فعالیت های صیادی باید متوجه آب‏های فراساحلی شود

سه‌شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۷۶ بازدید


خبرگزاری تسنیم به نقل از کمیته اطلاع رسانی و خبری پانزدهمین همایش صنایع دریایی، علی‌‏اصغر مجاهدی تصریح کرد: در حال حاضر، عملا در حوزه آب‏های ساحلی جنوب کشور در حد میزان مجاز برداشت در حال بهره‏برداری از ذخایر آبزیان هستیم؛ و به همین دلیل، سیاست‏های توسعه‏ای کشور در حوزه صید باید متوجه آب‏های فراساحلی و سایر کشورهای دنیا بویژه آفریقا شود.
وی با بیان این‌که چین در حال حاضر با 14 میلیون تن صید در سال رتبه اول را در دنیا دارد، افزود: دلیل کسب این جایگاه، حضور شناورهای صیادی چین در تقریبا تمامی پهنه‌‏های آبی و اقیانوس‌‏های جهان است.
مجاهدی با اشاره به حضور ایران در حوزه صید اقیانوس هند گفت: در حال حاضر، ایران پس از اندونزی بیشترین میزان صید در اقیانوس هند را دارد.
وی همچنین با اشاره به سیاست سازمان شیلات ایران برای بهره‏‌برداری از ذخایر فانوس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان، حجم این ذخایر را بر اساس بررسی‏‌های مختلف بین یک تا چهار میلیون تن اعلام کرد و گفت: در صورت برنامه‌‏ریزی مناسب می‏توان سالانه بین 300 تا 400 هزار تن از این ذخایر را برداشت کرد.
معاون سازمان شیلات ایران اعلام کرد: در حال حاضر، 15 شناور در حوزه صید فانوس ماهیان فعالیت دارند و در سه سال گذشته توانسته‌‏اند حدود 150 هزار تن از این ذخایر برداشت کنند.
مجاهدی مجموعه صید ایران در سال گذشته را حدود 500 هزار تن اعلام کرد و گفت: عمده این صید مربوط به آب‏های جنوب کشور و اقیانوس هند است و میزان برداشت از ذخایر خزر حدود 40 هزار تن بوده است.
وی عواملی چون توافق کشورهای ساحلی برای توقف صید ماهیان خاویاری خزر و حمله شانه‌‏دار مهاجم به منابع کیلکا ماهیان را از عوامل مؤثر در کاهش میزان صید در دریای خزر ذکرد و افزود: میزان صید ماهی کیلکا از 95 هزار تن در سال 78 به 15 هزار تن و در سال‏های اخیر 20 تا 25 هزار تن کاهش یافته است.
وی درعین حال میزان برداشت ماهیان استخوانی در دریای خزر را «باثبات» خواند و گفت: سالانه بین 16 تا 17 هزار تن از این نوع ماهیان صید می‌‏شود

دیدگاه خود را بیان کنید