تناقض نظر کارشناسان بر سر علت تلفات میلیونها ماهی در سد فشافویه /گ

جمعه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۹۵ بازدید

تناقض نظر کارشناسان بر سر علت تلفات میلیونها ماهی در سد فشافویه
بروز فاجعه زیست‌محیطی در تهران
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری از مرگ حدود 2 میلیون قطعه ماهی در سد فشافویه در پی رهاسازی فاضلاب خام یک شهرک مسکونی خبر داد.

مهندس محسن شوکتی روز چهارشنبه گفت: برابر اطلاعات دریافتی طی چند روز گذشته بیش از 30 تن ماهی در سد فشافویه شهرستان اسلامشهر به دلیل ورود فاضلاب خام شهرک واوان تلف شدند.
وی با اشاره به اینکه از بهمن ماه سال گذشته مکاتبه‌ای با اداره کل محیط زیست استان تهران در خصوص ورود فاضلاب خام شهرک مسکونی واوان به سد فشافویه صورت گرفت افزود: این شهرک پیش از این فاضلاب خام را با کانال آبی مخلوط و پس از آن وارد دریاچه شهرک سینمایی دفاع مقدس و سپس سد فشافویه می‌کرد که اخیرا با قطع این کانال آب، فاضلاب خام به طور مستقیم وارد این سد شد که باعث افزایش شدید آلودگی و ایجاد فاجعه زیست‌محیطی در منطقه شده است.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با تاکید بر اینکه شهرک مسکونی واوان باید مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب باشد گفت: شرکت آب و فاضلاب منطقه حدود 60 درصد احداث تصفیه فاضلاب این شهرک را به پیش برد اما پس از آن به دلیل آنچه که نداشتن بودجه عنوان کرده‌اند کار را متوقف کرده است.
وی با اشاره به اینکه سد فشافویه برای آب آشامیدنی دام، کشاورزی و پرورش ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود: در عین حال چاه‌های آب شرب هم در اطراف این سد وجود دارد که قطعا آلودگی آب این سد می‌تواند بر آب شرب این منطقه تاثیر منفی بگذارد.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری با بیان اینکه در سد فشافویه پرورش کپورماهیان، آمور، ماهی آزاد، سیلور و ... انجام می‌شود، گفت: متاسفانه تا روز سه‌شنبه حدود 2 میلیون قطعه ماهی مرده از این سد جمع‌آوری شده است از سوی دیگر کل سد که وسعتی حدود 200 هکتار دارد به شدت آلوده شده است و آب آن دیگر قابل استفاده نیست.
وی افزود: در پی این آلودگی شدید جلسه‌ای برگزار و مقرر شد اداره محیط زیست شهرستان ری نسبت به شکایت از فرمانداری اسلامشهر و سایر مسوولان مربوطه به دلیل اهمال در جلوگیری از آلودگی این سد اقدام کند.
رییس اداره محیط زیست شهرستان ری خاطرنشان کرد: قطعا اداره کل محیط زیست استان تهران در خصوص آلودگی محیط زیست کوتاه نیامده و پیگیری‌های قضایی را در این خصوص انجام می‌دهد و امیدواریم دستگاه قضایی نیز در این خصوص به شدت با متخلفان برخورد کند.

منبع : خبرگزاری ایسنا

تشکیل تیمی ویژه برای پیگیری و برخورد با عاملان مرگ ماهیان فشافویه
مدیرکل محیط زیست استان تهران تیم ویژه‌ای را مامور پیگیری و برخورد با عاملان حادثه مرگ ماهیان فشافویه کرد.
دکتر محمدهادی حیدرزاده در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در پی حادثه مرگ حدود 2 میلیون قطعه ماهی در سد فشافویه استان تهران سریعا جلسه‌ای با حضور مسوولان محیط زیست شهرستان‌های ری و اسلامشهر تشکیل و تیمی کارشناسی مسوول بررسی علل این حادثه شد.

به گفته وی این تیم علاوه بر نمونه‌برداری از آب منطقه و ورودی‌های سد فشافویه، نسبت به انتقال نمونه‌های ماهی‌های مرده به آزمایشگاه مرجع اقدام کرده است.

مدیرکل محیط زیست استان تهران گفت: همچنین روز یکشنبه نیز جلسه‌ای با حضور فرمانداران اسلامشهر و شهر ری، روسای ادرات محیط زیست این دو شهرستان و مسوولان آب و فاضلاب و سایر مسوولان محلی برای بررسی موضوع برگزار می‌شود.

وی از برخورد با عاملان این حادثه خبر داد و گفت: اداره کل محیط زیست استان تهران پس از مشخص شدن علت قطعی مرگ ماهیان با عاملان آن بدون هیچ اغماضی برخورد می‌کند
منبع : خبرگزاری ایسنا

علت مرگ 2ميليون ماهی‌ در سد فشافویه
مدیر دفتر نظارت بر بهره‌برداری فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران علت مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه را کاهش شدید آب این دریاچه عنوان کرد.
احمدرضا محمدی در بازدید از دریاچه سد فشافویه، ضمن ابراز تاسف از مرگ این تعداد ماهی گفت: منابع آب این دریاچه از چهار محل تامین می‌شود که یکی از این موارد خروجی پساب شهرک واوان است که پس از عبور از 12 هکتار نی‌زار طبیعی که نقش تصفیه و خودپالایی این آب را بر عهده دارند، به سمت شهرک سینمایی دفاع مقدس و در نهایت دریاچه فشافویه سرازیر می‌شود.

