همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
استمداد حاشیه نشینان رودخانه قره آغاج از مسوولان
برخی کشاورزان و دامداران حاشیه رودخانه قره آغاج از آنچه که تبعات منفی و مخرب کارخانه شن و ماسه قره آغاج بر روی معیشت شان نامیدند ، از مسوولان استمداد طلبیدند
آنان گفتند: مدت دو سال است که پسابها وگل و لای حاصل از کارخانه شن و ماسه در جوار این رودخانه امرار معاش انان که از طریق کشاورزی ، باغداری و دامداری می باشد را هدف قرار داده و با مشکل جدی مواجه کرده است .
این عده افزودند: برداشت آب غیرمجاز از این رودخانه و همچنین انتقال مجدد آن به صورت گل و لای به بستر رودخانه امکان استفاده از این ثروت خدادادی و طبیعی را حتی برای یک سمپاشی ساده محصولات و یا برای ابیاری قطره ای یک قطعه هزار متری باغ و یا نوشیدن یک دام از این اب جاری با مشکل مواجه کرده و ناچاریم که برای تامین اب مورد نیاز خود ان هم در کنار رودخانه اقدام به خرید آب کنیم .
آنان همچنین گفتند: بازی در کنار آب گوارا و شفاف رودخانه قره آغاج در حاشیه روستاها همواره برای فرزندان خردسالمان که به عنوان یک اوقات فراغت به شمار می رفته و ضمن اب تنی در تابستان در کنار ان به بازیهای محلی مشغول می شدند ولی با افزایش میزان ابرفتهای حاصل از تیرگی اب این رودخانه به باتلاقی تبدیل شده که همواره مایه ترس مان از گرفتاری فرزندانمان در این باتلاقها را به همراه دارد.
آنان افزودند: علاوه بر مشکلات معیشتی باتلاقی شدن این رودخانه که در حاشیه مناطق مسکونی قرار گرفته ضمن ایجاد مشکلات زیست محیطی ونابودی حیات آبزیان در بستر این رودخانه به بستری برای پشه های گزنده تبدیل شده که سلامتی و بهداشت مردم را در معرض تهدید جدی قرار داده است .
آنان می گویند: متاسفانه برغم پیگری های مداوم دوساله از مبادی مختلف از استانداری گرفته تا فرمانداری و دیگر متولیان امر تاکنون هیچ نتیجه ای عایدمان نشده است .
نادر حق شناس یک کشاورز منطقه در این ارتباط به ایرنا گفت : باتلاقی شدن و کدر ماندن اب رودخانه موجب شده است که بخش اعظمی از 30هکتار زمین کشاورزی ام را رها کنم و هیچگونه کشتی در ان انجام ندهم .
وی گفت :تابستان گذشته براثر باتلاقی بودن مقداری از محصول برنج خود را رها کرده و قادر به درو و برداشت آن نشدم .
رییس شورای اسلامی روستای 200خانواری حسین آباد که در 2کیلومتری این کارخانه واقع شده گفت : ورورد پسابها و گل و لای فراوان ناشی از این کارخانه به بستر رودخانه موجب شده تا کشاورزان ، باغداران و دامداران ساکن این روستا به عنوان یکی از دهها روستای همجوار رودخانه قره قاج نتوانند از این اب به درستی استفاده کنند.
علی آزاد افزود: تیرگی و گل الود بودن آب رودخانه به اندازه ای است که نه دامدار می تواند دامهای خود را آب دهد و نه باغدار می تواند اقدام به روشهای نوین آبیاری نماید چرا که لوله های آبیاری قطره ای با چند نوبت ابیاری دچار فرسودگی و گرفتگی می شوند.
آزاد گفت : براساس مجوز قانونی این کارخانه تنها حق برداشت 14لیتر آب بر ثانیه یعنی از طریق کار گذاشتن یک دستگاه موتور پمپ سه اینچی دارد ولی برخلاف مجوز قانونی در حال حاضر این کارخانه تعداد یک پمپ را به هفت دستگاه پمپ افزایش داده است .
