آب ۹۷ درصد مزارع پرورش ماهی استان زنجان از رودخانه‌ها تامین می‌شود

چهار‌شنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۲۱ بازدید

آب ۹۷ درصد مزارع پرورش ماهی استان زنجان از رودخانه‌ها تامین می‌شود
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با اشاره به وجود تنوع آب و هوایی و منابع آبی مستعد در زنجان گفت: ۹۷ درصد مزارع پرورش ماهی زنجان در کنار رودخانه‌ها قرار دارند.
محمود صیاد بورانی در زنجان با اشاره به اقدامات شاخص انجام شده در بخش شیلات و آبزیان ، اظهار کرد: بومی سازی بیش از 10 نوع تجهیزات مورد نیاز در بخش شیلات و آبزیان نظیر دستگاههای هواده، دستگاههای مخلوط کننده آب و اکسیژن، پمپ‌هایی برای برگشت مجدد آب و غیره از جمله اقدامات شاخص انجام شده در بخش شیلات و آبزیان استان زنجان است.
وی تصریح کرد: پرورش ماهیان قزل آلای اصلاح نژاد شده، مدیریت تولید و پرورش ماهیان به صورت لایه‌ای و انتقال مزارع پرورش ماهی به کنار رودخانه‌های دائمی و پرآب، از سایر اقدامات شاخص انجام شده در بخش شیلات و آبزیان در چند سال اخیر است.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان، عدم نیاز ماهیان قزل آلای اصلاح نژاد شده به رقم بندی را از برتری‌های آن نسبت به گونه‌های قبلی ماهی در استان زنجان دانست و تصریح کرد: ماهیان قزل آلای اصلاح نژاد شده در مقایسه با گونه‌های قبلی به دلیل رشد همسان، نیازی به رقم بندی نداشته و در عرض 6 ماه وزن آنها از 5 گرم به 600 گرم می‌رسد در حالیکه وزن گونه های قبلی ماهیان در عرض 6 ماه از 5 گرم به 250 گرم می‌رسد.

وی ابراز کرد: از دیگر اقدامات مهم آبزی پروری استان را به تولید لایه ای ماهیان اشاره داشت ویکی از مهم‌ترین مزایای مدیریت تولید و پرورش ماهی به صورت لایه‌ای در مزارع پرورش ماهی این است که در همه فصول، امکان ارسال محصول ماهی به بازار مصرف وجود دارد.

کشاورزان 50 درصد آبزی‌پروران استان زنجان را تشکیل می‌دهند

صیاد بورانی با اشاره به اینکه کشاورزان 50 درصد آبزی‌پروران استان زنجان را تشکیل می‌دهند، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا طرح‌های آبزی پروری را متنوع و بومی کرده و با تشکیل کلاس‌های آموزشی برای کشاورزان استان زنجان دست آوردهای علمی مرتبط و جدید را در اختیارشان قرار دهیم.

وی تصریح کرد: شیلات استان زنجان به منظور افزایش توانایی کشاورزان در پرورش آبزیان با تشکیل کلاس‌های آموزشی 3 روزه که به صورت عملی و تئوری است، سعی در ارتقای فرهنگ سازی در زمینه پرورش آبزی در بین سرمایه گذاران به ویژه روستائیان و کشاورزان دارد.

بیش از 6 میلیون قطعه انواع بچه ماهی در مزارع پرورش ماهی زنجان رها شدند

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان خاطر نشان کرد: در 5 ماه نخست امسال بیش از 6 میلیون قطعه انواع بچه ماهی در بیش از 400 مزرعه پرورش ماهی زنجان رها سازی شده‌اند.

وی آبزی پروری را یکی از اقتصادی‌ترین فعالیت‌‌های بخش کشاورزی دانست و افزود: آبزی پروری به دلیل تفاوت چشمگیر بین قیمت تمام شده محصول و قیمت فروش آن جزو سودآورترین فعالیت‌های بخش کشاورزی است

صیاد بورانی صرفه جویی در مصرف کود شیمیایی را از جمله مزایای مهم آبزی پروری دانست و گفت:‌ براساس مطالعات انجام شده،به ازای یک هزار کیلوگرم ماهی تولیدشده،‌ میزان 300 کیلوگرم در مصرف کودشیمیایی ازته و فسفاته به واسطه هدایت پساب مزارع آبزی پروری به مزارع کشاورزی صرفه جویی می‌شود.

وی افزود:‌افزایش میزان محصولات کشاورزی ازنظرکمیت وکیفیت،یکی دیگر از مزایای پرورش آبزی در اطراف اراضی کشاورزی است.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با اشاره به اینکه رهاسازی بچه ماهی‌ها در مزارع پرورش آبزیان در نیمه دوم سال آبزی پروری بیشتر از نیمه نخست است، تصریح کرد: به دلیل رساندن ماهی شب عید به بازار مصرف، در نیمه دوم سال میزان رها سازی انواع بچه ماهی در استخرهای پرورش ماهی و مزارع آبزی پروری مجاور رودخانه‌ها بیشتر است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود تا پایان سال رهاسازی انواع بچه‌ماهی در استخرهای پرورش ماهی استان زنجان از 10 میلیون قطعه فراتر رود.

پیش بینی 11 هزار تن تولید انواع ماهی در زنجان

صیاد بورانی از تولید بیش از 3 برابر یا استان زنجان نسبت به هدف گذاری انجام شده براساس برنامه توسعه تعیین شده برای بخش شیلات و آبزیان خبر داد و ابراز کرد: بر اساس پیش بینی‌های انجام شده انتظار می‌رود 11 هزار تن انواع ماهیان گرم آبی و سرد آبی از مزارع پرورش ماهی به دست آید.

وی با اشاره به اینکه 100 درصد میگوهای مصرفی در استان زنجان وارداتی هستند، اظهار کرد: در یک دهه گذشته طرح پرورش میگو در یکی از مزارع آبزی پروری به صورت پایلوت اجرا شد ولی بدلیل عدم وجود بازار مناسب در آن سال توسعه پیدا نکرد که از برنامه های مهم آبزی پروری استان برای سال‌های آتی هدایت سرمایه گذاران برای پرورش این آبزی در استان است.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با اشاره به اینکه میگوهای موجود در سد گلابر شهرستان ایجرود به صورت بومی به این مکان انتقال داده شده‌اند، تصریح کرد:‌ در سد گلابر شهرستان ایجرود میگو پرورش داده می‌شود ولی مقدار یاد شده برای خود مصرفی بهره برداران این منبع آبی است.

11 قفس شناور در سدهای پرورش ماهی زنجان ایجاد شده‌اند

وی از وجود 11 قفس شناور در سد گلابراستان زنجان خبر داد و اظهار کرد: افزایش تولید محصول در هر منبع ماهی، افزایش درآمد، کاهش هزینه ثابت نسبت به مزارع بتنی و سریع بودن زمان اجرای استقرار قفس از جمله دلایل مهم شیلات برای توسعه استقرارقفس های شناور وتولید ماهی مناسب در سدهای مطالعه شده استان زنجان است.

گفت‌وگو از لیلا محمدی
منبع : خبرگزاری تسنیم

دیدگاه خود را بیان کنید