انجام مطالعات برای توسعه آبزی‌پروری در رودخانه آهنگران زیرکوه و سد رزه درمیان

جمعه ۶ آذر ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۴ بازدید

انجام مطالعات برای توسعه آبزی‌پروری در رودخانه آهنگران زیرکوه و سد رزه درمیان
مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: برای توسعه آبزی‌پروری در سدها و آبندها و برای افزایش بهره‌وری منابع تولید مطالعه رودخانه آهنگران زیرکوه و سد رزه درمیان در دستور کار این مدیریت قرار گرفته است
محمدمهدی سعیدی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروزه اغذیه دریایی نقش اساسی در غذای مردم جهان دارد.
وی با بیان اینکه با توجه به برتری غنای اغذیه دریایی، مصرف آن رو به افزایش است، تصریح کرد: ماهی خون‌ساز و زود هضم بوده و استفاده از آن در رژیم غذایی در تقویت فکری بسیار اهمیت دارد.
مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از دلایل استفاده از آبزیان، اسیدهای چرب امگا سه در آن است، یادآور شد: انسان برای ادامه حیات خود به این اسید که یکی از ضروریات است نیاز دارد و با توجه به اینکه این ماده توسط بدن انسان قابل تولید نیست باید از طریق غذا تامین شود و باید ماهی در سبد غذایی گنجانده شود تا این ماده به اندازه کافی دریافت شود.

سعیدی با اشاره به تولید ماهی سردآبی در استان طی سال گذشته گفت: در سال گذشته در راستای تولید این نوع ماهی در استان 61 باب استخر فعال بوده که میزان تولید این نوع ماهی در این مدت 341 تن با سطح زیر کشت 4.84 هکتار و اشتغالزایی 108 نفر بوده است.

وی با بیان اینکه همچنین در سال گذشته از تعداد 499 باب مزارع ماهی گرم‌آبی در استان میزان 500 تن ماهی تولید شده است، یادآور شد: سطح زیرکشت این مزارع 93.6 هکتار و با اشتغالزایی 141 نفر بوده است.

مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی به تولید ماهی در سدها و آبندهای استان اشاره کرد و افزود: در سال گذشته از این طریق 100 تن ماهی با اشتغالزایی 10 نفر تولید شده است.

سعیدی با بیان اینکه در مجموع تولید ماهی در سال گذشته در سطح استان 941 تن بوده است، اضافه کرد: در این مدت در راستای تولید ماهی برای 263 نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.

وی تعداد مزارع تولید ماهی زینتی که به صورت صنعتی فعالیت می‌کنند در استان را شش واحد دانست و افزود: در سال گذشته در این واحدها 830 هزار قطعه با اشتغالزایی هشت نفر و با سطح زیرکشت 316 مترمربع تولید شده است.

مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین تعداد 30 باب مزارع تولید ماهی زینتی هم به صورت سنتی در استان فعالیت دارند.

سعیدی به ارزش ریالی انواع ماهی‌های تولید شده در استان اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ارزش تولید ماهی‌های سرد آبی استان 410 میلیارد ریال، ماهی گرمابی 480 میلیارد ریال و ماهی‌های زینتی 33 میلیارد و 300 میلیون ریال بوده است.

وی با بیان اینکه میزان اعتبار مصوب شده برای مدیریت شیلات و آبزیان استان در سال گذشته یک‌میلیارد و 660 میلیون ریال بوده است، تصریح کرد: از این میزان اعتبار یک‌میلیارد و 65 میلیون ریال تخصیص یافته است.

مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال جاری میزان پرورش ماهی در استان به 927 تن انواع ماهی سردآبی، گرمابی و پرورش در استخرها و منابع آبی برسد، اضافه کرد: با همکاری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیریت‌های جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها با وجود کاهش 34 درصدی اعتبارات سازمان ولی اعتبار مصوب مدیریت شیلات در سال جاری به 2 میلیارد و 200 میلیون ریال رسیده که نسبت به سال گذشته با 60 درصد افزایش همراه بوده است.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آبزیان در سال 84 در سطح استان به ازی هر نفر در طول سال 600 گرم بوده است، یادآور شد: با توجه به اقدامات ترویجی از جمله برگزاری دوره طبخ آبزیان، توزیع سی‌دی در این رابطه و انواع بازی‌های برای کودکان در مورد مصرف آبزیان این میزان مصرف در سال گذشته به 3 کیلو و 40 گرم رسیده و پیش‌بینی می‌شود این میزان در سال جاری به چهار کیلو افزایش یابد.

مدیریت امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: میزان مصرف آبزیان در کشورهای پیشرفته به ازای هر نفر در سال 28 کیلوگرم بوده ولی این میزان در ایران در استان‌های شمالی که بیشترین میزان مصرف آبزیان را دارند به ازای هر فرد در طول سال هشت کیلوگرم است.

سعیدی به برنامه‌های مدیریت شیلات استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: از جمله برنامه‌های مدیریت شیلات در سال جاری انجام مطالعات پایه و امکان‌سنجی برای توسعه آبزی‌پروری در سدها و آبندها به منظور افزایش بهره‌وری منابع تولید است.

وی گفت: در این راستا رودخانه آهنگران زیرکوه و سد رزه درمیان مورد مطالعه قرار می‌گیرد
منبع: فارس

دیدگاه خود را بیان کنید