وی ادامه داد:علاوه بر مشکلات کشاورزان و دامداران وجود این گل و لای موجبات نابودی آبزیان مختلف را در بستر این رودخانه نیز هم رقم زده و در این رودخانه که زمانی انواع ماهیان یافت می شد هم اکنون شما یک عدد ماهی هم نخواهید دید.
وی افزود: موضوع متصاعد شدن ریزگردها و الودگی های تنفسی حاکی از این کارخانه نیز از دیگر مشکلاتی است که در فصول پاییز و تابستان دامن ساکنان این روستا را می گیرد.
وی گفت : این روزها که سیاست کشور بر مبنای اقتصاد مقاومتی و تکیه بر منابع وتوان داخلی رقم خورده متاسفانه ما می بینیم که به علت بی توجهی به مطالبه برحق ساکنان رودخانه قره قاج عملا کشاورزان و دامداران به عنوان اقشار مولد جامعه دچار مشکل شده و اهنگ مهاجرت و حاشیه نشینی در اطراف کلان شهر شیراز را کرده اند.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان فارس در این ارتباط گفت : براساس گزارش های واصله این کارخانه بر تعداد موتور پمپ های خود افزوده بود و اقدام به برداشت غیرمجاز آب می کرد که بلافاصله با پیگیری قضابی و حقوقی این موتور پمپ های اضافی نیز جمع اوری شد.
مهندس علی دلیر با اشاره به اینکه ماموران ما در حال رصد کردن موارد اینچنینی هستند افزود: این کارخانه مجوز برداشت 14لیتر در ثانیه را از رودخانه دارد که یک پمپ سه اینچی این میزان آب را تامین می کند .
وی اضافه کرد: البته باتوجه به اینکه مراکز صنعتی کارشان دائمی است و نمی توانند تعطیل کنند لذا این کارخانه برای کار مداوم نیاز به یک پمپ کمکی دیگر دارد که به صورت نوبتی اب لازم کارخانه را تامین نماید.
آزاد رییس شورای اسلامی حسین آباد گفت : مدت شش ماه پیگیری موفق به گرفتن دستور قضایی برای کم کردن تعداد موتور پمپ های این کارخانه شدیم که کمتر از یکهفته دوباره این موتور پمپ ها کار گذاشته شده است .
وی با بیان اینکه ما اعتقاد به سرمایه گذاری در منطقه داریم اما نه سرمایه گذاری که میزان خسارتش به منابع بیش از نفع و سودش برای منطقه باشد.
آزاد اضافه کرد: از روستای حدود 200خانواری حسین آباد گرفته تا طوایف مختلف موسلی ، قره میر شاملو ، چلیلی ، دنگزلو ، بهلولی و عشایری که در اطراف این روستا به دامداری و گاها کشاورزی مشغولند از این پسابها خسارت دیده اند.
وی همچنین از روستاهای سلک آباد ، آرندی ، دهستان کوهمره سرخی و کوهمره سیخ دارنگون و دهستان خان میس و دیگر روستاهایی که در نوار ساحلی این رودخانه تا کوارقرار دارند از گل و لای شدن و کمبود اب این رودخانه نیز زیان دیده اند.
مدیر کارخانه شن و ماسه قره آغاج هم گفت :براساس تحقیقات صورت گرفته اب خروجی این کارخانه تنها تغییر فیزیکی داشته هیچ مشکل زیست محیطی ندارد .
رضا اولیائی با اشاره به اینکه آب رودخانه هم آب آشامیدنی نمی باشد اظهار داشت : ولی در عین حال تا یکی دوماه اینده مشکل ناشی از گل و لای آب این رودخانه نیز هم برطرف خواهد شد.
این درحالیست که کشاورزان منطقه می گویند:طی دوسال گذشته تاکنون صاحب این کارخانه قول داده که ظرف یکی دو ماه مشکل را برطرف کند که تاکنون این وضع ادامه دارد
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی