همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
زنجان مرجع سیستمهای مدار بسته پرورش ماهی در کشور است
صیاد بورانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان به انجام تحقیقات مهم در بخش زنجان اشاره کرد و اظهار داشت: برنامهریزی شده در زمینه این تحقیقات بطور کامل مطالعه شده تا با دقت بیشتری اجرا شوند.
وی با بیان اینکه در انجام تحقیقات مربوط به بخش شیلات از توانمندیهای استان زنجان نیز استفاده خواهد شد، تصریح کرد: در صورت تخصیص اعتبارات مناسب مطالعات مربوط به این تحقیقات را آغاز خواهیم کرد.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان به اعتبار مورد نیاز برای انجام مطالعات مربوط به این تحقیقات اشاره و عنوان کرد: حدود یک میلیارد ریال اعتبار لازم است تا مطالعات این طرحها به پایان برسد.
این مسئول با بیان اینکه حدود یک سال و نیم زمان لازم است تا کار مطالعاتی این طرحها به پایان برسد، بیان داشت: استفاده از عصاره سیر در جیره غذایی آبزیان یکی از این پروژهها به شمار میرود.
بورانی به اهداف اجرای این طرحها اشاره و خاطرنشان کرد: با استفاده از سیر به عنوان محصول شاخص شهرستان طارم در جیره غذایی ماهیان شاهد ارتقای کیفیت گوشت ماهی خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه سیر از نظر طب سنتی به عنوان درمان کننده بیماریها بسیار اهمیت دارد، ابراز کرد: با استفاده از عصاره سیر در طول پرورش ماهیان دیگر نیازی به استفاده از آنتی بیوتیک نخواهد بود.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان بیان داشت: اجرای این طرح در قیمت محصول سیر و همچنین در بازاریابی آن نیز تاثیرگذار خواهد بود.
این مسئول اعلام کرد: استفاده از عصاره گوجه فرنگی در ترکیب غذایی آبزیان از دیگر طرحهای مورد نظر در بخش شیلات است.
بورانی یادآور شد: در حال حاضر عدهای به منظور تغییر رنگ گوشت ماهی به رنگ نارنجی رنگدانههای مجاز از کشورهای خارجی وارد میکنند.
وی اضافه کرد: به منظور جلوگیری از خروج میلیونها دلار ارز از کشور برای خرید این رنگدانهها در صدد استفاده از عصاره گوجه فرنگی در جیره غذایی آبزیان هستیم.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: استان زنجان به عنوان استان مرجع در زمینه سیستمهای مدار بسته پرورش ماهی قزلآلا معرفی شده است.
این مسئول به مزایای سیستمهای مدار بسته پرورش ماهی اشاره و تصریح کرد: این مزارع به آب بسیار کمی نیاز دارند.
بورانی ادامه داد: در سیستمهای مداربسته در فضای 900 متر مربع میتوان 55 تن ماهی تولید کرد: در حالی که در سیستمهای دیگر برای همین میزان تولید 550 لیتر در ثانیه آب تازه ورودی و حدود یک هکتار زمین نیاز است.
وی با یادآوری معرفی استان زنجان به عنوان استان مرجع در سیستمهای مدار بسته پرورش ماهی اضافه کرد: در راستای ارتقای تولید به دو برابر پروژه دیگری تحت عنوان مطالعه عملکرد بیوفیلترها در این سیستمهای مدار بسته را در دستور کار داریم.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان به پروژه مطالعاتی در مورد ماهی آزاد دریای خزر در زنجان اشاره و عنوان کرد: این ماهی یکی از گونههای در حال انقراض دریای خزر است.
این مسئول گفت: در این زمینه هماهنگیهایی با موسسه تحقیقاتی شیلات ایران صورت گرفته است که موفق به وارد کردن تعدادی بچه ماهی به استان شدهایم.
بورانی به اقدامات صورت گرفته در زمینه طرح مطالعاتی پرورش ماهی آزاد دریای خزر اشاره کرد و اذعان داشت: پرورش این گونه را در سیستمهای نیمه متراکم، مزارع سنتی و سیستم قفسی در سد گلابر آغاز کردهایم
منبع : خبرگزاری فارس