همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
مجاهدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا نقش ايران در ورود آب به درياي خزر را ناچيز عنوان كرد و افزود: ۸۰ درصد آب ورودي به درياي خزر از طريق رودخانه ولگا در روسيه و مابقي از طريق رودخانه هاي كشورهاي آذربايجان و قزاقستان تامين مي شود.
وي رودخانه ها را شريان حياتي درياي خزر برشمرد و اظهاركرد: به طور عمده ماهيان درياي خزر از لحاظ شرايط اكولوژيكي، رژيم آبي و كيفيت آب به رودخانه ها وابسته هستند، بنابراين رودخانه ها در وضعيت ذخاير خزر نقش بسزايي ايفا مي كنند.
وي تصريح كرد: در صورتي كه رودخانه ها از شرايط رژيم آبي و كيفيت آب مناسب برخوردار نباشند نمي توانيم انتظار داشته باشيم ذخاير آبزيان خزر از وضعيت مطلوبي برخوردار باشد.
معاون صيد و بنادر ماهيگيري سازمان شيلات ايران افزود: در حال حاضر اين موضوع در دستور كار سازمان شيلات ايران قرار دارد تا به دليل محدوديت منابع رودخانه ها در خزر بتوانيم از طريق بازسازي ذخاير وضعيت خوبي را براي صيد انواع آبزيان ايجاد كنيم.
وي تاكيد كرد به دليل اين كه بخش عمده آب درياي خزر از رود ولگا تامين مي شود بنابراين مهاجماني همچون مهاجم شانه دار وارد خزر شده و به شكل چشمگيري بر توليد آبزيان اين دريا تاثير داشته اند، به طوري كه درسالهاي اخير با كاهش چشمگير ماهيان كيلكا و خاوياري مواجه بوده ايم.
وي اضافه كرد: به طور قطع تمام كشورهاي حاشيه درياي خزر بايد در حفظ ذخاير آبزيان خزر مديريت مناسب داشته باشند تا با كاهش توليد آبزيان مواجه نشويم.
مجاهدي گفت: هم اكنون براي حفظ ذخاير درياي خزر به تكثير نيمه مصنوعي و مصنوعي مبادرت كرده ايم اما تلاش داريم شرايط بازسازي طبيعي ذخاير را فراهم كنيم چراكه تكثير مصنوعي نمي تواند اثرات مطلوب بازسازي طبيعي را به همراه داشته باشد.
به گفته وي سال گذشته ۴۰ هزارتن انواع آبزيان از درياي خزر صيد شد و اين دريا سهم ۵ درصدي از كل صيد آبزيان آبهاي آزاد كشور را به خود اختصاص داده است