مجوز صید تا اطلاع ثانوی در هرمزگان صادر نمی شود

یک‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۰ بازدید

مجوز صید تا اطلاع ثانوی در هرمزگان صادر نمی شود
ذخایر منابع آبزیان بشدت تحت فشار است که برای پایداری صید و صیادی و همچنین حفظ ذخایر ارزشمند خلیج فارس، صدور مجوز صید امکان ندارد.
معاون صید و بندرهای ماهیگیری سازمان شیلات گفت: هرمزگان مهمترین استان شیلاتی کشور و ذخایر آبزیان آن تحت فشار است و تا رفع این فشارها مجوز صید در آب های هرمزگان صادر نمی شود
علی اصغر مجاهدی روز شنبه در نشست بررسی مشکلات و پیشنهادهای جامعه صیادی استان هرمزگان در پاسخ به درخواست های فراوان برای دادن مجوز صید در این منطقه این مطلب را اعلام کرد.
وی بیان داشت: هرمزگان به عنوان محور اصلی شیلات کشور از ظرفیت های خوبی همچون تنوع زیستی بالا، میزان صید، جامعه صیادی گسترده و نوار ساحلی طویل برخوردار است.

معاون صید و بندرهای ماهیگیری سازمان شیلات ایران، درباره بدهی های معوقه صیادان به بانک ها گفت: جامعه صیادی در این زمینه مظلوم واقع شده و امید است بتوان بخشودگی بخشی از جرایم و اقساط این بدهی ها را از طریق دولت یا ارائه طرحی از سوی اتحادیه ها و نمایندگان به مجلس فراهم کرد.

مجاهدی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های موجود در سواحل مکران و شرق استان و تبدیل این فرصت ها و ظرفیت ها به تحولی عظیم در استان، کشور و منطقه به وجود آید، بیان کرد: سایر شهرستان های هرمزگان نیز با توجه به ظرفیت ها و توانایی های خود در راستای توسعه شهرستان خود با عزمی جدی تر گام بردارند.

وی با اشاره به کاهش 40 درصدی بودجه عمرانی کشوردر سال 93 و همچنین اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها گفت: امسال دستگاههای شیلاتی باید به نحوی عمل کنند که ضمن افزایش راندمان کاری و ارتقای همه جانبه فعالیت های خود شاهد کاهش چشمگیر هزینه ها باشیم.

این مسوول یادآورشد: سازمان شیلات ایران وهمچنین ادارات کل شیلات در استان ها ارتباط خوبی با تعاونی های شیلاتی به ویژه تعاونی های صیادی دارند که باید این ارتباط هرچه بیشتر، نزدیک تر و موثر تر شود.

این مقام سازمان شیلات ایران، از اتحادیه ها و تعاونی های صیادی هرمزگان خواست تا با وررد بیشتر به بازار عرضه ماهی و آبزیان، دست واسطه گران را کوتاه کنند تا هم آبزیان ارزان تر به دست مردم برسد و هم صیادان سود بیشتری به دست آورد.

وی در رابطه با بیمه نامه شناورهای صیادی با بیان اینکه چارچوب و طرح اصلی آن در حال آماده شدن است، گفت: صیادان برای بهره بری بهتر از بیمه ها باید این چارچوب ها را در عقد قرار داد با شرکت های بیمه رعایت کنند و مدنظر داشته باشند که ارزان بودن بیمه دلیل خوب بودن آن نیست.

مدیرکل شیلات هرمزگان نیز با اشاره به نکته برجسته صید در سال 92 به افزایش صید ماهیان سطح زی ریز در این سال اشاره کرد.

سید پرویز محبی افزود: با توجه به افزایش هزینه های صیادی، برای کاهش این هزینه ها صیادان می توانند با تغیر روش صید خود به روش مناسب تر وهمچنین استفاده از ادوات مناسب و استاندارد اقدام کنند.

وی، صید ماهیان یال اسبی بانور در شرق استان و صید به روش لانگ لاین در جزیره کیش را از اقدامات صیادان در کاهش هزینه ها، افزایش راندمان کاری و نوین سازی روش صید دانست.

مدیر کل شیلات هرمزگان در ادامه همچنین جذب سرمایه گذران شیلاتی، محقق ساختن ورود شناورهای صید فانوس ماهیان، توانمند سازی اتحادیه و تعاونی های صیادی، ارتقای توان یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات استان و عزم جدی در توسعه سواحل مکران از برنامه های مهم شیلات هرمزگان در سال 93 عنوان کرد.

محبی، برقراری مجدد ردیف اعتباری صید و صیادی، رفع معضل بیمه شناورهای صیادی، ارتقای بیش از پیش جایگاه شیلات و صیادی در استان و همچنین برنامه ریزی در راستای استفاده از منابع کمتر بهره برداری شده را از دیگر برنامه های شیلات هرمزگان دانست
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید