هفت مجتمع تولید آبزی پروری در استان کرمانشاه ایجاد می شود

جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۴۷ بازدید

هفت مجتمع تولید آبزی پروری در استان کرمانشاه ایجاد می شود
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه از ایجاد هفت مجتمع تولید آبزی پروری در استان خبر داد و گفت: این مجتمع ها ظرفیت تولید شش هزار و 900 تن انواع ماهیان گرم آبی، سردآبی، خاویاری و غزل آلا را دارند
کیومرث در جلسه کارگروه اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی کرمانشاه که در معاونت برنامه ریزی استانداری برگزار شد، اظهار داشت: برای احداث این مجتمع های پرورش ماهی، 68 هزار میلیون ریال اعتبار عمرانی و 253 هزار و 500 میلیون ریال تسهیلات بانکی نیاز است.
وی یادآور شد: این هفت پروژه آبزی پروری می توانند زمینه اشتغالزایی یک هزار و 550 نفر به صورت مستقیم و 770 نفر را نیز به صورت غیرمستقیم فراهم کنند.
شهبازی همچنین به برخی از این مجتمع ها نیز اشاره کرد و گفت: یکی از آن ها استخر ماهی شهدای شهرستان قصرشیرین است که می تواند سالانه دو هزار و500 تن ماهی گرم آبی را تولید و زمینه اشتغال 510 نفر را به صورت مستقیم و 250 نفر غیرمستقیم فراهم کند.

وی از مجتمع پرورش ماهی قزل آلای روستای سفید برگ جوانرود به عنوان یکی دیگر از پروژه های آبزی پروری استان یاد کرد و افزود: این مجتمع قابلیت افزایش تولید تا 300 تن در واحد را نیز دارد و برای اجرای آن دو میلیارد و 500 میلیون ریال اعتبار لازم است.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه یادآور شد: یکی از دیگر از پروژه های آبزی پروری مربوط به پرورش ماهی خاویاری روستای گلین شهرستان گیلانغرب با ظرفیت تولید یک هزار تن با اشتغالزایی400 نفر مستقیم و200 نفر غیرمستقیم است که به یکصد میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

شهبازی تاکید کرد: کرمانشاه یکی از قطب های تولید پرورش ماهیان خاویاری است و باید به افزایش تولید این نوع از ماهیان توجه بیشتری شود چرا که درآمد بیشتری را در مقایسه با پرورش ماهیان غزل آلا نصیب استان می کند.

** تولید 14 هزار و 500 تن شیلات در استان کرمانشاه

وی در ادامه به تولید شیلات در استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون سالانه 14 هزار و500 تن شیلات در استان تولید می شود که به دنبال افزایش این رقم به بیش از 18 هزار تن در پایان سال جاری هستیم.

شهبازی خاطرنشان کرد: همچنین در برنامه ریزی به عمل آمده تولید شیلات استان کرمانشاه در پایان سال 96 به 60 هزار تن و در پایان برنامه 20 ساله به 100 هزار خواهد رسید.

وی با بیان اینکه کرمانشاه از لحاظ تولید ماهیان گرمابی در بین استان های غیرساحلی رتبه اول و در مجموع ششم کشور را در اختیار دارد، اظهار کرد: از لحاظ ماهیان سردآبی نیز رتبه دوم استان های غیرساحلی و رتبه پنجم کشور را در اختیار دارد.

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه همچنین از صادرات دو هزار و 500 تن ماهیان گرم آبی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: عمده آن از طریق مرز شلمچه به عراق صادر شده است.

وی همچنین از تولید سالانه یک میلیون و 185 هزار قطعه ماهی زینتی در استان کرمانشاه خبر داد.

** سرانه مصرف آبزیان در کرمانشاه 7.5 کیلوگرم است

وی در ادامه به سرانه مصرف آبزیان در استان کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: در حالی که سرانه مصرف آبزیان در جهان 18.8 و در کشور 8.5 کیلوگرم است این سرانه در کرمانشاه به 7.5 کیلوگرم می رسد.

شهبازی با بیان اینکه به دنبال افزایش سرانه مصرف آبزیان در استان به بیش از هشت کیلوگرم تا پایان سال جاری هستیم، انجام این کار را مستلزم تامین اعتبار دو میلیارد و 500 میلیون ریالی عنوان کرد.

وی در پایان با توصیه به مردم بخصوص کودکان و بزرگسالان برای مصرف ماهی، خاطرنشان کرد: ماهی در درمان بیماری های نظیر دیابت، میگرن و روماتیسم موثر می باشد و حتی برای درمان افسردگی نیز توصیه شده است
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید