همکاران میتوانند از اینجا مشکلات و تنگناهای فعالیت های شیلاتی شخصی و منطقه ای خود را جهت اطلاع مسئولین مربوطه ارسال نمایند
کلیه فعالان شیلاتی از اینجا میتوانند تصاویر و ویدئو های جالب شیلاتی را ارسال کنند که به نام خودشان ثبت و در معرض تماشای همکاران گذاشته شود.
حضور شما در پایگاه اینترنتی ایران آکوا iranaqua.ir
از اینجا رایگان فعالیت های شیلاتی خود را به همکاران و علاقه مندان بیشتر معرفی کنید
کارشناسان و متخصصین محترم علوم شیلاتی از اینجا میتوانند نسبت به معرفی و ارتباط بیشتر با همکاران شیلاتی اقدام کنند
همکاران شیلاتی میتوانند از اینجا اخبار صنف شیلاتی خود را ارسال و منتشر کنند
ایران آکوا iranaqua.ir اولین مرجع ارتباط علمی تجاری خانواده بزرگ شیلات ایران
ماهی جزو خوراکیهایی است که متخصصان نهتنها کسی را معمولا از خوردن آن منع نمیکنند بلکه اصرار زیادی بر مصرفش دارند؛ چون ماهیها منبع امگا ۳هستند و کالری پایینی هم دارند. | |
از بيماريهاي قلبي و سرطانها جلوگيري ميكنند. سطح كلسترول و فشارخون را پايين ميآورند و منبع غني پروتئين و آهن هستند. به همين دليل، همه متخصصان توصيه ميكنند حداقل هفتهاي يك تا دوبار ماهي بخوريد، بهويژه اينكه گوشت سفيد و لطيف ماهيها خوش خوراك است و ميتوان به روشهاي مختلفي ازجمله ماهي كبابي، آب پز، سرخ شده، سوخاري، شكم پر يا غذاهاي محلي مثل قليه ماهي آن را طبخ كرد. طبيعي است كه براي عمل به توصيه پزشكان و متخصصان تغذيه، ابتدا بايد ماهي را از بازار بخريم. به همين دليل سري زدهايم به بازار متنوع ماهيها تا سر از چند و چونشان دربياوريم؛ بازاري كه هر وقت ماهي را از آن بگيري، الزاما تازه نيست! بازاري كه هم ماهيهاي زنده را در خود جاي داده، هم ماهيهاي خشك شده و دودي را. | |
خريد سالم بخريد، مطمئن بخوريد تازه: چشمان ماهي سالم روشن، شفاف و كمي برجسته است. اگر چشم ماهي فرورفته و كدر باشد يا حلقه خوني قرمز رنگي دور چشم را گرفته باشد نشانه فساد گوشت است. حتما آبششهاي ماهي را بررسي كنيد. ماهي سالم آبشش صورتي يا صورتي مايل به قرمز و مرطوب با بوي ملايم دارد. اگر آبششها تيره يا متمايل به خاكستري باشد و حالت چسبندگي داشته باشد يا بوي تعفن بدهد گوشت ماهي مشكل دارد. تازگي ماهي را ميتوانيد از فلسهاي روي بدن هم بفهميد. فلسهاي ماهي تازه، محكم است و راحت با دست كنده نميشود و برعكس ماهي فاسد فلسهاي شلي دارد كه به راحتي جدا ميشود. در كل، ماهي بوي خوشايندي ندارد ولي بوي آشنايي دارد كه همه ميشناسيم. اگر موقع خريد متوجه شديد ماهي بوي تند غيرقابل تحملي شبيه گنديدگي يا ترشيدگي ميدهد كه خاص است و با بوي طبيعي آن فرق دارد ميتواند نشانه فساد گوشت باشد. ماهي سالم گوشت سفتي دارد و اگر آن را به حالت افقي روي دست بگذاريد صاف ميايستد ولي اگر تازه نباشد شل شده و آويزان ميشود. حتي ماهي تازه معمولا دهان بسته دارد و ماهي مانده دهان باز. ماهي سالم بدني