9بندر صیادی استان بوشهر به بخش خصوصی واگذار شد

شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۵۵ بازدید

9بندر صیادی استان بوشهر به بخش خصوصی واگذار شد
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان بوشهر گفت: تاکنون 9 بندر صیادی در بوشهر در چارچوب قانون به بخشی خصوصی واگذار شده و تعاونیهای صیادی مدیریت آنها را برعهده دارند
محمد تنگستانی روز جمعه در نشست با استاندار و مسوولان شیلات استان بوشهر افزود: وظیفه شیلات بهینه بهره برداری از آب های سرزمینی و توسعه پایدار آبزی پروری در سواحل است.
وی تصریح کرد: آلایندگی های دریایی از چالش های عمده صیادان در استان بوشهر که باید با

پایش و مونیتورینگ لازم به وسیله مجموعه زیرشاخه وزارت نفت باید انجام شود.

معاون صید و بنارد ماهیگیری شیلات استان بوشهر گفت: در ارتباط با بحث آموزش در حوزه صیادی اقدامات بسیار خوبی انجام داده ایم و این روند تداوم دارد.

تنگستانی اظهار کرد:هم اکنون شش مرکز آموزش صیادی در شهرستان های مختلف در استان بوشهر راه اندازی شده که خروجی بسیار خوبی داشته است.

وی وجود قایق های بی هویت و افزایش قایق های تفریحی را از معضلات صیادان برشمرد و خواستار همکاری استانداری، دریابانی، اداره بندر، دادگستری و فرمانداری ها برای مقابله با این پدیده شد.

تنگستانی تصریح کرد: کمبود نیروی انسانی از مشکلات اساسی شیلات استان بوشهر است که رفع این مشکل ضروری است.

وی گفت: برای رفع مشکلات جامعه صیادان و افزایش بهره وری این قشر از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنیم و از تمام توانمندی و ظرفیت موجود برای این مهم بهره می بریم.

مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر گفت: با توجه به اینکه شغل صیادی جزو مشاغل سخت و زیان آور است این قشر زحمتکش خواستار بازنشستگی پیش از موعد هستند.

محمد کارگر اظهار کرد: استان بوشهر 707 کیلومتر مرز دریایی با خلیج فارس دارد که با احتساب جزایر به بیش از 936 کیلومتر می رسد و این نشان دهنده جایگاه استان در حوزه دریایی است.

وی تصریح کرد: هم اکنون 25 درصد جمعیت استان به طور مستقیم و غیرمستقیم از صید و صیادی ارتزاق می کنند و باید به این حوزه نگاه ویژه ای شود.

مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر بیان کرد: نقش صیادان را در تولید، ایجاد اشتغال پایدار و معیشت خانواده ها بسیار مهم است و نباید این صنف مورد بی مهری قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت ارشد استان با همه توان پی گیر مشکلات صیادان است و این یک نقطه قوت محسوب می شود و با تدبیر مسوولان ارشد استان شاهد افزایش امیدواری در جامعه صیادان باشیم.

کارگر ابراز کرد: کاهش ذخایر دریایی ناشی از اکتشافات و لرزه نگاری، پساب های صنعتی و فاضلاب های خانگی و صنعتی از معضلات اساسی جامعه صیادان است.

وی گفت: قطعات زیادی از نوزادان آبزیان به سبب وجود پساب ها و فاضلاب ها نابود شده اند و تخلفات پی در پی صیادان زیاده خواه نیز مشکلات را دوچندان کرده است.

کارگر خواستار برگزاری نشست مشترک با اتحادیه صیادان چهار استان جنوبی کشور شد و افزود: صیدگاه های این چهار استان مشترک است و برگزاری نشست مشترک و بررسی مشکلات موجود گامی در رفع مشکلات صیادان است.

وی بیان کرد: آلاینده های نفتی نیز مشکلات زیادی در عرصه صید و صیادی ایجاد کرده اند و موجب تخریب محیط زیست دریایی و اکوسیستم دریایی شده اند که باید مورد بررسی جدی قرار گیرد.

