صید ترال باعث نابودی چرخه زیستی محیطی مرجانها می شود

یک‌شنبه ۱ دی ۱۳۹۲  ۰ نظر   ۱۰۵ بازدید


عصر هامون: محمد رضا نایب پور اظهار داشت: با توسعه بندر چابهار درراستای ساخت اسکله جهت پهلو گیری کشتیهای مگاپورت بخش عظیمی از مرجانهای خلیج چابهار از بین رفت و اینک خطری دیگر این ذخیره ارزشمند دریایی را تهدید می کند صید ترال چون بستر را برای بالا آوردن ماهی می روبد تمام بستر دریا را از بین می برد که بسیار آسیب زننده است و تا حدود ۲۰تا۱۰۰سال زمان برای جبران این فاجعه زیست محیطی نیاز است.
وی ادامه داد : محوطه که در آن ترال می شود آن منطقه زایش گری خود را از دست می دهد در نتیجه تخریب زیستگاه های مرجانی گونه های مختلف جانواری که برای چرخه سایر ماهی ها لازم هستند از بین خواهند رفت.
وی بیان کرد: متاسفانه کشتی های ترال در چابهار زیاد هستند به خصوص در فصل تابستان که صید اقیانوس کاهش پیدا می کند و امکان پذیر نیست که به اقیانوس بروند به سواحل چابهار می آیند و مشغول صید می شوند که قطعاً مطلوب و مناسب نیست و اگر امکان پذیر باشدکه این صید هدایت شود به صید های صنعتی مثل صید ترساین -لاینگ لاینگ و یا موارد مشابه مفیدتر خواهد بود .
مربی سه ستاره غواصی افزود: از قبل بخشی از زیستگاه مرجانی چابهار بخاطر توسعه این بندر از بین رفت و البته با تلاش تحقیقات شیلات قسمتی از این مرجانها با هزینه بسیار زیادی جابجا شد که مرجان های آن بخش از بین نرود که در افق طولانی مدت به حالت عادی برگردد ، ولی با ادامه روند صید ترال در سواحل خطر نابودی مرجانها همچنان ادامه دارد.
وی در پایان قوانین احترام به محیط زیست در کنفدراسیون غواصی را یادآور شد و گفت:حفظ محیط زیست در سرلوحه آموزش غواصی در کنفدراسیون غواصی جهانی قرار دارد و غواصی صرفا یک ورزش تفریحی است و به هیچ عنوان شی و یا جانور گیاهی و دریایی نباید از دریا برداشته شود و افزایش مرجانها در ساحل در جذب گردشگر و توسعه گردشگری بسیار مفید و تاثیر گذار خواهد بود

دیدگاه خود را بیان کنید