خاویار یک برند اثبات شده برای گلستان است

جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۰۰ بازدید

خاویار یک برند اثبات شده برای گلستان است
استاندار گلستان گفت: جایگاه جهانی خاویار گلستان باید تقویت شود.
یکی از پایه های تولید در استان گلستان در بخش آبزیان، ماهیان خاویاری است و در سالهای اخیر تولید در این بخش سیر نزولی داشته است.
حسن صادقلو در بازدید از سایت تکثیر ماهیان خاویاری شهید مرجانی آق قلا، افزود: از وظایف حاکمیتی دولت حمایت از تولید در این بخش است تا درآینده نزدیک بتوانیم جایگاهی که از نظر تولید خاویار در گذشته داشتیم را بدست بیاوریم.
وی گفت: خاویار یک برند اثبات شده برای گلستان است و باید تمام تلاش‌ها برای احیای مجدد آن در استان انجام شود.
صادقلو با بیان اینکه یکی از پایه‌های تولید در استان ما در بخش آبزیان، ماهیان خاویاری است و در سالهای اخیر تولید در این بخش سیر نزولی داشته است.
وی افزود: متاسفانه تولید خاویار در استان بسیار کاهش یافته و به ۵۰۰ کیلو هم نمی‌رسد و افزایش تولید خاویار نیاز به یک عزم ملی، مشارکت مردمی و فرهنگ سازی در این زمینه است.
صادقلو با اشاره به اینکه پرورش ماهیان خاویاری فاصله زمانی ۹ تا۱۰ ساله را می‌طلبد، تصریح کرد: در حال حاضر با شرایط سزارین سه سال بعد برای ماهیان خاویاری بازپروری اتفاق می‌افتد و این مساله می‌تواند پرورش ماهیان خاویاری را دارای توجیه اقتصادی کند.
سپس عمل میکروسزارین فیل ماهی در مرکز شهید مرجانی توسط کار‌شناسان شیلات انجام شد که از مزایای این کار ضمن حفظ مولد، افزایش تعداد مراحل خاویاردهی از یک مرحله به ۵ تا ۶ مرحله است.
در ادامه استاندار گلستان گفت: بخش ماهیان خاویاری یکی از دغدغه‌های ما در سال ۹۳ است و از پایه‌های اساسی تولید در استان است.
وی با تقدیر و تشکر از تلاش‌های مسئولان شیلات، خاطرنشان کرد: بررسی مسائل و مشکلات در زمینه افزایش تولید خاویار استان از مهم‌ترین موارد است که باید پیگیری شود و خاویار استان از لحاظ کمی و کیفی ارتقاء یابد.
استاندار گلستان افزود: با حمایت دولت زمینی به مساحت ۵۰۰ هکتار در منطقه قره سو برای تولید ماهیان خاویاری در نظر گرفته شده و امیدواریم با بهره برداری از آن بتوانیم رشد قابل توجهی در بخش تولید خاویار داشته باشیم
منبع : خبرگزاری ایلنا

دیدگاه خود را بیان کنید