آبزی پروری گلخانه ای ظرفیتی پنهان دراستان مرکزی

پنج‌شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴  ۰ نظر   ۹۴ بازدید

آبزی پروری گلخانه ای ظرفیتی پنهان دراستان مرکزی
استان مرکزی را با عنوان قطب چهارم صنعت کشور می شناسند و توجه به ظرفیت های توسعه صنعتی گاه سبب می شود تا برخی استعدادها و توانمندی های خاص اقتصادی دیگر زیر سایه سنگین این بخش پنهان شود.
مدل های جدید توسعه و بررسی ارزش افزوده اقتصادی نشان می دهد که برای دست یابی به توسعه فراگیر و همه جانبه نیازمند بازتعریف ظرفیت های اقتصادی هستیم که کشاورزی و آبزی پروری از نمونه های بارز این توانمندی ها محسوب می شود.
بهره وری درمنابع آبی مورد استفاده دربخش کشاورزی استان مرکزی با رویکردآبزی پروری از جمله مزیت های خاص اقتصادی این استان است که نیازمند واکاوی و بررسی کارشناسانه است.
استان مرکزی به واسطه قرارگرفتن در مسیر حیاتی شمال به جنوب و نزدیکی با بازارهای مصرف غرب و مرکز کشور ظرفیت بالقوه ای برای توسعه بخش کشاورزی و آبزی پروری دارد.

با توجه پایین بودن سرانه مصرف آبزیان در استان مرکزی نسبت به شاخص کشوری، به نظر می رسد که توسعه و تثبیت جایگاه آبزی پروری گلخانه ای در این زمینه نیز موثر باشد.

توسعه اشتغال وایجاد ظرفیت های جدید تولید به ویژه در حوزه کشاورزی نیز از دیگر دغدغه های دولتمردان کشور است که ایجاد واحدهای کوچک و بزرگ آبزی پروری در کنار گلخانه های استان مرکزی،می تواند پاسخ مثبتی به خواسته تصمیم سازان اقتصادی باشد.

بر اساس آمار موجود، حدود 900 استخر ذخیره با سطح آبی بالغ بر 73 هزار متر مکعب برای آبیاری اراضی کشاورزی و محصولات گلخانه ای در استان مرکزی وجود دارد که با استقرار صنعت آبزی پروری در آنها می توان، ضمن بهره وری از منابع آب، زیر ساخت های اقتصاد کشاورزی را تقویت کرد.

استخرهای دخیره آب کشاورزی در این استان ظرفیت تولید سالانه 750 تن انواع ماهیان گرمابی را دارند که این تولید ضمن کمک به رشد سرانه مصرف گوشت ماهی در سبد خانوار، به تولید چند برابری محصولات کشاورزی به واسطه وجود ریز مغذی ها در این استخرها کمک شایانی خواهد کرد.

امسال براساس چشم انداز طرح های شیلاتی در استان مرکزی، تعهد تولید ماهیان سردابی به بیش از 2 هزار تن پیش بینی شده که تحقق این امر، رونق توسعه اقتصادی را رقم خواهد زد.

روستاهای استان مرکزی به عنوان کانون های تمرکز توسعه بخش کشاورزی استان، سهم مشارکت پذیری بالقوه ای در طرح های آبزی پروری دارند.

به گفته کارشناسان بخش کشاورزی استان مرکزی، سال گذشته مشارکت سرمایه گذاران بخش کشاورزی به ویژه روستاییان در طرحهای آبزی پروری مطلوب بوده است.

به هرحال استان مرکزی را نباید تنها با مزیت توسعه صنعتی یاد کرد، چرا که بررسی اجمالی در استعدادهای کشاورزی، دامپروری و آبزی پروری این استان نشان از وجود توانمندی های اقتصادی است که بی شک تلفیق مزیت های صنعت و کشاورزی می تواند بر توفیقات این استان بیفزاید .
منبع: ایرنا

دیدگاه خود را بیان کنید