ماهي ها مي ميرند! / گ

جمعه ۱۰ آبان ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۱۵ بازدید

ماهي ها مي ميرند!
به گزارش فارس از خوزستان، وضعيت زيست محيطي خوزستان روز به روز اسفناک‌تر مي‌شود و هر روز شاهد بروز مشکلي در اين بخش هستيم، اين بار نشت نفت در رودخانه جراحي بحران آفريده است.
توجه به محيط زيست و اکوسيستم اين رودخانه‌ها بسيار و حيات‌وحش خوزستان تاثير دارد که روز به روز توسط عوامل انساني اين محيط زيست و حيات وحش تهديد مي‌شود و شاهد نابودي آهسته آهسته محيط زيست پيرامون هستيم. چندي پيش بود که به دليل نفوذ برخي مواد شيمايي به خورموسي بخش زيادي از ماهيان در اين خور کشته شدند و خسارت‌هاي زيادي به محيط زيست اين خور وارد شد، ولي پتروشيمي مارون تنها در اين زمينه ادعا کرد که خسارت وارد شده را پرداخت مي‌کند و محيط آلوده را پاکسازي مي‌کند.
از نظر کارشناسان امر تبديل محيط خسارت ديده در محيط زيست نيازمند زمان بسيار زيادي است و با پاکسازي ظاهري رودخانه و خور اين مهم اتفاق نمي‌افتد و نمي‌توان در اين زمينه تنها به پرداخت غرامت و پاکسازي محيط آلوده بسنده کرد، از سويي ديگر دوستداران محيط زيست خوزستان به دنبال آن هستند که برخورد شديد دستگاه قضايي با اين دستگاه‌هاي متخلف اتفاق افتد تا ديگر چنين مسائلي در محيط زيست استان شاهد نباشيم و برخورها قدري بازدارنده باشد.
هنوز چند روزي از فاجعه زيست محيطي در خورموسي نگذشته بود که بار ديگر خط بوبه‌اي فرسوده در کنار رودخانه جراحي صداي همه دوستداران محيط زيست را درآورد، اتفاقي که گستردگي زيادي داشت و وضعيت اکوسيستم اين رودخانه را به شرايط بحراني فرو برد.
بروز چنين اتفاقاتي باعث شده تا محيط زيست استان خوزستان بسيار ناامن براي گونه‌هاي وحشي باشد و با چنين اتفاق‌هايي کشتار دسته جمعي آبزيان و نابودي محيط زيست را تنها نظاره مي‌کنيم، اتفاقي که بارها رخ داده و برخوردي جدي براي مقابله با آنها شاهد نبوده‌ايم. مدير کل حوادث غيرمترقبه استانداري خوزستان که متولي اصلي برخورد با اين مشکلات است در اين زمينه مي‌گويد: در رسانه‌ها اطلاعاتي درباره ميزان نفوذ نفت به رودخانه گزارش شده که ميزان آنها کمتر از ميزاني است که به رودخانه نفوذ کرده است.
محمدرضا آملازاده مي‌افزايد: ابتدا ميزان اعلام شده 100 بشکه و سپس 250 بشکه نفت خام گزارش شده، ولي آمار اعلام شده از سوي مناطق نفت‌خيز جنوب با واقعيت تفاوت دارد.
وي با اشاره به ميزان آلودگي ايجاد شده در رودخانه جراحي مي‌گويد: طول رودخانه جراحي در خوزستان به طول هشت کيلومتر آلودگي شديد پيدا کرده است و بايد براي پاکسازي اين آلودگي‌ها فکري اساسي کرد.
اين مسوول با اشاره به اقدامات انجام شده در روزهاي گذشته براي مقابله با گسترش لکه نفتي در رودخانه مي‌افزايد: دبي خروجي رودخانه جراحي و سد بالادست را کنترل کرده‌ايم و با اين تدبير قدري حرکت لکه نفتي آهسته‌تر شده، ولي بايد در اسرع وقت با گسترش اين لکه نفتي برخورد شود و اقدامات فوري بايد در دستور کار قرار گيرد.
مدير کل مديريت بحران استانداري خوزستان مي‌گويد: متولي جمع‌آوري لکه نفتي از سطح رودخانه دستگاهي است که اين اتفاق را رقم زده و مناطق نفت‌خيز جنوب بايد براي رفع کامل اين لکه نفتي هزينه‌هاي مورد نياز را پرداخت کند. وي با اشاره به اينکه خسارت‌هاي وارده به رودخانه برآورد نشده است، مي‌افزايد: هنوز براي خسارت‌هاي وارد شده به اکوسيستم رودخانه مبلغي از سوي سازمان حفاظت از محيط زيست به اداره کل مديريت بحران نرسيده، ولي بايد خسارت‌هاي وارد شده نيز از سوي اين شرکت تامين شود. آملازاده عنوان مي‌کند: براي رفع لکه نفتي شرکت مناطق نفت‌خيز جنوب در استان خوزستان کمتر از 10 ميليارد ريال اعتبار هزينه خواهد کرد و در اين باره از پيمانکاران قدر بخش خصوصي استفاده خواهد شد تا لکه نفتي از رودخانه جراحي برطرف شود. مشکلات زيست محيطي بسيار زيادي در سال‌هاي گذشته در استان خوزستان از لوله‌هاي فرسوده نفت به بار آمده که بايد اين تراژدي تلخ يکبار براي هميشه خوانده شود و به فراموشي سپرده شود تا با رفع کامل مشکلات در بخش لوله‌هاي فرسوده انتقال نفت از استان گامي در راستاي حفاظت از محيط زيست گران سنگ استان برداشت شود. وجود هورها، تالاب‌ها و رودخانه‌هاي طويل‌المسير در استان خوزستان ديگر نبايد مجالي براي نشت نفت و نابودي ماهي‌ها باشد و در اين باره يک بار براي هميشه بايد مشکلات برطرف شوند، البته اگر چه اين اقدام نيازمند هزينه‌هاي بسيار زيادي است، ولي محيط زيست خوزستان نيز به سادگي به شرايط کنوني نرسيده است و با محاسبه‌اي اندک به اين نتيجه مي‌رسيم که کوتاهي در اين باره باعث پرداخت چندين برابر هزينه‌هاي پاکسازي و پرداخت غرامت مي‌شود

دیدگاه خود را بیان کنید