آبگیری تالاب الند خوی کامل شد

چهار‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۱۰ بازدید


آبگیری تالاب الند خوی کامل شد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست خوی گفت: به دنبال بارش های مناسب بهاری تالاب الند در این شهرستان به طور کامل آبگیری شد.
جعفر محمدپور اظهار کرد: آبگیری صددرصدی تالاب الند خوی در پی بارش های مناسب بهاری زمینه مهاجرت و حضور پرندگان زیادی را در این زیستگاه فراهم کرده است.

وی افزود: این تالاب بیش از چهار هکتار مساحت دارد و هم اکنون میزبان جمعیت زیادی از آبزیان و کنار آبزیان از جمله اردک، آنقوت، تنچه، حواصیل، دم جنبان، غاز، مرغ ماهی خوار و لک لک است که زیبایی و طراوت خاصی به این زیست آبی در شهرستان خوی بخشیده است.

وی اضافه کرد: از مجموع هفت تالاب خوی تالاب های الند و گریس تالابهای دایمی و امام کندی، قوروق، کاکایی، شعبانلو، عذاب و ملاجنود از تالابهای فصلی این شهرستان هستند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خوی یادآور شد: این تالاب به وسیله دو چشمه دایمی و جاری از ارتفاعات منطقه آبگیری می شود.

وجود منطقه حفاظت شده مراکان که زیستگاه اصلی قوچ و میش نژاد ارمنی و منطقه شکار ممنوع زرآباد با مساحتی افزون بر 90 هزار هکتار و قرار داشتن هفت تالاب فصلی و دائمی، خوی را از لحاظ زیست محیطی در زمره شهرستانهای مهم کشور و استان قرار داده است.

منطقه الند در غرب خوی و در دامنه های کوه اورین قرار دارد و علاوه بر داشتن تالاب یکی از ییلاق های این شهرستان نیز محسوب می شود.

آذربایجان غربی هم اکنون دارای ‎ 30تالاب فصلی، دایمی، طبیعی و یا انسان ساخت با آب شور و شیرین است که بدون احتساب دریاچه ارومیه افزون بر ‎ 604هزار و ‎ 99هکتار از عرصه های استان را به خود اختصاص داده اند.

تالابهای آذربایجان غربی در چهار عنوان شامل پارک ملی دریاچه ارومیه، تالابهای کنوانسیون رامسر، تالابهای محدوده شکار ممنوع و تالابهای عادی شناخته می شوند که پنج تالاب کنوانسیون رامسر، هشت تالاب محدوده شکار ممنوع و بقیه تالابهای معمولی هستند.

از 22 سایت کنوانسیون رامسر سه سایت شامل تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی باباعلی و تالابهای یادگارلو، درگه سنگی و شورگل، در آذربایجان غربی قرار گرفته اند.

سه تالاب یادگارلو، درگه سنگی و شورگل در شهرستان نقده یک سایت از کنوانسیون رامسر را به خود اختصاص داده اند.

علاوه بر تالابهای بین المللی در مناطق شمالی و جنوبی استان تالابهای دیگری نیز وجود دارد که از شهرستان ماکو در شمال تا شهرستان میاندوآب در جنوب استان پراکنده اند که هرکدام از این تالابها به نوبه خود زیستگاه مهمی برای پرندگان و محیطی برای تلطیف آب و هوا و منبعی برای تغذیه سفره های زیر زمینی آب محسوب می شوند
منبه : خبرگزاری جمهوری اسلامی

دیدگاه خود را بیان کنید