مهار بيماري کبد چرب در چهارمحال و بختياري

یک‌شنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۷۶ بازدید

واحد مرکزی خبر: عامل مرگ ماهی ها ( بیماری کبد چرب) در چهارمحال و بختیاری قطب ماهیان سردابی کشور شناسایی و مهار شد.
مدیر شیلات و آبزیان چهارمحال و بختیاری امروز با اشاره به تلفات170 تن ماهی در اثر بیماری کبد چرب در این استان گفت : با تلاش کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی و بهداشت عامل مرگ ماهیان سردابی در این استان شناسایی و مهار شد.
اسماعیل پیرعلی افزود : در مدت شیوع این بیماری 170 تن ماهی معادل 560 قطعه در مزارع شیلات این استان تلف شدند.
وی گفت : بیماری ماهیان سردابی برخی مزارع پرورش ماهی قزل آلا در منطقه کوهرنگ چهار محال و بختیاری موجب تلف شدن تعدادی از این ماهی ها و ایجاد خسارت برای صاحبان این مزارع شد.
مدیر شیلات و آبزیان چهارمحال و بختیاری گفت : بیماری کبد چرب و آفتاب سوختگی که اخیراً در برخی از مزارع پرورش ماهی موجب مرگ ماهیان سردابی شد واگیردار نبود و برای مصرف کنندگان نیز هیچ ضرری ندارد .
پیر علی افزود : نامناسب بودن بهداشت محیطی و غذایی این ماهی ها و دمای آب کمتر از 9 درجه موجب شیوع کبد چرب در مزارع شده است.
وی گفت : در این بیماری ماهی ها نمی توانند غذا را خوب جذب و هضم کنند در نتیجه ماهیان سردابی دچار مشکلات متابولیکی می شوند که مرگ آنها را به دنبال دارد.
هم اکنون با رفع عوامل این بیماری کاملا کنترل شده است.
آقای پیرعلی افزود : از ابتدای امسال تاکنون 12 هزار تن ماهی در مزارع پرورش ماهی استان تولید شد.
وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری قطب ماهیان سردآبی کشور است افزود :‌ از70 هزار تن ماهیان سردابی کشور حدود 20 هزار تن آن در چهارمحال و بختیاری تولید می شود.
شهرستان های لردگان ، اردل و کوهرنگ عمده پرورش دهندگان این نوع ماهیان در استان هستند.
هم اکنون 350مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که پیش بینی می شود با این مزرعه ها امسال به 380 واحد برسد.
20 کارگاه در استان چهارمحال و بختیاری کار تکثیر و تولید بچه ماهی را بر عهده دارد .
استان چهارمحال و بختیاری پارسال با تولید 18هزار تن ماهی پرورشی سردآبی رتبه نخست کشور را کسب کرد

دیدگاه خود را بیان کنید