همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
آلاینده های غیرطبیعی حیات آبزیان رودخانه مند را تهدید می کند
رشیدی روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: آلاینده های غیر طبیعی شامل فاضلابهای انسانی ،دامی و استفاده از کود های شیمیایی وسموم دفع آفات کشاورزی حاصل از فعالیت در روستاهای حاشیه این رودخانه دوست داران محیط زیست را نگران کرده است ..
وی یادآورشد: صیادان محلی غیر مجازدر طول مسیر رودخانه به صورت سنتی با تور سالیک یا بستن مسیر رودخانه (هدر) اقدام به صید ماهی می کنند ومتاسفانه هیچ اندیشه ای در بازسازی و پرورش ماهیان ندارند و آسیب های جبرا ن ناپذیری به فلور جانوری این رودخانه وارد می کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتی گفت: رودخانه مند ودشت های حاصلخیز وجنگل های حاشیه آن یکی از مهمترین وکم نظیر ترین مناطق زیست محیطی و طبیعی استان بوشهر به شمار می رود.
وی افزود: این رودخانه از ارتفاعات کوه نار (چهل چشمه ) واقع در غرب شیراز سرچشمه گرفته و پس از طی مسافت حدود 685 کیلومتر و جذب رودخانه های فسا ،الامرودشت ،دارالمیزان ،شوروباغان درمحلی به نام خور زیارت در 100 کیلومتری جنوب شرق بوشهر به خلیج فارس می ریزد.
رشیدی یادآورشد:بلند ترین نقطه رودخانه مند بیش از سه هزارو 185 مترارتفاع وبیش از32 هزارو 537کیلومتر مربع مساحت حوزه آبخیز آن است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست دشتی اضافه کرد: میانگین آبدهی رودخانه مند قبل از ورود به خلیج فارس حدود 55 مترمکعب در ثانیه و رژیم آن سیلابی است.
رشیدی گفت:این رودخانه از نظر هیدرولوژی پس از ورود به دشت دارای بستری نرم و طغیانی و در مرحله پیری همراه با پیچ و تاب های فراوان بوده و پس از زهکشی از سور دشتی در منطقه خور زیارت با میزان آبدهی 55 متر مکعب بر ثانیه در محل دلتا به خلیج فارس می ریزد.
وی افزود:رودخانه مند دشتی دارای تعداد 54 جنس از هفت گروه مختلف پلانکتونی مشتمل بر گونه های جلبک های سبز، قرمزو سبزو تعداد 9 رده از کفزیان شامل یک خانواده و یک جنس از سخت پوستان،دوجنس و هفت راسته حشرات و سه راسته از گاسترو پودها است.
وی افزود:رودخانه مند دارای 13 گونه از هفت خانواده ماهیان شامل شش گونه کپور ماهیان ،دو گونه کفال ماهیان ، یک رده خامه ماهیان، یک رده مارماهیان و یک رده گربه ماهیان است و دارای یک گونه به نام tor از خانواده کپور ماهیان منحصر به فرد شناسایی شده که در ایران در حال انقراض و یا منقرض شده است.
این مقام مسوول یادآورشد: پستانداران این منطقه علفخوار نظیر قوچ و میش و کل و بز در سالیان گذشته بوده و در حال حاضر آهو در منطقه بردخون است و جانوران گوشت خوارمنطقه شامل گراز، شغال ، روباه، کفتار و گرگ است.
وی خوستارمشارکت فعال تر مردم ، شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای حاشیه رودخانه مند وهمراهی کارشناسان برای حفاظت ومراقبت ونگهداری از این منطقه طبیعی ، گردشگری وزیست محیطی در استان بوشهرشد