همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور گفت: گمانه زنی برخی رسانه ها مبنی بر ناسالم بودن ماهیان دریای خزر بی اساس و فاقد مستندات است و ماهیان پهنه آبی سالم هستند. | |
علی اصغر خانی پورگفت: در حالی که فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر به تازگی آغاز شده است، برخی رسانه ها با بزرگنمایی، این ماهیان را ناسالم معرفی می کنند. رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور تاکید کرد: این پژوهشکده به عنوان یکی از مراجع صلاحیت دار، این گمانه زنی ها را رد می کند. |
|
وی تاکید کرد: مصرف ماهی نه تنها به عنوان یک غذای سالم بلکه به عنوان یک دارو به مردم توصیه می شود.
این پژوهشگر علوم شیلات افزود: طرح مسایلی درباره ناسالم بودن ماهیان خزر هیچ گونه مستندات جامع علمی ندارد و تنها در چارچوب کارهای محدود علمی و پایان نامه ای بررسی و تعریف می شود. خانی پور تاکید کرد: مراجع صلاحیت دار چون موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، سازمان دامپزشکی کشور و موسسه اقیانوس شناسی این گونه مطالب غیر مستدل و غیر مستند بوده و به هیچ وجه تایید نمی شود. رییس پژوهشکده آب های داخلی کشور درباره وضعیت آلودگی دریای خزر افزود: نمی گوییم که در دریای خزر آلاینده هایی نظیر سموم کشاورزی، فلزات سنگین یا هیدروکربورهای نفتی وجود ندارد اما این میزان در دریای خزر به همان اندازه است که در سایر منابع آبی هم گزارش می شود. خانی پور خاطر نشان کرد که میزان آلودگی دریای خزر در حد استاندارد های ملی و استانداردهای بین المللی سازمان بهداشت جهانی و انجمن غذا و داروی آمریکا است. وی درباره تاثیر تجمعی آلاینده ها در بدن ماهیان یادآور شد: اگرچه آلاینده ها در بدن ماهی تغلیظ می شود ولی این امر در مورد ماهیان دیرسال اتفاق می افتد و به طور عموم ماهیان خزر در سن دو تا سه سالگی صید می شوند. خانی پور با یادآوری این که کمترین تجمع آلودگی در عضلات ماهی است، گفت: بیشترین میزان این آلودگی ها در امعا و احشا ماهیان ذخیره می شود که مورد مصرف مردم قرار نمی گیرد. رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور به مردم اطمینان داد، چنانکه مصرف ماهیان مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان داشته باشد بی شک اطلاع رسانی از سوی این نهاد به عنوان مرجع رسمی صورت می گیرد.
* پروژه ای جامع برای کفال ماهیان وی درباره بیماری و مرگ و میر کفال ماهیان و تاثیر آن بر مصرف کنندگان نیز گفت: تحقیقات پیرامون کفال ماهیان هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. خانی پور تصریح کرد: این بیماری عفونی مربوط به کیسه شنا بوده و ماهی در صورت ابتلا به آن، تعادل خود را از دست می دهد اما این که آیا این بیماری قابل سرایت به انسان است و می تواند مصرف کننده را هم آلوده کند، هنوز مشخص نیست. رییس پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی کشور افزود: برای کفال ماهیان پروژه جامعی مبنی بر شناسایی، بررسی روش های مبارزه، بررسی گونه های مقاوم به این ویروس تعریف شده تا بتوانیم با اجرای آن ضمن کاهش تراکم ماهیان آلوده، با تکثیر نیمه مصنوعی کفال ماهیان مقاوم به این ویروس طی بازه زمانی 10 الی 15 ساله این مشکل را حل کنیم. وی تصریح کرد: به طور یقین روند این پروژه نیاز به تامین اعتبار و تخصیص بودجه و حتی همکاری بین المللی و منطقه ای دارد. به گزارش ایرنا، در حوزه آبریز دریای خزر و پهنه آبی این دریا، بیش از 78 گونه ماهی وجود دارد که اغلب این ماهیان دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند و «رود کوچ» محسوب می شوند. ماهیان خاویاری، ماهی سفید، ماهی سوف، کولی ، اسبله، لای ماهی، سیم، کفال ، کپور و اردک ماهی از مشهورترین ماهیان استخوانی دریای خزر هستند |