: در این راستا امسال در نظر داریم سهمیه سال گذشته و امسال با هم را که 303 نفر است توسط آزمون استخدامی جذب کنیم.
وی یاد آور شد: بخشی از افراد جذب شده ناظران بخش گندم خواهند بود که بدون برگزاری آزمون و تنها براساس سهمیه بندی و سوابق کاری جذب سازمان جهاد کشاورزی استان می شوند.
23 دستگاه سامانه ضد تگرگ در آذربایجان غربی خریداری شد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی همچنین از خریداری 23 دستگاه سامانه ضد تگرگ برای نصب در مناطق حادثه خیز استان طی سالجاری خبر داد و افزود: این دستگاه ها با همکاری سازمان هواشناسی استان در مناطق حادثه خیز بخش کشاورزی با توجه به افزایش میزان بارندگی و وقوع بارش تگرگ نصب و راه اندازی می شوند.
مختاری با بیان اینکه در حال حاضر تنها 14 درصد از محصولات و اراضی کشاورزی در آذربایجان غربی تحت پوشش بیمه قرار دارد، گفت: دستگاه سامانه ضد تگرگ ابرها را در شعاعی حدود ۵۰۰ متر تحت تاثیر قرار داده و هر كدام از این دستگاه ها قادر است بیش از یك صد هكتار از اراضی اطراف خود را زیر پوشش قرار دهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: سالانه خسارات بالایی به بخش کشاورزی استان بر اثر بارش تگرگ وارد می شود كه در صورت افزایش سطح زیر پوشش سامانه میزان خسارات به حداقل می رسد.
وی همچنین در ادامه این نشست گفت: در سفر چهارم اعضای هیئت دولت چهار هزارو 500 میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه کشاورزی استان اختصاص یافته که با جذب و این اعتبارات بخش کشاورزی استان شاهد یک حرکت جهشی در بخش تولید محصولات زراعی و باغی خواهد بود.
آذربایجان غربی از قطب های كشاورزی در كشور محسوب می شود به طوری كه سالانه حدود ۵۰۰ هزار هكتار از زمینهای كشاورزی استان زیر كشت محصولات آبی می رود كه ۱۳۰هزار هكتار آن باغ، بقیه گندم، چغندرقند، حبوبات و سایر محصولات زراعی و جالیزی هستند

دیدگاه خود را بیان کنید