همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
میرزایی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اسلامآباد غرب، در مورد وضعیت شیلات این شهرستان اظهار کرد: بواسطه کمبود منابع آبی شهرستان اسلامآباد غرب موضوع شیلات در این شهرستان مناسب نیست.
وی گفت: برابر آمار استخراج شده در سال 1342 اسلامآباد غرب شش هزار هکتار زمین زراعی آبی داشته که منبع تامین آب جهت آبیاری آنها سرابها و چشمهها بوده است و امروز از مقدار خروجی آب شش هزار لیتر در ثانیه تنها 50 لیتر در ثانیه آب استخراج میشود.
وی با اشاره به اینکه شهرت اسلامآباد غرب در گذشته به چشمهها و سراب ها بوده است افزود: منابع آب سطحی شهرستان نابود و اکثر سرابها و چشمههای منطقه خشک شده است.
اکبر میرزایی با اشاره به اینکه پرورش ماهی در منابع آبی سطحی و روان مقرون به صرفه است بیان کرد: پرورش ماهی از طریق آب چاه به دلیل هزینه بالای برق و سوخت مورد نیاز چاهها به هیچوجه امکانپذیر نیست.
مدیر جهاد کشاورزی اسلامآباد غرب گفت: با وجود کمبود آب در سطح شهرستان مناطق مستعد برای پرورش ماهی را شناسایی کردهایم که سراب شیان و سراب هرسم برای این منظور در نظر گرفته شد و به دلیل ساکن بودن آب سرابهای مزبور و اکسیژن کم در آب ساکن در سراب هرسم هفت هزار قطعه و در سراب شیان 200 هزار قطعه ماهی گرمابی در حال پرورش است.
میرزایی با اشاره به اینکه تمامی ماهیان از طریق شیلات جهاد کشاورزی و بصورت مجانی در کاسه سراب هرسم و سد شیان ریخته شده، افزود: پرورش ماهیان سراب هرسم قرار است در اختیار شورای روستا و دهیاری قرار گیرد و درآمد آن نیز برای مردم منطقه باشد و پرورش ماهیان سراب شیان نیز توسط یک شرکت تعاونی در حال انجام است.
وی گفت: بهدلیل وجود چشمه با خروجی 250 لیتر در ثانیه در روستای میان تنگ منصوری و کیفیت مناسب آن به تازگی پرورش ماهیان سردآبی را در این منطقه آغاز شده است که در حال حاضر دو مزرعه پرورش ماهی 10 تنی که در مجموع 20 تن ماهی سردآبی در آنها پرورش داده میشود در سطح منطقه مزبور وجود دارد.
میرزایی اظهار کرد: با توجه به کیفیت آب و اقلیم روستای میان تنگ منصوری یک طرح بزرگ پرورش ماهیان خاویاری در این منطقه به تصویب رسیده است و در سطح استان کرمانشاه 3 طرح پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد که قرار است یک طرح آن به اسلامآباد غرب تعلق بگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی اسلامآباد غرب گفت: این طرح بصورت تعاونی و در قالب یک سایت 160 تنی اجرا میشود و تمامی مردم روستا در آن ذینفع میباشند ولی متاسفانه به دلیل عدم تخصیص اعتبار اجرای طرح راکد مانده است.
وی بیان کرد: مکانیابی برای اجرای این طرح به اتمام رسیده و وجود این طرح در منطقه باعث رونق اقتصادی و درآمدزایی مناسبی برای روستاییان خواهد شد و از تعداد 60 خانواری که از این روستا به دلیل محرومیت به شهرهای اطراف مهاجرت کردهاند در قالب شرکت تعاونی برای اجرای این طرح ثبت نام به عمل آمده است