مدیرعامل اتحادیه صیادان استان بوشهر تاکید کرد: صید ترال نیز از مشکلات اساسی صیادان است و افراد صیادنما با این گونه صیدها علاوه بر کاهش ذخایر دریایی، ادوات صیادان را نیز از بین می برند و انتظار داریم با این متخلفان برخورد قاطع شود.

کارگر خواستار حمایت کارآمد از جامعه صیادان شد وتصریح کرد: استاندار بوشهر برای رفع دغدغه اصناف مختلف اهتمام دارد و انتظار داریم مشکلات صیادان نیز با تدبیر شایسته ایشان مرتفع شود.

وی با بیان اینکه 90 درصد جمعیت مناطق هلیله و بندرگاه از طریق صیادی ارتزاق می کنند خواستار تعیین تکلیف وضعیت این دو روستا که همجوار نیروگاه اتمی هستند شد.

استاندار بوشهر نیز گفت: با توجه به جایگاه صید و صیادی در بوشهر برای بررسی و برطرف شدن مشکلات صیادان لازم است کارگروه صید و صیادی در استانداری تشکیل شود.

مصطفی سالاری اظهار کرد: صید و صیادی علاوه بر اینکه در زندگی مردم منطقه موثر است

بخشی از فرهنگ مردم استان بوشهر است که باید این قشر تقویت و کمتر آسیب ببینند.

وی افزود: حمایت از اتحادیه ها و تشکل های صنفی و بررسی مشکلات اصناف مختلف مورد تاکید مدیریت ارشد استان قرار دارد و تلاش می کنیم با برگزاری نشست ها و بررسی مشکلات اتحادیه ها و صنف ها، گام های اساسی برای رفع مشکلات آنها برداریم.

استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: صید غیرمجاز آسیب های زیادی به جامعه صیادان وارد کرده و پیگیری هایی برای رفع این معضل انجام شده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم.

سالاری گفت: طلب خسارت از آلوده کنندگان دریا مکانیسم سختی دارد، اما مطلوب تر این است که مراکز آلوده کننده مکلف شوند نسبت به توسعه زیرساخت های صیادی اقدام کنند که این موضوع نیز به زودی رسیدگی و تصمیم گیری می شود.

وی با اشاره به درخواست جامعه صیادی برای بازنشستگی زودهنگام این قشر گفت: مکاتبات لازم در مورد شناخته شدن صیادی به عنوان مشاغل سخت و زیان آور با اداره کار و همچنین سازمان تامین اجتماعی انجام و با کار کارشناسی و رعایت قانون و مقررات تصمیم گیری می شود.

استاندار بوشهر به وضعیت هلیله و بندرگاه پرداخت و بیان کرد: در سفر هفته گذشته معاون رییس جمهوری به استان بوشهر وضعیت این مناطق بررسی و قرار شد در شورای عالی امنیت ملی موضوع تعیین تکلیف ساکنان دو روستای همجوار نیروگاه اتمی بوشهر رسیدگی و تعیین تکلیف شود.

سالاری گفت: هزینه مطالعه احداث اسکله شیف را تامین می کنیم اما در ارتباط با اجرای آن باید از منابع ملی استفاده شود.

استاندار بوشهر در ارتباط با پرداخت تسهیلات به صیادان و شرایط پذیرفتن شناورها به عنوان وثیقه نیز گفت: باید از لحاظ قانونی بررسی شود و اگر راهکاری قانونی دارد اقدامات لازم انجام شود.

سالاری تاکید کرد: از تمام توان و ظرفیت موجود برای رفع مشکلات جامعه صیادان استفاده می کنیم و از اتحادیه صیادان نیز انتظار داریم با تلاش و فعالیت شبانه روزی برای پیشرفت بیشتر تلاش کنند.

در این نشست تعدادی از نمایندگان اتحادیه صیادان شهرستان ها و مناطق مختلف استان بوشهر نیز به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید