محدودیتی برای اجرای قانون سخت و زیان‌آور شغل صیادان نیست

دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳  ۰ نظر   ۱۴۳ بازدید

محدودیتی برای اجرای قانون سخت و زیان‌آور شغل صیادان نیست
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات ایران از تایید دوباره قانون مشاغل سخت و زیان‌آور صیادی خبر داد و گفت: هیچ محدودیتی برای اجرای قانون سخت و زیان‌آور بودن شغل صیادی وجود ندارد.
علی اصغر مجاهدی بعد از ظهر امروز در حاشیه نشست معاونان و مسئولان صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان‌های گیلان، مازندران و گلستان در این شهرستان در جمع خبرنگاران، هدف از این نشست را استفاده از روش‌های اثرگذاری ثبت بر رویه‌های قضایی و تخلفات صیادی عنوان کرد.
وی بالا بردن اثرات بازدارندگی آرای محاکم قضایی برای جلوگیری از صید غیرمجاز، نحوه فعال‌سازی بیشتر یگان حفاظت منابع آبزیان در روش‌های عملیاتی، نحوه نظارت بر انجام فعالیت‌های صیادی را از دیگر اهداف نشست مذکور برشمرد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات ایران تصریح کرد: مشارکت جامعه صیادی در امر بازسازی ذخایر و راه‌های تنوع‌بخشی به منابع درآمدی جامعه صیادی و نحوه پیگیری عملیاتی درباره طرح جامع صیادی دریای خزر از جمله اهداف نشست مذکور بوده است.

صید 515 تن ماهی کشور در سال 94 /40 تن در دریای خزر/ کاهش صید در سال جاری

وی درباره وضعیت صید در دریا گفت: در سال 92 به میزان 515 هزار تن ماهی از دریای شمال و جنوب کشور صید شد که از این مقدار، 40 هزار تن مربوط به دریای خزر بوده و عمدتاً ماهیان استخوانی و کیلکا را شامل می‌شده است.

مجاهدی با بیان اینکه تاکنون در سال جدید با کاهش صید ماهی مواجه هستیم، افزود: امیدواریم در ماه‌های باقی مانده روند صعودی صید در سبد صیادان سخت‌کوش را داشته باشیم.

وی درباره برنامه‌های شیلات ایران برای پره‌های تعاونی صیادی اظهار کرد: حدود 150 تعاونی پره صیادی در طول نوار ساحلی استان‌های شمالی کشور فعالیت دارند.

این مسئول با اشاره به اینکه به طور متوسط دو کیلومتر از منطقه ساحلی در اختیار تعاونی‌های مذکور است، ادامه داد: در مجموع 300 کیلومتر از نوار ساحلی زیرپوشش صیادان تعاونی پره برای صید ماهیان استخوانی قرار دارد که فرصت خوبی برای آبزی‌پروری و گردشگری جامعه صیادی است.

وی گفت: شیلات به دنبال این است که از طریق منابع مذکور درآمد صیادان را افزایش دهد و فعالیت جامعه صیادی را متنوع کند.

تایید دوباره قانون سخت و زیان‌آور شغل صیادی/ اجرای این قانون محدودیت ندارد

مجاهدی به وضعیت قانون مشاغل سخت و زیان‌آور صیادی اشاره کرد و یادآور شد: این موضوع بار دیگر در شورای عالی حفاظت کار مورد تایید قرار گرفت و پس از وقفه در این زمینه پیگیری لازم برای اجرای قانون انجام شد.

وی افزود: در بازدیدی که توسط نمایندگان شورای عالی حفاظت کار در مناطق عملیات جدید صورت گرفت و بر اساس نشست در تهران، قانون سخت‌ و زیان‌آور بودن شغل صیادی مورد تایید قرار گرفت و اکنون محدودیتی برای اجرای این قانون وجود ندارد و در صورت بودن مانع اگر گزارشی در این راستا ارائه شود به طور یقین پیگیری می‌کنیم.

معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات ایران درباره آخرین اقدام‌ها برای اجرای طرح جامع صید و صیادی در کشور خاطرنشان کرد: این طرح در کمیسیون تلفیق و برنامه و بودجه سال 94 ارائه شده است و امیدواریم پس از تایید، شرایط اجرایی آن فراهم شود.

وی این طرح جامع را در 10 محور مختلف شامل حفاظت، بازسازی ذخایر، آموزش، تحقیقات، تعدیل، اصلاح قوانین و مقررات و... عنوان کرد.

مجاهدی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تصویب در اجرای این طرح از بروز عوارض ناخواسته فعالیت‌هایی که برای دریا مضر هستند جلوگیری شود.
منبع: فارس

دیدگاه خود را بیان کنید