همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
خبرگزاری تسنیم به نقل از کمیته اطلاع رسانی و خبری پانزدهمین همایش صنایع دریایی، علیاصغر مجاهدی تصریح کرد: در حال حاضر، عملا در حوزه آبهای ساحلی جنوب کشور در حد میزان مجاز برداشت در حال بهرهبرداری از ذخایر آبزیان هستیم؛ و به همین دلیل، سیاستهای توسعهای کشور در حوزه صید باید متوجه آبهای فراساحلی و سایر کشورهای دنیا بویژه آفریقا شود.
وی با بیان اینکه چین در حال حاضر با 14 میلیون تن صید در سال رتبه اول را در دنیا دارد، افزود: دلیل کسب این جایگاه، حضور شناورهای صیادی چین در تقریبا تمامی پهنههای آبی و اقیانوسهای جهان است.
مجاهدی با اشاره به حضور ایران در حوزه صید اقیانوس هند گفت: در حال حاضر، ایران پس از اندونزی بیشترین میزان صید در اقیانوس هند را دارد.
وی همچنین با اشاره به سیاست سازمان شیلات ایران برای بهرهبرداری از ذخایر فانوس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان، حجم این ذخایر را بر اساس بررسیهای مختلف بین یک تا چهار میلیون تن اعلام کرد و گفت: در صورت برنامهریزی مناسب میتوان سالانه بین 300 تا 400 هزار تن از این ذخایر را برداشت کرد.
معاون سازمان شیلات ایران اعلام کرد: در حال حاضر، 15 شناور در حوزه صید فانوس ماهیان فعالیت دارند و در سه سال گذشته توانستهاند حدود 150 هزار تن از این ذخایر برداشت کنند.
مجاهدی مجموعه صید ایران در سال گذشته را حدود 500 هزار تن اعلام کرد و گفت: عمده این صید مربوط به آبهای جنوب کشور و اقیانوس هند است و میزان برداشت از ذخایر خزر حدود 40 هزار تن بوده است.
وی عواملی چون توافق کشورهای ساحلی برای توقف صید ماهیان خاویاری خزر و حمله شانهدار مهاجم به منابع کیلکا ماهیان را از عوامل مؤثر در کاهش میزان صید در دریای خزر ذکرد و افزود: میزان صید ماهی کیلکا از 95 هزار تن در سال 78 به 15 هزار تن و در سالهای اخیر 20 تا 25 هزار تن کاهش یافته است.
وی درعین حال میزان برداشت ماهیان استخوانی در دریای خزر را «باثبات» خواند و گفت: سالانه بین 16 تا 17 هزار تن از این نوع ماهیان صید میشود