او ادامه داد: به دنبال بروز شایعاتی مبنی بر رهاسازی مستقیم پساب شهرک واوان به این دریاچه، بلافاصله نمونه‌برداری از آب آن انجام شد که نتایج آن بیان‌گر این بود که آب دریاچه دارای استانداردهای لازم برای مصارف کشاورزی است. نجفیان، رئیس هیئت مدیره شرکتی که در دریاچه فشافویه ماهی پرورش می‌دهد نیز با گلایه از اظهار نظر غیرمسئولانه برخی نهادها در باره این حادثه گفت: کشت بی‌رویه و فروش آب به کشاورزان منطقه رباط‌کریم، موجب کاهش شدید آب ورودی به این دریاچه شده و این امر موجب پایین‌آمدنِ آب سد، کمبود اکسیژن و نهایتا خفگی ماهیان در این دریاچه شده است
منبع : بهار

کاهش شدید آب دریاچه فشافویه علت مرگ ماهی‌ها اعلام شد
مدیر دفتر نظارت بر بهره‌برداری فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان تهران علت مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه را کاهش شدید آب این دریاچه عنوان کرد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، احمدرضا محمدی در بازدید از دریاچه سد فشافویه، ضمن ابراز تاسف از مرگ این تعداد ماهی گفت: منابع آب این دریاچه از چهار محل تامین می‌شود که یکی از این موارد خروجی پساب شهرک واوان است که پس از عبور از 12 هکتار نی‌زار طبیعی که نقش تصفیه و خودپالایی این آب را بر عهده دارند، به سمت شهرک سینمایی دفاع مقدس و در نهایت دریاچه فشافویه سرازیر می‌شود.
او ادامه داد: به دنبال بروز شایعاتی مبنی بر رهاسازی مستقیم پساب شهرک واوان به این دریاچه، بلافاصله نمونه‌برداری از آب آن انجام شد که نتایج آن بیان‌گر این بود که آب دریاچه دارای استانداردهای لازم برای مصارف کشاورزی است.
نجفیان، رئیس هیئت مدیره شرکتی که در دریاچه فشافویه ماهی پرورش می‌دهد نیز با گلایه از اظهار نظر غیرمسئولانه برخی نهادها در باره این حادثه گفت: کشت بی‌رویه و فروش آب به کشاورزان منطقه رباط‌کریم، موجب کاهش شدید آب ورودی به این دریاچه شده و این امر موجب پایین‌آمدنِ آب سد، کمبود اکسیژن و نهایتا خفگی ماهیان در این دریاچه شده است
منبع : خبرگزاری ایسنا
مسئول مرگ ۲میلیون ماهی در سدفشافویه شرکت آب و فاضلاب است
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران گفت:‌ مقصر مرگ دو میلیون قطعه ماهی در دریاچه سد فشافویه شرکت آب و فاضلاب است.
گلعلی زاده، معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم درخصوص مرگ 2 میلیون ماهی در سد فشافویه اظهار داشت: چند روز گذشته حدود دو میلیو ماهی در سدفشافویه به دلیل ورود فاضلاب خام شهرک واوان از بین رفتند که البته در این زمینه جلسات بسیاری داشتیم.
وی درخصوص خسارت و مقصر اصلی در این زمینه گفت: خسارت مدنظر ما نیست چرا که این سد خصوصی بوده و زیر نظر جهادسازندگی است و بحث تخلیه فاضلاب خام شهرک واوان بر عهده ماست و در این زمینه پیگیری‌های لازم را خواهیم کرد.
گلعلی زاده بیان کرد: سد فشافویه شهرری (شهید کلانتری) برای دامداری و کشاورزی استفاده شده و آلودگی فاضلاب خام شهرک مسکونی واوان به سد فشافویه صورت گرفته است.
وی افزود: غلظت فاضلاب در گذشته کمتر بود ولی مدتی قبل غلظت بالا رفت و دو میلیون ماهی را تلف کرد که البته شکایتی نکرده و تنها اخطار دادیم.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران بیان کرد:‌ اخطاریه قبلا به شرکت آب و فاضلاب جنوب غرب داده شده بود و اکنون اداره کل محیط زیست استان تهران پیگیر و مسئول ساماندهی فاضلاب خام است.
گلعلی زاده گفت: سلامت ماهی و آب مسئولیتش با دامپزشکی بوده چرا که دامپزشکی باید نظارت خود را بر سلامت ماهی و دریاچه اعمال می‌کرد.
وی ادامه داد: ما در راستای تخلیه فاضلاب خام پیگیری‌های لازم را انجام داده و جلسات متعددی با فرمانداری اسلامشهر و آب و فاضلاب جنوب داشته‌ایم که یک شنبه نیز مجدد جلسه‌ای با حضور فرماندار ری و اسلامشهر، دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان مربوطه برگزار می‌شود تا روند اقدامات را بررسی کنیم تا در آینده مجدد دچار چنین مشکلاتی نشویم.
گلعلی زاده بیان کرد: مقصر مشخص است چرا که در این راستا شرکت آب و فاضلاب ساماندهی فاضلاب را بر عهده داشته است.
معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران اظهار داشت:‌ اتفاق اخیر باعث نشده است که هیچ ماهی آلوده‌ای وارد بازار شود؛ همچنین باید بگویم که یک هفته آینده بررسی مجدد در راستای از بین رفتن ماهی‌های سد فشافویه صورت خواهد گرفت.
وی افزود: کشت بی رویه از آب باعث خفگی ماهیان این دریاچه شده است و باید گفت که اداره کل محیط زیست پیگیر این ماجرا بوده ولی مسئولیت بر عهده دامپزشکی و شرکت آب و فاضلاب است.
گلعلی زاده گفت:‌محیط زیست روز گذشته تمام ماهی‌های مرده را دفن کرده است
منبع : خبرگزاری تسنیم
هیچ ماهی آلوده‌ای وارد بازار نشده است
گزارش تصویری

دیدگاه خود را بیان کنید