با قابليت ارتجاعي دارد و اثري از ترشحات چسبناك روي آن ديده نميشود. ماهيهاي غيرتازه را حتما از مراكز معتبر مثل شيلات و به حالت يخزده خريداري كنيد. بهتر است ماهيهايي كه در ظروف پر از يخ و در معرض تابش نور خورشيد قرار دارند را خريداري نكنيد. هرگز از دستفروش ماهي نخريد. بعضي از اين افراد ماهي مانده را در آخر روز دوباره منجمد ميكنند تا فردا بفروشند و اين احتمال فساد و پايين آمدن كيفيت گوشت ماهي را بيشتر ميكند. يادتان باشد ماهي تازه را از جايي بخريد كه حتما در يخچال نگهداري شود و ماهي منجمد هم بايد در فريزر نگهداري شود. ماهيهاي بستهبندي هم حتما بايد داراي اطلاعاتي مثل نوع ماهي، تاريخ توليد و انقضا، تاريخ صيد و بستهبندي و پروانه بهداشتي و... باشند. منجمد:
سالم بودن ماهي منجمد را بعد از خريد و خارج كردن از حالت انجماد هم ميتوانيد بررسي كنيد. ماهي فاسد بعد از خارج شدن از حالت انجماد از قسمت برانش دچار خونابههاي غليظ و بدبود و قهوهاي رنگ ميشود. چشمهاي كدر و گود رفته، بالههاي خشك و كدر كه به راحتي كنده ميشوند و بوي نامطبوع اعضاي داخل شكم هم از ديگر نشانههاي فاسد بودن ماهي است. گوشت اين مدل ماهيها هم اگر فاسد باشد سفت و ارتجاعي نيست و موقع طبخ هم از هم واميرود. درست نگه داريد، بهينه مصرف كنيد قانون هميشگي نگهداري از تمام گوشتها اين است كه اگر از انجماد خارج شدند نبايد دوباره يخ بزنند. پس اگر ماهي بزرگي ميخريد كه در يك وعده مصرف نميشود از فروشنده بخواهيد برايتان برش بزند تا مجبور نباشيد همه ماهي را انجماد زدايي كنيد. اگر ميخواهيد گوشت ماهي را براي مدت طولاني نگهداري كنيد بايد دماي فريزرتان حتما منهاي 18درجه باشد. وقتي يخ ماهي آب شد بايد حداكثر تا 24ساعت مصرف شود. همه بستههاي ماهي را در يك طبقه فريزر روي هم جمع نكنيد؛ چون هم هواي سرد به خوبي بين بستهها جريان پيدا نميكند و انجماد كامل انجام نميشود و هم انباشته كردن باعث افزايش ناگهاني دماي فريزر و فشار بر آن و كاهش كيفيت مواد غذايي ميشود. در كل سعي كنيد گوشت ماهي را بيشتر از 3تا 4ماه در فريزر نگهداري نكنيد زيرا كيفيت و مواد مغذي آن از دست ميرود. بازار ايراني با ماهي ايراني جالب است بدانيد آمار توليد ماهي و ساير آبزيان خوراكي در كشور طي يك سال گذشته بيش از 850هزار تن بوده كه از اين ميزان حدود 70هزار تن آن به كشورهاي ديگر صادر ميشود. اين ميزان توليد، هم مربوط به صيد از درياست و هم پرورش آبزي. نكته جالب ديگر اينكه ايران سال گذشته رتبه اول توليد ماهي قزلآلا را در جهان كسب كرده كه ميزان آن هم 140هزار تن بوده است؛ اين يعني چيزي حدود 16درصد توليد ماهي قزلآلاي جهان در دست ايران است. اما متأسفانه با اين آمار خوب توليد آبزي در كشور هنوز هم سرانه مصرف ماهي ايرانيها نصف استاندارد جهاني است؛ يعني اين رقم در حال حاضر چيزي حدود9كيلوگرم است درحاليكه متوسط مصرف در برخي كشورها به 20كيلوگرم هم ميرسد. |